25 yıllık gazetecilik hayatına 1995 yılında İhlas Haber Ajansı’nda başlayan Osman Bekar, Reuters Haber Ajansı, SKYTürk Televizyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Medya Direktörü olarak görev yaptı. Tonya’nın Kaleönü Mahallesi’nde doğan Osman Bekar, Tonya İmamhatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Bekar Yüksek Lisans eğitimini de Konya Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yaptı. Sabah Gazetesi’nin Ankara ekinde köşe yazarlığı da yapan Bekar, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Dünya Spor Yazarları Derneği üyesidir.
 
Bekar, aynı zamanda Ankara Tonyalılar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Bekar, Cahit Turhan’ın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanan Adil Karaismailoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte bu bakanlığa Basın ve Halkla ilişkiler Müşaviri olarak atandı. AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da Basın Danışmanlığı’nı yapan Osman Bekar, ayrıca meclis danışmanlığı, devlet bakanı özel kalem müdürlüğü, TBMM Televizyon Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2014 yılından 2019 yılının Mayıs ayına kadar TOKİ’de eski başkan Ergün Turhan’ın Basın Danışmanlığını yapan Bekar, son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Televizyon, Dergi ve İnternet Portalı’ndan Sorumlu Basın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.
 
ANNELERİ UNUTMADI
 
Anneler günü vesilesiyle Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bir mesaj yayınladı.
 
Çebi mesajında; ''Karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur annelik. Çocuklarımız, yaşama ilişkin ne varsa annelerinden öğrenirler. Varlıklarıyla güç bulduğumuz annelerimiz ilk öğretmenimiz ve yaşam boyu yol göstericimizdir.
 
Bu koşulsuz sevgi ve sorumluluğun karşılığında annelerimiz hatırlanmayı, değer görmeyi, saygıyı ve takdiri herkesten daha çok hak etmektedir. Tarihin her döneminde, milletin bağımsızlığında ve varlığını sürdürmesinde, annelerimizin de çok büyük payı olduğunu göz önüne alarak, kadınların toplumsal hayatta da daha etkin olması; geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Annelerimizin bu mutlu günlerinde evlatlarını bağrına basamayan, onları kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerimizin de her zaman yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Onlar; yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacak kahraman şehitlerimizin bize emanetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, dünyanın en kutsal görevini üstlenen, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum.''
 
ÇABUK’TAN KAYMAKAM ÜNSAL’A TEŞEKKÜR
 
Trabzon’un şu ana kadar Koronavirüs vakasının görülmediği Şalpazarı İlçesi’nde alınan tedbirlerden dolayı AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal’a teşekkür etti.
 
“Başta Şalpazarı Kaymakamımız Sayın Uğur Ünsal olmak üzere, Koronavirüs salgını nedeniyle yoğun bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarına, emniyet güçlerimize, jandarmamıza, vefa sosyal destek grubuna, mahalle muhtarlarımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, caddeleri ve toplu kullanım alanlarını dezenfekte ederek binlerce maske dağıtan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diyen Çabuk vatandaşları da unutmadı. Başkan Çabuk, “65 yaş üstü vatandaşlarımızdan gelen talepleri vefa destek grubuna ileten AK Parti teşkilat mensuplarımıza ve koronavirüs tedbirlerine uyan vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel günler bizim olacak.  Rehavete kapılmadan tedbirlere uymayı sürdürelim.” diye konuştu.
 
KAYMAKAM YAKUTA DESTEK OLDU
 
Trabzon Vakfıkebir ilçe kaymakamı Mesut Yakuta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiye'm" yârdim kampanyasına tam destek verdi. Vakfıkebir ilçe kaymakamı Mesut Yakuta Sosyal medya fecebook hesabından şu ifadelere yer verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyasına bir tam maaşımı bağışladım. “Bir elin verdiğini, diğer elin görmemesi gerektiği” ilkesini dûstur edinsem de, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Kovid-19 salginı nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde imkânı olan arkadaşlarımı teşvik etmeyi ve örnek olabilmeyi umut ediyorum. ’dedi.
 
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ BİLGİLENDİRİYOR
 
Gümüşhane Üniversitesi, COVID-19 pandemisi sürecinde alınan önlemlerin ve üniversitenin yaptığı çalışmaların paylaşılacağı internet sayfasını hizmete açtı. Bu sayede koronavirüsü ile ilgili bilgilendirmelerin daha etkin yapılabilmesi amaçlanıyor. Açılan internet sayfasını değerlendiren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek,  “COVID-19 Pandemisi dolayısıyla yükseköğretim kurumlarımızda eğitime 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ara verilmesinden bu yana geçen süreç içerisinde Gümüşhane Üniversitesi olarak bir dizi çalışma yapıp önlemlerimizi aldık.

Bu çalışmalarımızın ilki öğrencilerimizin evlerinde Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim-öğretimlerine ara vermeden sağlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlamak oldu. Bununla birlikte ilk elden konunun uzmanlarından oluşan akademisyen arkadaşlarımızla ile birlikte COVID-19 Pandemisi hakkında bilgilendirmeler yaptık. Üniversitemizi baştan sona bir temizlik ve dezenfekte işlemine tabi tuttuk, bu işlemlerimiz her gün devam ediyor. İşleri gereği kişilerle sık temasta bulunan idari ve temizlik personelimize maske ve eldiven dağıtımı yaptık. Öğrencilerimizle iletişimimizi daha sıkı tutup onların ihtiyaçlarına göre yeni düzenlemeler yaptık. Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi düzenli olarak yol aldığımız gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam ediyoruz.”
 
ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR
 
Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası (Ardeşen TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu ve Meclis Üyesi İbrahim Memoğlu, Denizbank Ardeşen Şubesi Müdürü Özlem Güvensoy’u makamında ziyaret etti.

Görüşme sırasında, Ardeşen TSO üyelerinden gelen talepler doğrultusunda, odanın maddi kaynaklarını imkânlar doğrultusunda yansıtmak suretiyle TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde başlatılan ve proje ortağı Denizbank ile ortaklaşa yürütülen TOBB Nefes Kredisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Denizbank Ardeşen Şubesi Müdürü Özlem Güvensoy, TOBB Nefes Kredisi için başvuruların devam ettiğini ve krediye ihtiyaç duyan Ardeşen TSO üyesi firmaların Ardeşen TSO'dan faaliyet belgesi alarak Denizbank Ardeşen Şubesi’ne başvuru yapabileceklerini ifade etti.
 
 “ESAS MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR”
 
Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımda hemşerilerine ve Artvin’de yaşayan vatandaşlara seslenerek "Koronanın 1. dalgasını yendik diye, rehavete kapılmayalım Corona tehdidi ortadan kalkmamıştır. Tedbirli olmak zorundayız. Hatırlarsanız 22 Mart 2020 tarihinde sizlere yaptığım çağrıyla coronadan Artvin’i korumak için el birliği yapalım demiştim.

Bu çağrıma bazılarınız kızmış olsa bile samimiyetle uyum sağladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi Yine Sesleniyorum, Benim can dostu hemşehrileri, valilik başkanlığında belediyemiz, resmi kurumlar ve en çok da sizlerin özveri ve sağduyusuyla el birliğiyle Artvin’imizde corona vakasını sıfıra indirdik. Esas mücadele şimdi başlıyor. Artvin dışındaki hemşehrilerimiz; bir müddet daha bulundukları yerde kalsınlar zorunlu olarak gelen olursa geldiği hanedeki kişilerle birlikte 14 günlük karantinada kalacağını unutmasınlar. Bir müddet daha Artvin’e gelmeyin sizleri büyük bir mutlulukla çok kısa bir süre sonra Artvin’e gelmeniz için davet edeceğim.” dedi.
Editör: TE Bilisim