Ülke ve millet olarak çok güçlü bir tarihe ve çok köklü bir medeniyete sahip olduğumuzun altını çizen Bayraktar, “Bugünlere nice badirelerden, imtihanlardan, sıkıntılardan ve mücadelelerden sonra gelinmiştir. Bu topraklarda millet olarak asırlardır birlik içinde, birbirimizin hukukuna sahip çıkarak, ortak hedeflerimiz doğrultusunda hep beraber gayret gösteriyoruz. Bayramların getirdiği kardeşlik, barış ve huzur ortamının değerini kavrayarak iyiye ve güzele yönelmeli; hayatımıza hoşgörüyü egemen kılarak, her türlü dargınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp kucaklaşabilmeliyiz” ifadelerini kullandı. Bayraktar mesajına şöyle devam etti: “Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen mihraklara karşı Kurban Bayramının ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Bu duygular içinde tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

BAŞKANDAN ÇEBİ’YE PLAKET

Başkent Araklı Derneği’nin Başkanı Tacettin Çebi Kurban bayramı tatilini geçirmek için ilçesi Araklı’ya geldi. Başkan Çebi Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ziyaret etti. Başkan Çebi de kendisine plaket takdim etti. Tacettin Çebi, Başkan Recep Çebi’nin 3 dönemdir yürüttüğü Araklı Belediye Başkanlığında  başarılı işler yaptığını söyleyerek, ‘Hem sosyal projelerde hemde alt yapı projelerinde mükemmel işler çıkardı. İlçede TOKİ konutlarını inşa etti. İlçeyi sanayi sitesine kavuşturdu. Şimdi ise Organize Sanayi bölgesi üzerine çalışmalar yapıyor. Hükümet konağı, belediye sarayı inşa edildi, bisiklet yolları yapıldı.  Bir başkanın yapabileceği her şeyi ilçeye kazandırdı. Kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum.’ dedi.

 “KİMSE DESTANIMIZI EZBERDEN OKUMASIN”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım,”

Hilal Kaplan üzerinden yıkım ekibi iş başındadır. HDP'yle yapılan ortak miting için hiç bir görüş beyan edemeyenler, FETÖ ve PKK'ya terör örgütü diyemeyip yaptıkları alçaklıkları Demokrasi ve insan hakları safsatasıyla yutturmaya çalışanlar, 15 Temmuz öncesi süreçte yapılan bütün hatalar üzerinden Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde bilinçli bir baskı uygulamakla meşguldürler. Cesaretiniz varsa bu gün Hilal Kaplan’ı bulup kendisine MHP ve Liderimiz Devlet Bahçeli hakkındaki düşüncesini sorabilirsiniz. Alacağınız cevabı bizler biliyoruz. Azerbaycan’a 6 Helikopter veremeyen bir Devlet'ten; İHA’larla, SİHA’larla, savaş uçaklarımızla destek veren Türkiye'mizi karşılaştıralım. Libya, Suriye ve Mavi Vatanda yapılanlara bakalım. Hiç uğraşmayınız ve yorulmayınız. Biz geçmişi buzdolabına koyduk büyük fotoğrafa bakıyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu gün durduğu yerin kıymetini en iyi biz biliyoruz. Kavgamızda yoksunuz, hiç bir yoklamada yoksunuzda fitnenin kralında varsınız. Kimse Milletimize yaşatmak istediğimiz destanımızı ezberden okumasın. Tarih bir gün Devlet Beyden bahsederken söylenecek sözü şimdiden duymaktayız.  Ya olmasaydın, ya sende tanklara selam verip geçseydin, ya sende darbenin sonucuna göre pozisyon almayı düşünseydin" kendisine koyulan devlet ismini tesadüf mü zannediyorsunuz.” dedi.

KADİR SERT’İN HALASI ÖLDÜ

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert Sosyal medya hesabından halasını vefatını duyurdu:  ‘Sevgili Biricik Halam Ayten Kurt Allahın rahmetine kavuşmuştur.. Cenazesi 19.Temmuz Pazartesi(Dün) Öğle namazına müteakip Akoluk mahallesi Aydınlı küme Evlerindeki Camiinde Öğle namazına mütakip cenaze namazı kılınarak.Aile mezarlığına defin olacaktır.. Allah cc mekanını Cennet eylesin.’

MEMNUNİYET ANKETİ HALKA SUNULUYOR

Gümüşhane Üniversitesi tarafından hazırlanmakta olan ve 2023-2027 dönemini kapsayan Stratejik Planın hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen “Gümüşhane Üniversitesi Dış Paydaş Memnuniyet Anketi ”tüm Gümüşhane halkının görüş, talep ve önerilerine açılıyor. Üniversite mevcut durumunu daha iyi analiz edebilmek ve gelecekle ilgili projeksiyonların daha gerçekçi verilerle ortaya konması amacıyla ilgili komisyonlarca hazırlanmış olan anket, Gümüşhane halkımızın onayına sunuluyor.

TOK GÖREVDE

Aslen Bayburt 1995 doğumlu olan Ümit Tok, İlk ve ortaöğretimini İstanbul’da Liseyi Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesinde okudu. 2012 yılında Gümüşhane Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği bölümünü kazanıp, mezun olduktan sonra bir süre mesleğini icra etti, 2018 yılında PAEM’i kazandı. Komiser yardımcısı rütbesi ile kurum değiştirdi. İlk Görev yeri olan Dernekpazarı İlçe Emniyet Amirliğine, Polis Merkezi Amir vekili olarak başladı.

USTAOĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, “Millet olarak dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerine tarihimizin her alanında rastlamaktayız. Yetimi, öksüzü, fakiri, kimsesizi, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever Trabzon halkının; kimsesiz ve yardıma muhtaçlardan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesile ile paylaşma ve yardımlaşma ruhunun en yoğun yaşandığı Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirmeli ve bu kıymetli günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz.  Kötülüklerden ve olumsuz düşüncelerden uzak durarak iyiliği ve doğruluğu bir yaşam düsturu olarak benimseyip yaşamalıyız.

​Bu Kurban Bayramı’mızı da geçen sene gibi pandemi koşulları gölgesinde geçirmek zorundayız. Sizlerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı hassasiyeti göstererek bayram ruhunu yaşayacağınızı ve yaşatacağınızdan eminim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Trabzonlu hemşerilerimin rehavete kapılmadan alınan tedbirlere uyarak geçireceği Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını diliyor, tüm halkımızın sevdikleri ile birlikte sağlık, huzur ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim