Terminal Dernek Başkanı Orhan Sungur, can çekişen sektörün pandemi ile öldüğünü dile getirerek, otobüs sektörünün cenaze namazını kalacaklarını söyledi. Sungur, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na da çağrıda bulunarak terminal yazıhane kiraları ve otobüslerin terminal çıkışlarında indirim uygulamalarını istedi.

 
AKÇAABATLI ŞOFÖRLERİ DİNLEDİ
 
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Akçaabat Minibüs Durağı şoförleri ile bir araya geldi. Başkan Usta, “Şoförlerimizin tek tek dertlerini dinledik çözüm için elimizden geleni yapacağız akşam yemeğinde buluşarak şoförlerimizle toplantımızı yaparak, istişarelerde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

 
KOSGEB İLE İŞBİRLİĞİ
 
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, KOSGEB iş birliğinde gerçekleştirdiği çevrimiçi panelde girişimcilik ve inovasyon konuları anlatılarak, KOSGEB destekleri hakkında bilgiler verdi.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte KOSGEB Bartın Müdürü Gökhan Akdağoğlu tarafından yapılan sunumla destek programları aktarıldı. KOSGEB Arge ve İnovasyon Destek Programı,  “Geleneksel Girişimci Programı” ve “İleri Girişimci Programı” hakkında bilgiler veren Akdağoğlu, KOSGEB web sayfası üzerinden E-devlet şifreleriyle, hiçbir bürokratik engel olmadan başvuruların yapılabileceğini ifade etti. Üniversitemiz ile de yakın iş birliği içerisinde çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerinin de altını çizen Akdağoğlu, “Büyüyen ve durmadan çalışan bir yapıda girişimcilerimizi desteklemeye devam ediyoruz” dedi.
 
BAŞKAN REFİK KURUKIZ GÜCE’DE
 

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Güce’yi ziyaret ederek Belediye Başkanı Hayrettin Kılıç ile görüştü. Başkan Kurukız yaptığı ziyarette, “Bugün Güce’yi ziyaret ettik ve Güce ilçe Başkanımız Sayın Hayrettin kılıç ve Yönetici arkadaşlarla birlikte çay içme fırsatı bulduk. Kendilerine yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eder başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.
 
VALİ İSMAİL USTAOĞLU’NDAN ÖDÜL
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 20 Kasım Dünya Çocuklar Günü dolayısıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı özel çocuk kulüpleri arasında düzenlenen, "Kovid Sonrası Yaşamak İstediğiniz Dünya" temalı yarışmalarda dereceye giren çocukları ödüllendirdi.
 
İYİ’LERDEN DEMİR ALİ’YE DESTEK

İYİ Parti Ortahisar Teşkilatı SMA hastası Demir Ali’ye destek için İl, İlçe yöneticileri ve üyelerle kampanyaya destek amaçlı organize edilen Trabzon’da ki kermesine katılım gösterdi. Demir Ali’ye bu hastalığı yenebilmesi için dünyada sadece ABD'de uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı bulunan, yaklaşık 2 milyon 400 bin dolarlık tedavinin uygulanması gerekiyor.

Bayraktar çifti, açtıkları ‘@behopefordemirali’ isimli sosyal medya hesabı üzerinden bebeklerinin yaşama tutunabilmesi için yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın başladığı zamandan bu yana yetkililer, iş insanları, oyuncu, şarkıcı, sosyal medya fenomeni dâhil birçok kişinin de çağrısıyla destek kampanyası büyüyor. Yeterli bağış sağlandığında tedavisi yapılacak.  Sizlerde lütfen destek olun. İşletme iban: TR720001200964900009009582 Hesap Adı: Azime Ece Kara
 
AYŞE SULA KÖSEOĞLU’NDAN TAZİYE
 
AK Parti Trabzon eski 25. ve 26. Dönem AK PARTİ Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın annesinin vefatı üzerine taziye mesajı paylaştı.

Eski Vekil Köseoğlu mesajında, “Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan Hanımefendinin muhterem validesi İhsan Kadaifci’nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Cenap-ı Allah’tan rahmet, Sayın Bakanımıza ve acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
 
SAİT GÜRSOY’DAN UYARILAR
 
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’un geçtiğimiz günlerde Koronavirüse yakalanmasının ardından tedavisi hızlı bir şekilde sürüyor. Gürsoy tedavi sürecinde diğer vatandaşlara uyarılarından da geri kalmıyor Gürsoy sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda, “Korkmalı mıyız?

Evet, hem de fazlasıyla korkup en başta kendi sağlığımızı korumalıyız ve yakınımızdakilerin sağlığını da ancak bu şekilde koruruz. Pandemi hastanesinde ilk günümü tamamladım ve sağlık ne büyük bir nimet ve "Sağlık Çalışanı" olmak ne kadar cefalı ve özveri isteyen bir iş hatta ne işi bir gönüllülük bir kez daha anladım. Durumum düne göre daha iyi ve Allah'ın izniyle daha da iyi olacak, bu süreç zorlu ve düşündürücü bir süreç… Merak ediyorsunuz evet ama şahsımı meraktan önce Covid-19'la mücadelede safları sosyal mesafeye göre ayarlamalıyız, bu virüse karşı 3 silahımız var, Sosyal Mesafe Maske, Hijyen Kuralları zor mu? Hayır, zor değil ama dikkatsizliğe gelmiyor... Her birinize ayrı selam ve dua ediyorum. Sağlıcakla kalın ve lütfen kurallara uyun.” İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim