BAŞKANLAR MECLİS’TE

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı ziyaret eden muhtarlar federasyonu genel başkanı Bekir Aktürk ve Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak şehrin genel sorunları ile ilgili bilgi verip görüş alışverişinde bulundular.

VELİOĞLU YOLLARDA

Gelecek Partisi Trabzon il başkanı Hasan Kamil Velioğlu ve yönetim kurulu üyeleri Akçaabat’ta Sanayi sitesini gezerek esnafın dertlerini dinlediler ve‘bize kira yardımı için söz verenleri getirin’ dediler.

İKİZDERE’DEN ZİYARET

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’i Rize ikizdere halkından bir grup kadın ziyaret ederek ‘Doğayı ve tabiyatı bozmak isteyenlere karşı verdiğimiz mücadelede yanımızda yer almanız dolayısıyla tüm yöre halkı sizlere minnettardır’ dediler.

VEDA VAKTİDİR..

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncer için düzenlenen veda törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, İl jandarma alay Komutanı jandarma kıdemli Albay Orhan Sırma ve il Emniyet Müdürü Metin Alper katıldı.

BALTA’NIN DEDE ACISI

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'nın dedesi Ahmet Yılmaz Hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün Şenocak Mahallesi Dere Mezarlığında kılınarak aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Merhum Ahmet Dedemize Yüce Allah'tan rahmet, Başkanımıza ve tüm yakınlarına sabırlıklar diliyoruz.

DOSTLARIN BULUŞMASI

İzmit’te yaşayan hayırsever iş adamı hemşehrimiz Nurettin Gemici memleket ziyareti sırasında Vakfıkebir’de 50 yıllık dostu Vakfıkebir’in sevilen simalarından Eczacı Osman Bahadır ile karşılaştı. İki ebedi dostun duygu dolu buluşmasında eski günler, anılar yad edilerek bol bol sohbet edildi, hasret giderildi.

BEŞİKDÜZÜ’NDE EĞİTİM VE İKİBAŞ’IN BAŞARISI

Cumhuriyet tarihinde adı hep eğitimle anılan, eğitimim beşiği olarak tanınan Beşikdüzü ilçemizde atılımlar hız kesmeden devam ediyor. Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş ilçedeki eğitim - öğretim seviyesinin yükselmesi için büyük emek veriyor, gayret gösteriyor. Müdür İkibaş, döneminde, Sevim Nerim Demircioğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Özel Büyük Elma Özel Eğitim Kursu, Özel Eksen İlk ve Ortaokulu, Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu ve Özel Aydınlar MTSK hizmete girdi. Ayrıca Ahmet Gün İHL’ye pansiyon ve bahçe düzenlemesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Atölye ve bahçe düzenlemesi yapılarak Atatürk Anaokuluna yeni ve modern bir bina kazandırıldı. Beşikdüzü’nde akademik başarının artması için de çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar sonucunda il genelinde LGS ve üniversite sınavları sonuçlarında Beşikdüzü ön sıralara yükseldi. Şüphesiz sağlanan bu başarıda okulların motivasyonunu yüksek tutmak için her zaman yanlarında olan ilçe milli eğitim yönetiminin payı büyük. Beşikdüzü’ndeki okulların çağın gereklerine uygun hale gelmesi için önemli çalışmalar yapılmış bu çalışmalarda devam ediyor. Bu bağlamda Trabzon’da ilk kodlama sınıfının açılması sağlanmış ilçeye üç Z-Kütüphane kazandırılmış, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Spor salonu yeniden düzenlenmiş, üç okulun Öğretmenler odası yeniden düzenlenmiş. Şimdi de Beşikdüzü T Tipi Cezaevi Müdürü ile yapılan çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı protokolü gereği Beşikdüzü Adalet Mesleki Eğitim Merkezinin açılması onaylanmış ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak. Bu kurumumuzun açılmasıyla mahkumlar cezaevinden bir meslek sahibi olarak tahliye olacak ve Beşikdüzü yine eğitimle ismini Türkiye’nin her yerine duyurmuş olacaktır.

Her alanda eğitim çalışmaları devam eden İlçe Milli Eğitimimin başarılarının devam etmesi; Beşikdüzü İlçemizin isminin bundan sonra da eğitimle anılmasını sağlayacaktır. Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş ve ekibinin yapmış olduğu çalışmalar hem ilçede hem de eğitim camiasında büyük takdir görerek destekleniyor.

DÜNYA BİSİKLETÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Trabzon’da bisiklet sporunu sevdiren, her gittiği yere ulaşım aracı olarak bisikletini kullanan Murat Saka, 3 Haziran Dünya Bisikletçiler Gününü kutladı. Herkesi mümkün olduğunca bisikletle seyahat etmeye davet eden Saka, “Bisiklet hem spor hem de güzel bir sosyal aktivitedir. Karbon salınımsız olması dolayısı ile de doğa dostudur. Herkes mümkünse ulaşım aracı olarak bisikleti kullansın. Dünya bisikletçiler günümüz kutlu olsun” dedi.

YENİ EKOPARK İÇİN ONAY ALINDI

       

Ortahisar Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantılarının sonuncusu yapıldı. İlçenin Çukurçayır mahallesine yapılması planlanan ve ikinci Ekopark olacağı belirtilen proje için meclisten onay alındı.

Projede toplam park alanının 5 bin 098 Metrekare olduğu, 16 araçlık otopark alanı, 232 kişilik restoran, Çocuk ve oyun alanı 449 metrekare 4 adet, kamelyalar 7 adet, 4 adet piknik platformları, 160 metre ahşap gezinti yolu, 6 adet piknik masası ve 1 adet atlama kulesi olacağı belirtildi.

REKTÖRLER BİR ARADA

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  KTÜ Rektörü Çuvalcı, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesi Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Türkmen’e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Misafirperverliği için kendisine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Bölge üniversiteleri ile etkin ve sürekli işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Rektör Türkmen ise; ziyaretten duyduğu memnuniyetini aktararak Rektör Çuvalcı’ya teşekkür etti.ak par

Editör: TE Bilisim