Dava adamı Mustafa Usta. Refah Partisi Merkez ilçe yönetiminden itibaren tanıyoruz. Usta Milli Görüş geleneğinden gelen bir isim. Bulunduğu yere katkı sağlayan öne çıkma kulisi atmayan, konuşma sırası gelmeden konuşmayan bir siyasetçi. Adnan Günnar İl yönetimini yaparken Mustafa Usta’yı listeye dahil etmişti. Usta’da AK Partide çok sevdiği Tayyip Erdoğan’ın davasına omuz verdi. Öyle bir omuz verdi ki o gün bugün devam ediyor. Mustafa Usta 3 yıldır Trabzon AK Parti il Başkanı Haydar Revi ile birlikte. İl başkan yardımcısı. Özellikle il binasının yapımında önemli bir katkı sağlayan orada inşaat işçisi gibi çalışan ve denetleyen, ortaya güzel bir bina çıkmasını sağlayan isimlerden birisi oldu. Arsin Çiçekli Kız Kur’an kursunun da maddi manevi en önemli destekçilerindendir. Bu nedenle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Haydar Revi kendisine teşekkür ettiler.
 
Usta bir taraftan Arsin Organize sanayi bölgesinde mevcut binasını yıktı ve daha modern, fabrikaya uygun olarak inşaatını gerçekleştirdi. Diğer taraftan da önümüzdeki günlerde Uzunsokaktaki LCwaikiki’yi yıkacak, arka tarafta Sarılardan aldığı bina ile birlikte birleştirerek yürüyen merdivenli Trabzon’un en modern iş merkezini inşa edecek. Projelerini tamamladı ve ilkbaharın başlarında kazmayı vuracak. Peki Usta yeni dönemde il Yönetiminde olacak mı?  Bize gelen bilgilere göre kulis atmıyor. Usta Revi’yi çok seviyor. İl Başkanı Haydar Revi’nin de yeni dönemde çalışmak istediği isimlerden birisi olduğunu biliyoruz. Sayın Süleyman Soylu ve Milletvekilleriyle de son derece uyumlu ve fedakarlık yapan isim. Muhtemelen bir dönem daha, yani 3 yıl daha il yönetiminde devam edecek gibi. Hayırlı olsun.
 
Atalay’ın Transferi
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Ekspres Gazete’sinin Yayın Yönetmeni Altuğ Atalay sürpriz bir transfer yaptı ve Beşiktaş kulübünün iletişim direktörü oldu. Şenol Güneş’in ‘Beni basında en iyi anlayan kişi Altuğdur’ dediği Atalay’ı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.
 
Müdürün Kayınpeder Acısı
 
Trabzon Esnaf Odalarının eski Başkanlarından Mehmet Salih Yıldız uzun süredir rahatsızdı. Yaşama daha fazla tutunamadı ve hayatını kaybetti. Yomra’dan son yolculuğuna uğurlandı. Merhum abimize Allah’tan rahmet damadı arkadaşımız, SGK İl Müdür yardımcısı Orhan Öztürk’e ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Emin Kahraman’ın Ağabey Acısı
 
Trabzonspor eski Mali Saymanı Emin Kahraman’ın ağabeyi, Genç iş adamlarından Sami Karaman’ın dayısı Necip Kahraman yaşamını yitirdi. Dün cenaze merasimi Çağlayan Günay mahalesinden son yolculuğuna uğurlandı. Günay köyü büyük camisinde yapılan cenaze merasimin Trabzon spor, iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı ve acılara ortak oldular. Günay köyüne muhteşem hizmetler kazandıran Necip Kahraman’a Allah’tan rahmet Kahraman ve Karaman ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Hayırlı Ömürler Başkan
 
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu semai arkadaşları ve ailesi ile yeni yaşını kutladı. Başkan Sağıroğlu yeni yaşını kutlayan herkese teşekkür etti. Bizde Başkan’a hayırlı ömürler dileriz.
 
 “Vakıfların fikirleri değerli”
 
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar Belediyesi himayesinde düzenlenen Yerel Buluşmalar kapsamında Trabzon’da faaliyetlerde bulunan vakıfların başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve misafirler katıldı.  Toplantıda konuşan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altubaş, daha önceki toplantılarda Trabzon’daki eski belediye başkanlarıyla ve iş adamlarıyla bir araya geldiklerini hatırlatarak, Yerel Buluşmalar kapsamında düzenlenen toplantılara önem verdiklerini vurguladı. Altunbaş katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Bizler için bu toplantılar önemli. Olayları, yaşananları dışardan değerlendirmek için sizlerin fikirleri bizim için kıymetlidir. Vakıfların görüşlerini almak, projelerini dinlemek bizleri son derece memnun ediyor” ifadelerini kullandı. Altunbaş, davete icabet eden vakıf başkanlarına ve yöneticilerini ayrı ayrı teşekkür etti.
 
Şehitoğlu’nun Baba Acısı
 
AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı, Artvinliler Derneği Onursal Başkanı ve şehrin esnaflarından Mehmet Şehitoğlu'nun babası Alaattin Şehitoğlu, dün hayata veda etti.  Hastalığına bağlı olarak tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesinde 79 yaşında hayatını kaybeden Alaattin Şehitoğlu'nun cenaze namazı bugün (Salı günü) İkindi Namazına müteakiben Rize Merkez Sahil Camiinde kılınacak.
 
 “TMO 10 Lira, Serbest Piyasa 6-8 Lira”
 
Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu 2017-2018 sezonu fındık fiyatları ile ilgili paylaşımda bulundu. Kozoğlu açıklamasında; “bu sezon yani 2017-2018 fındık fiyatları ise; TMO 10 liradan piyasaya girerek serbest piyasada 6-8 Lira arasında” dedi.
Editör: TE Bilisim