Soygenç, geçmişte Fındığın üzerine akbabaların çöktüğünü FKB’nin bitirildiğini fındığın dünya piyasasında 8.5 lira iken 3 TL’ye Türkiye’de alındığını, TMO’nin devreye sokularak üreticiye sanki iltimas sağlanıyor havası estirildiğini aslında tüccarın kollandığını belirterek, ‘Şimdi mahsülümüz çok. Bu yıl fındığı ucuza kapatmak isteyenler olacaktır. Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Bakanlarımız, Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanımız, gözünüzü fındığın üzerinden ayırmayın’ dedi.

Öyle bir söz etti ki?

Ali Özbak’ı anma töreninde kürsüye Nizamettin Algan geldi. Öyle bir söz etti ki hepimiz etkilendik: ‘Ali’yi 18 yaşındaydı, İdmanocağı’nda yönetici olduğum yıllarda tanıdım. O günden vafatına kadar birlikte idik. Benim için o, internetin olmadığı dönemdeki google’dır. Her bilgiye vakıf  bir isim. Onun erken kaybettik. Mekanı cennet olsun.’

Revi Takvimle Döndü

Trabzon Büyükşehir. Trabzon’da belde seçimleri yok. Ankara’da 300’e yakın partilinin katıldığı toplantıda kongre ile ilgili takvimin oluşturulduğu belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Trabzon’da ilçe kongrelerinin 19 Ağustos’ta start alacağını, 18 ilçede yapılacak olan kongrelerin sonrasında Şubat ayının sonuna kadar da Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresinin gerçekleştireceğini, kesin tarihlerin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın programlarına göre takvim oluşturulduktan sonra açıklanacağını ifade etti. Trabzon’da zor bir süreç olacak. Ancak ilçe kongrelerine kadar ki 45 günlük süre de yapılanma için yeterli olacak.

Köprübaşı’ndan Mesaj Geldi

TAKA Gazetesi’nin ‘Köprübaşı’nda neler oluyor’ haberi yankı yarattı. İtirazlar da geldi. İtirazlarda şu ifadeler kullanıldı: ‘Bazı isimler var, onlar Köprübaşı’nda Beşköylü bir Milli Eğitim Müdürü(Dursun Yazıcı) istemiyor. Sizler Mecit Doğan’a neler yapıldığını bilmiyormusunuz. O da istenmemişti. Bunlar doğru değil ve Beşköy’de Köprübaşı’nın bir Parçasıdır. Milli Eğitim müdürü sorun yaratan değildir’
Yusuf Turgut’u eleştirenler de ‘Ali Aydın düz öğretmen yapıldı ne demek. Öğretmenin düzü olmaz. Öğretmen en kutsal meslektir’ ifadesi kulanıldı.

Çağılcı’nın Dönüşü

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi servisinin yükünü çeken hekimlerden biri olan Cerrah Ayhan Çağılcı geçici görevle 1 ay süreyle Akçaabat Haçkalı baba Devlet Hastanesinde görev yaptı. Bir aylık sürede 90 ameliyat gerçkeleştiren ve 1500 hastaya Bakan Çağılcı, Cuma akşamı acil bazı hastalarını ambulans alarak Kaşüstü’ne geri döndü. Kısa sürede Batıdaki hastaları ile de güzel iletişim kuran Çağılcı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Şevket Nemli’nin Telefonu

Emekli Sağlık Sendikası Başkanlarından Şevket Nemli aradı. Nemli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet’ yürüyüşe değinerek, ‘Sayın Kılıçdaroğlu adalet yok diyor ya, Evet doğru söylüyor. Zaten Adalet  tam işlese idi o yürüyüşü yapamaz, engellenirdi’ dedi.

MHP’de Bıyık Operasyonu!

Devlet Bahçeli MHP’yi disipline etme anlamında ciddi çalışmalar yapmış idi. 2000’li yıllarda teşkilatlara bıyıklarınızı kısaltın talimatı vermişti. Değirmendere ülkü ocakları Başkan yardımcısı Oktay Kaplan ve arkadaşları da önce fotoğraf vermiş ve sonra da Genel merkeze itaat etmişlerdi. Kaplan şimdi ciddi bir iş adamı ve siyasette mesafe alan adam gibi adam.

Süleymaniye Korunsun

Gümüşhane deyince akla elbette kuşburnu, pestil ve köme gelir. Ama ya turizmle ilgili. Karaca mağarası, Süleymaniye yani eski Gümüşhane ve Şiran selalesi. Süleymaniye ile ilgili sürekli olarak resim ve bilgi geliyor. Süleymaniyenin  korunmasını isteyen vatandaşlar, açılan yolların tarihi dokuya zarar verir hale geldiğini söyleyerek, ‘Asfalt da dökülecekse planlı dökülsün’ dediler.
 
Editör: TE Bilisim