Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Jandarma bölge komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, 17. Komando Tugay Komutan vekili Garnizon Komutanı Albay Burak Yürüten ve Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper Özel Harekat Şube  Müdürlüğü personeli ile son iftarlarını yaptı ve bayramlaştılar.
 
SÜRMEN’E BÜYÜK DESTEK
 
İş adamı Ayhan Sürmen geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından Deva Partisinin Kuruluş çalışmaları ile ilgili paylaşımlarda bulunmuştu. Ankara'da temaslarda bulunan Sürmen Deva Partisi paylaşımlarıyla dikkatleri üstüne çekmiş ve bu haberler basında yer almasıyla sosyal medyadaki bazı Trol hesapları tarafından tacize uğramıştı. Bunun üzerine üzüntüsünü dile getiren Sürmen Deva Partisi’nin de politikası olan birleştirici siyaset anlayışıyla bir açıklama yapma gereği duydu.

İşte İş adamı Ayhan Sürmen’ in açıklamaları; ‘’Sevgili arkadaşlar, son günlerde gönüllüsü olduğum ve bu vatanın, yaşanmakta olan zor günlerden kurtulması için üretilecek siyasi, ekonomik ve yapısal değişikliklerle dertlerinize DEVA olacağına inandığım liderim sayın Ali BABACAN ve seçilmiş çok özel yol arkadaşları ile beraber hiç demokratik olmayan zor şartlara rağmen siyasi birlikteliğe girdik.
Görüyorum ki yaptığım paylaşımlarda özellikle ak partili kardeşlerim ve dostlarım, yorumlarını ahlak kuralları dışına taşıyacak şekilde liderim, partim ve benimle ilgili seviyesiz yorumlar yapıyorlar.
Bizim DEVA partisi olarak bu tür seviyesiz tartışmalarla işimiz yok, bu gereksiz tartışmalara ayıracak zamanımızda yok, biz önümüze koyduğumuz TÜRKİYE hedeflerine bakıyoruz.
 
Bugüne kadar boş insanlarla, boş laf üretip, boş siyaset yapanların seviyesine inmeyeceğiz, bizim görevimiz bu seviyedekiler ile siyaset yapmak değil, icraat yapmak, ülkemizin geleceği için beceremedikleri konularda önerilerde bulunmaktır.
 
Bizim hedefimiz herkes gibi olmak değil herkesin bizim gibi olmasıdır.
Her görüşün birlikte ve kardeşçe yaşayacağı mutlu ve müreffeh Türkiye’de deva partisi iktidarında görüşmek üzere sevgi ve saygıyla kalın...’’
 
Bu açıklamanın ardından siyasetin her kesimin den bir çok isim,gazeteciler,sivil toplum kuruluşu üyeleri,odalar,kamu yöneticileri ve halkdan büyük bir destek gördü. Sürmen’in sosyal medya hesabından yaptığı bu açıklamanın altına destek mesajları bir bir gelmeye başladı.
 
RİZESPORLULAR DERNEĞİNDEN ÖRNEK HAREKET
 
2017 yılında Mardin Kızıltepe’ de kurulan Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Ramazan bayramı öncesi ilçedeki yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulundu. Mardin Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar, dernek olarak sadece Çaykur Rizespor ile ilgilenmiyoruz. Biz Rize ile Mardin arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. İki şehrin ve iki halkın kaynaşması görevini üstleniyoruz.

Bunu yaparken çeşitli sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz. Derneğimiz kendi imkânlarımızla Kocaeli Gebze’ Boğazın Atmacalarından ve Karadeniz’ den gelen yardımları ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık” dedi. Mardin Kızıltepe Çaykur Rizesporlular Derneği Başkanı Harun Çınar, “Bize gönderilen hem kılık kıyafet hem de maddi yardımları sadece Kızıltepe ilçesinde değil Mardin’ in diğer ilçelerinde de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Genelde yardımları çocuklara dağıttık. Bu Çocuklar Bizim Gelecek Nesillerimiz Onlar İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırız Bizim Derdimiz Bu Masum Çocuklar. Bu Çocuklarımızın Ahı kalmayacak Biz Evimizde Çeşit Çeşit Yemekler Sergilerken Onlarda Pencereden Boynu Bükük Bakarak Belki Bir Hayır Sever Bir Tabak Sıcak Yemek Getirir Heyecanıyla Bakar Pencere ye Biz Buradayız Siz Tespit Edin Biz De Gerekeni Yapalım sloganıyla yardımlarımızı gerçekleştirdik. Bu Mübarek Arife Gününde Yine 20 Yetim Durumu Hiç Olmayan Ailemize Giyim Ayakkabı Gıda Yardımımızı Ulaştırdık” dedi.
 
TEVFİK ÖZLÜ UMUTLANDIRDI
 
Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Rutin tatil formatımızı gözden geçirip, otel konaklamalı, deniz-plaj kalabalığına alternatif olarak; doğada başımızı dinleyebileceğimiz, daha izole, tatil seçeneklerini deneyebiliriz " şeklinde açıklaması olmuştu.  Prof. Dr. Tevfik Özlü'nün açıklamalarını değerlendiren TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı : "Doğu Karadeniz en uygun tatil bölgelerinin başında yer almakta. Doğal ve keşfedilecek güzellikleri ile Doğu Karadeniz Bölgemiz, pandemi sonrası en çok tercih edilen destinasyonların başında olacaktır. Kitle turizminin, kalabalıkların olduğu mekanların daha az tercih edileceğini,  kalabalık olmayan, rahatça gezilebilecek ve dinlenilebilecek destinasyonların ön plana çıkacağını, aile, arkadaş, küçük gruplar ile gerçekleştirilen turların daha çok tercih edileceğini,  değişen bu tercihlere göre de bölgemizin daha da popüler olacağını daha önce ifade etmiştik. İlk başta iç turizm hareketliliği başlayacak.

Bölgemizdeki turizm seyahat acentalarımız, turizm araçlarımız, otellerimiz, restoranlarımız dezenfekte ve sağlıkla ilgili gerekli tedbirleri almaktalar ve sezon için hazırlıklarını tamamlamaktalar.  Ülke olarak alternatif turizm potansiyelleri açısından dünyanın en zengin ülkelerinin başındayız. Doğu Karadeniz Bölgemiz ise yayla turizmi, trekking, dağcılık, akarsu turizmi, botanik turizmi, foto safari, kuş gözlemciliği  çiftlik turizmi, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü gibi alternatif turizm çeşitleri için çok uygun ve bu avantajları ile her geçen yıl  daha popüler hale gelmekte. Büyük gruplar yerine küçük gruplara, ailelere ve kişilere yönelik özel turların sayılarının artması seyahat acentalaramız açısından önem kazanmaktadır. Seyahat acentalarımız buna uygun daha fazla, alternatif tur paketleri hazırlamakta ve uygun sunumlar yapmaktalar. Bayram sonrası tatil planlarını yapacak olanlar için, bölgemiz en uygun alternatiflerin başında gelmektedir. Geçirdiğimiz zor ve stresli günlerin etkisinden kurtulmak ve dinlenebilmek isteyenleri Doğu Karadeniz Bölgesi’ne bekliyoruz".
 
ERKAN BABA VEDA ETTİ
 
Akçaabat’ın sevilen simalarından Erkan Baba lakabıyla tanınan Erkan Merdan hayatını kaybetti. Akçaabat’ta küçük boyuna rağmen çalışkanlığı ile vatandaşların sempatisini kazanan Erkan Merdan geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Sevimli olmasının yanı sıra, güler yüzü çalışkanlığı ile tanınan ve  herkes tarafından Erkan Baba diye hitap edilen Erkan Merdan’ın ölüm haberi Akçaabat’ta üzüntüye neden oldu.44 yaşlarından hayatını kaybeden Erkan Baba’ya Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Editör: TE Bilisim