ABD DÖNEMİ KAPANMIŞTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Başkan Tarım, “Türkiye'nin bölgesinde yükselişi güvenlik sorunu olarak görülmektedir. Bunu engellemenin ilk yolu Türkiye'yi seçime götürmektir. Onun içindir ki çok vahşi bir plan devreye sokulmuştur. Terörün şehirlere inmesini sağlayarak bombaların patlatılması, insanların öldürülmesi, istikrarsızlığın yeniden hortlatılması en büyük beklentileridir. Bu planları yapanların önündeki en büyük engel ise Türkiye'deki yeni sistemdir. Zamanından önce ve Amerika’nın arzusuyla seçime gitme dönemi kapanmıştır. Türkiye'yi Dünya'da başka bir hüviyete taşıyan Hükümetimizi zayıflatmak için Amerika her şeyi yapacaktır.

Erken seçimi devamlı gündemde tutma gayreti muhalefetin kendisine yüklenen misyonu yerine getirebilme arzusundan başka bir şey değildir. Bu fikrin Amerika'dan bağımsız olduğunu düşünmek, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehlikelerden bihaber olmakla eş değerdir. Sistemde mümkün olmayan bir şeyi devamlı gündem yapmak ülkeye ihanetle eş değerdir. Türkiye artık bölgesinde çok güçlenmiş, ordusunu sadece kendi menfaatleri için kullanmakta kararlıdır. Amerika ve Rusya arasındaki sorunlara baktığımızda en yakın NATO toplantısında ordumuzun kendi menfaatleri için kullanılmasının bizden isteneceği bir gerçektir. Yeni sistemle birlikte Amerika ile Türkiye arasındaki ortak zemin makası bir hayli açılmıştır.

Amerika bölgemizde bizim üzerimizden kurguladığı bütün şahsi menfaatlerini kaybetmiştir. Karşımızdaki gücü analiz ettiğimizde tek çıkar yol içerde bütünlüğün sağlanabilmesidir. Stratejik Devlet aklını süzgeçten geçirirken MHP'nin tavrındaki asaleti, karakteri, fazileti ve erdemi görebiliriz. Bunları görmeden MHP'yi siyaseten istedikleri şekle ve kalıba koyup gösterme gayreti taşıyanların çabası beyhudedir ve sadece Türkiye düşmanlığının sonucudur.” dedi.

BUDAPEŞTE'DE BAYRAK TEPKİSİ

Trabzon Merkezli Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, vatan ve bayrak sevdalısıdır. Ay-yıldız'ın yere düşmemesi için çok mücadele vermiştir. İş seyahati için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de iftarını yaptığı Türk Lokantasından çıkarken, yerdeki halıda ay yıldızı görünce çileden çıktı. Hemen restoran sahiplerine durumu ileterek halının yerden alınmasını, restorana her girenin ay-yıldıza basarak geçtiğini söyledi. Restoran sahipleri de ay yıldızın restoranın simgesi olduğunu kaldıramayacaklarını söylemesi üzerine çileden çıkan Özer, hemen Türkiye'deki bakanlar ve konsolosluğu konu hakkında bilgilendirdi. Konu hakkında görüştüğümüz Özer, "Bayrağımız ve Ayyıldızımız bizim kırmızı çizgimizdir. Asla yere de düşmez çiğnemezde. Kimse bizim bayrağımızın simgesini ayaklar altına alamaz. Basılmaz. Yetkilileri konu hakkında bilgilendirdim. Gerekirse o halıyı oradan ben de alırım. Bizim bayrağımızı kimse çiğneyemez. Üzüldüğüm de bayrağımızı çiğneten yine orada yaşayan bir Türk. Bu nasıl Türk onu da anlamadım" dedi.

BÜLBÜLOĞLU’NU UĞURLADIK

Bülbüloğlu ailesinin güzel insanlarından birisi Muammer Bülbüloğlu yaşama veda etti. Bekir Bülbüloğlu’nun hem eniştesi hem de amcaoğlu olan Muammer Bülbüloğlu dün Yeşilova’dan son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

GELENEĞİ HERKES YAŞATMALI

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Gümüşhane şubesi tarafından başlatılan zimem defteri geleneğine tüm hayırsever işadamı ve vatandaşların da sahip çıkması gerektiğini söyledi. Başkan Bostancı, yaptığı açıklamada Osmanlı döneminde zor günler geçiren esnaf için Ramazan ayında zenginlerin esnafları dolaşarak ‘zimem defteri’ denilen veresiye defterinin bir kısmını veya tamamını satın almalarıyla gerçekleşen güzel geleneği Gümüşhaneli iş adamlarından, vatandaşlardan ve siyasetçilerden de beklediklerini kaydetti.

ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİLER

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Mülki İdare Amirlerimizle zoom üzerinden toplantı yaparak tam kapanma döneminde yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirdi.

HER ŞEY DAHA GÜZEL ARSİN İÇİN

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Gürsoy, “Kısıtlama günlerinde de durmak yok! Allah nasip ederse bayrama kadar asfaltı dökmeye gayret ediyoruz. İlçe esnaflarımızın sabrı için teşekkür ederim. Her şey daha güzel Arsin için.” dedi.

YENİ SAYISI OKURLARI İLE BULUŞUYOR

Karadeniz Bölgesinin en aktif kulübü olarak adını sıkça duyuran KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü yıllık periyotlar ile çıkarmakta olduğu Mozaik dergisinin 16. sayısını değerli okurları ile buluşturuyor.  Bu yılki basımda İş İnsanı, Girişimcilik, Röportaj, Nostalji, Tiyatro, Ekonomi, Muhasebe, Finans, Sürdürülebilir Sanat, Tarih, Genç Yıldız, Deneme, Kariyer Yolu, Özgeçmiş, Kişisel Veri, Spor, Müzik, Sosyal Sorumluluk, Psikoloji, Kişisel Gelişim, Sağlıklı Beslenme, Mutfak Sanatı, Astroloji gibi çeşitli kategorilerde; Sani Şener, Nevzat Aydın, Tülin Özen, Hakan Bilgin, Gülben Ergen, Bülent Emrah Parlak, Nükhet Duru, Emrah Lafçı, Erdem Genç, İrem Oturaklıoğlu, Burak Sevinç, Nergis Kumbasar,  Sercan Yıldırım, Kunter Kurt, Melihat Gülses gibi birbirinden değerli isimlerin yer aldığı, alanında uzman ve tanınmış kişilere yer verildiği Mozaik dergisinde 30'un üzerinde farklı kişilerden alınan içeriklere, röportajlara yerildi.

Editör: TE Bilisim