50 yıldır Trabzon Aydınlıkevler Mahallesi’nde hizmet veren Özbayramoğlu Fırını mahalle ve civarında lezzetin merkezi olurken hem iç hem dış mekan sunumunun yanında kurye ağıyla da müşterilerin isteklerini karşılıyor. En kaliteli ürünle usta ellerde ekmek, pide ve lahmacun pişiren fırının işletmecileri Fikret ve Yusuf Bayram; ‘’Her işletme ortaya koyduğu ürün ve hizmetle konuşur. Özbayramoğlu olarak çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Hemşehrilerimiz ürünlerimizden memnun, lezzet ve temizlik bizim vazgeçilmez iki temel kriterimiz’’ dedi. Son yıllarda hammadde ve girdi fiyatlarının dünya genelinde arttığına dikkat çeken Fikret Bayram, ‘’inşallah ülkemiz bu durumdan güçlenerek çıkacaktır’’ mesajını verdi.

ATMACA’NIN NOTU

AK Parti İl yönetiminde olduğu kadar Düzköy İlçesinin de ağır toplarından olan siyasetçi Mehmet Atmaca Büyükşehir Belediyesi ve Düzköy’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atmaca, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu’nu başarılı bulduğunu söyleyerek: ‘Şehirde alt-üst yapı hizmetleri noktasında girilemeyecek alanlara girdi. Cesaret örneği gösterdi. Gazipaşa, Uzunsokak, Cumhuriyet, Maraş, Kunduracılar, Pazarkapı’da radikal adımlar attı. Sonunu getirecek Trabzon için daha güzel sonuçlar olacaktır.’’ dedi. Düzköy’de çıtayı yükseltmek istediklerini belirten Atmaca erken seçim beklentilerinin şu aşamada yersiz olduğunu 2023 hazırlıklarının yapıldığını kaydetti.

YAYLA YOLLARI ELDEN GEÇMELİ

Trabzon turizmi bu yılın birkaç aylık kısmını geride bıraktığımızda en az bir yıl dinlenme dönemi geçirdi diyebiliriz. Turizm noktalarına ulaşabilmek için yol güzergahları havaalanından rakımı en yüksek noktalara kadar çok önemli. Of’tan Beşikdüzü’ne bu dinlenme döneminde asfaltlar iyileştirilebilir, ek yollar geliştirilebilirdi. Bazı okurlarımız hafta sonunu fırsat bilerek Akçaabat yaylalarına gitme fırsatları doğduğunu belirterek: ‘’Yayla yolları bazı yerlerde çok güzel bazı yerlerde ise çukurlaşmış gölleşmiş. Son zamanlarda yağmur etkisiyle söz konusu durum araçlar için sorun teşkil ediyor. Yayla yolları elde geçirilebilir’’ dediler.

TRABZONLU GENÇ ERDOĞAN'LA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere çok önem verir. Her fırsatta gençleri dinler, fikirlerini alır, hal hatır sorar. Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seven Trabzon Akçaabatlı Safiye Özkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hafta sonu Adana'da gerçekleştirdiği gençlik buluşmasında Cumhurbaşkanı ile yakından görüştü. Akçaabat ve üniversite eğitimini aldığı Zonguldak'ta AK Parti Gençlik Kollarında aktif görev aldıktan sonra şimdi de Bursa Gençlik Kolları teşkilatında görev alan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Özkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 10 dakika sohbet etme fırsatı da buldu. Erdoğan ile eğitimi ve geleceğe dair siyasi hedefleri doğrultusunda sohbet eden Özkurt'a Erdoğan'da hedeflerinin peşinde yılmadan koşması gerektiğini söyledi. Özkurt, Recep Tayyip Erdoğan ile günü ölümsüzleştirerek, "Ömrümüzün en güzel yıllarını senin davanın ve dünyaya meydan okumalarına denk getiren ve bu yolda kovuşturmayı nasip eden Allah'a şükürler olsun" diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

ALO 199 DÜNYA BİRİNCİSİ

Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) Çağrı Merkezi ALO 199, 80’den fazla ülkeden 2 bin şirketin katıldığı çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu olan ContactCenterWorld.comun (CCW) gerçekleştirdiği EMEA (Avrupa- Orta Doğu ve Afrika) bölge finallerinde, En İyi Çağrı Merkezi kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı. Böylece, NVİGM Çağrı Merkezi ALO 199 Contact Center World Events’in online olarak düzenlenecek olan dünya finallerinde En İyi Çağrı Merkezi kategorisinde EMEA bölgesini temsil etme hakkını kazandı.  Uluslararası çağrı merkezi endüstrisinin buluştuğu Contact Center World Events kapsamında 40 ayrı kategoride yarışma düzenleniyor ve dünyadaki  en iyi çağrı merkezleri belirleniyor.  Bölge finallerinde birinci gelen çağrı merkezleri daha sonra organizasyonun dünya finallerinde yarışıyor. Özellikle pandemi döneminde yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren, vatandaşların çağrılarına anında çözüm üreten ALO 199, Trabzon’da da Bülent Uzunoğlu liderliğinde ekip arkadaşları ile hizmet veriyor. ALO 199 Çağrı Merkezi Müdürü Bülent Uzunoğlu, ALO 199’u Trabzon’a kazandıran İçişeri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygül, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Atalı ile başarıda emeği geçen takım arkadaşlarına çok teşekkür etti.

ÇOLAK GENÇ'İ ZİYARET ETTİ

Trabzon İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Başkanı, aynı zamanda Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkan Adayı Ali Çolak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret etti. Genç, ziyareti "Trabzon İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Başkanı Sn. Ali Çolak ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini belediyemizde misafir ettik" diyerek fotoğrafı paylaştı.

EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR, VATANDAŞIN BELİ BÜKÜLÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Yetkiyi aldınız ancak ekonomi daha da kötüye gidiyor. Paramızın değeri yabancı para birimleri karşısında sürekli düşmekte. Akaryakıttan doğalgaza kömüre kadar bir çok kalem dışarıdan döviz cinsinden alınıyor haliyle  vatandaşın beli bükülüyor. Madem ki merkez bankasında 123.5 milyar Dolar rezermimiz var sürün piyasaya  dolar düşsün.” İfadelerini kullandı.

SEMPOZYUM DÜZENLENİYOR

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı ve Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yılı nedeniyle sempozyum düzenleniyor ve sergi.  13. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu 14-16 Ekim’de Rize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde başlayacak.

Editör: TE Bilisim