Çocukluk arkadaşı Ali Naci Ateş ile birlikte Beşikdüzü’nde iftara katılan Aydın, bayramda da ilçede ve dostlarıyla olacak. Bayram sonrasında yaylaya çıkacak olan Osman Aydın yeni yaptırdığı yayla evinde konaklayacak. Yaz sezonunda Trabzon ve Ankara arasında gidip gelecek olan Aydın oyunu da Trabzon’da kullanacak.
 
Kaymakam Uyardı
 
Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı. Ayrancı şu ifadelere yer verdi: “Mahallelerimizde “Kaymakam’dan izin aldık” diyerek yaşlılardan para isteyen insanlara itibar etmeyiniz, yaşlılarımızdan bu şekilde para toplayan insanları gördüğünüzde emniyet güçlerimize bilgi verin lütfen.“
 
Acı Tablo
 
2018 yılının Mayıs ayında Türkiye genelinde 268 ölümlü trafik kazası gerçekleşirken, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde 395 ölümlü ve yaramalı trafik kazası gerçekleşti. Trabzon’da da meydana gelen 150 ölümlü ve yaralamalı trafik kazasında 216 kişi yaralandı, 2 kişi hayatını kaybetti. Bölgede 2018 yılının ilk 5 ayında toplamda bin 570 ölümlü ve yaramalı trafik kazası gerçekleşirken, bu kazalarda 2 bin 683 kişi yaralandı, 25 kişi hayatını kaybetti.
 
Trabzon’un Yeni Bir Limana İhtiyacı Var
 
Trabzon şehir merkezinin denizle buluşmasının önündeki engellerden biri olan Trabzon Limanının yerinin değişmesi konusunda Trabzon’da bulunan çok sayıda STK, iş adamı ve siyasi parti temsilcileri görüşlerini dile getirmiş limanın taşınması gerektiğini belirtmişlerdi. Trabzon’da son günlerde tekrardan gündeme gelen liman konusunda açıklamalarda bulunan Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı olan Mustafa Yaylalı Trabzon’un yeni bir yük limanına ihtiyacı olduğunu ve mevcut limanında yerinin değişmesi gerektiğini belirtti.
 
Ovit’e İsm Önerisi
 
Rize ile Erzurum illeri arasında yapımı tamamlanan ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun ikinci çift tüplü tüneli Ovit Tüneli'ne, Rize eski Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon’un isminin verilmesi için kampanya başlatıldı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan çağrı üzerine Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, bir açıklama yaparak hemşerilerinin böyle bir çağrı ile babasının ismine sahip çıkmalarından ötürü çok mutlu olduğunu belirtti.
 
10 Firma İlk Binde
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması listesine Trabzon’dan 10, Rize’den ise 1 firma girme başarısını gösterdi.   2017 yılı ihracat performansı dikkate alınarak oluşturulan listede Karadeniz Bölgesi illerinden en fazla firma Trabzon ilinden girme başarısını gösterdi. Doğu Karadeniz Bölgesinde 1000 ihracatçı firma listesinde 20’inci sırada bölge birincisi olan Trabzon’dan Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. yer alırken, 145 inci sırada bölge ikincisi olarak Rize’den ise Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. ikinci sırada yer aldı. Ülkede sektörlerinde öncü olan başta fındık, madencilik yaş meyve sebze ve taşıt yedek parçası imalat sektörlerinden yer alan firmalar, Trabzon ve Rize ilinde en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları olarak listeye girme başarısını gösterdi. İlk 1000 ihracatçı firma listesinde sanayi grubundan Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat ve Ticaret A.Ş. firmasının da yer alma başarısı gösterdi.  Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, “Bu gururu birliğimize ve bölgemize yaşatan firmalarımıza şükranlarımızı sunarız” dedi.
 
Dualarla Uğurlandı
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde solunum yetmezliği sonucu bir gün önce hayatını kaybeden,Grekoromen Güreş Milli Takım eski Antrenörü ve ÇaykursporGüreş Antrenörü Rüstem Koyuncu ‘nunÇaykur Emeklisi babası Nuri Koyuncu (81) dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.
 
Çaykurspor Grekoromen Güreş Kulübü Antrenör, Milli Güreşçi Rüstem Koyuncu’nun vefat eden, babası Nuri Koyuncu’nuncenazesi, Hopa İlçesinin sahildeki Sugören köyü Merkez camiinde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından, doğduğu köy olan Yeşilköy’deki aile kabristanlığında dualarla toprağa verildi.
 
Milli Güreş Antrenörü Rüstem Koyuncu’nun rahmetli babasının cenazesine, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Dünya Güreş Şampiyonu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adayı Selçuk Çebi, Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mahir Biberoğlu, Gazeteci-yazar B.Ali Kavalcı, İrşad Vakfı Müdürü A.Kadir Kara, Rize Güreş İl Temsilcisi Hakan Çelik, Güreş Milli Takım Antrenörü Ahmet Kopuz,  Milli Güreşçiler Hüseyin Dal, Halil İbrahim Yağcı ile çeşitli kulüplerin güreş Antrenörleri ile Milli Antrenör Rüstem Koyuncu’nun Eğitim verdiği onlarca güreşçi başta olmak üzere çeşitli spor branşlarından çok sayıda Antrenör ve sporcularla birlikte, Hopa yöresinden çok sayıda vatandaşlar katıldılar.
 
Vali Yavuz Ramazan Bayramını Kutladı
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un “Ramazan Bayramı” nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Yavuz mesajında; “
 
Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan, kardeşlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı Ramazan-ı Şerif’i huzur içinde tamamlayarak sevgiyle kucaklaşacağımız bir bayrama daha hep birlikte kavuşmuş bulunmaktayız. Dini bayramlarımız; millet olarak birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kırgınlık ve dargınlıkların sonlandırıldığı, milli ve manevi değerlerimizin idrakine varıldığı, sonsuz rahmet ve bereketin sunulduğu, sıla-i rahim gereği gurbetteki akrabaların hatırlarının sorulduğu ve ziyaret edildiği günlerdir. Bu vesile ile bayramın huzur ve güven içerisinde idrak edilebilmesi için memleketlerine seyahat edecek olan vatandaşlarımızdan ve sürücülerimizden trafik kurallarına uymalarını özellikle rica ediyorum.  
 
Bu duygularla, milli ve manevi değerlerimiz uğruna, huzur ve güven ortamı içerisinde bu güzel günleri idrak edebilmemize imkân sağlamak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, onların yokluğunu her an hisseden kederli ailelerinin, gazilerimizin, Trabzonlu hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramlarını gönülden tebrik ediyor; bu mübarek günlerin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, bilhassa gönül coğrafyamızda zor şartlarda yaşamak durumunda olan din kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını diliyor; Millet olarak nice bayramlara huzur içinde kavuşmamızı temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim