Emniyet Genel Müdürülüğü trafik Daire Başkanı Maçkalı Mehmet ŞYavuz’u makamında ziyaret eden Öztürk, hem Trabzon sohbeti yaptı hemde başarılar diledi.
 
Pişiren Geldi
 

1990’lı yılların Refah partisindeki efsane ismi Aydın Pişiren Trabzon’da meclis üyeliği yapmış ve ardından da Gümüşhane’den iki kez  başkan ve vekilliği direkten dönmüştü. Pişiren, AK Partiyi karşılıksız sevmiş ve sonrasında da Ankara’ya yerleşmişti. Aydın Pişiren torunları için geldiği Trabzon’da il eski başkanı Ali Rıza Akdeniz, İl eski başkan yardımcıları İzzet Usta ve Ömer Tosun kemeraltındaki yıldız kuyumculukta sohbet ettiler. Anıları tazeleyen deneyimli siyasetçiler geçmişi özlemle andılar.
 
Tarım Kredi Fındık Alıyor
 
TMO ve Fiskobirlik’den sonra devlet kuruluşu olarak da nitelenin Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’nin fındık almaya başlaması üreticileri sevindirdi. TKKB, Trabzon’daki ortaklarından fındık alımlarını Değirmendere’deki Fiskobirlik binasının hemen yanında sürdürüyor. TKKB kilo başına 16.5 ve 17.00 TL’den yaptığı alımlarda üreticilere peşin ödeme de bulunuyor.
 
 “Asılması gurur verici”
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e, Yenimahalle ki İncirlik Camiine asılan Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı polemiği ile  ilgili meclis toplantısında soru soruldu. Genç, “İncirlik Camii konusu polemik konusu olmaması gereken konu. Ben bu işin dini konusunda da eğitim alan bir arkadaşınız olarak görüşlerimi şöyle açıklayabilirim. 

Mabetlerde resim figür olması caizliği noktasında sakıncalı.  Bu somut olaya baktığımızda burada caminin ibadete engel olacak alanına Atatürk posteri asılmamış. Kıble güzergahına asılmamış. Batı kısmına asılmış.  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılmış.  İyi de yapılmış.  Hiçbir kimsenin bu posteri indirme hakkı yok.  Türk Bayrağı ile posterinin asılması gurur verici. Devlet adına kamu adına o resmi indirin şeklinde beyanat verilmişse, aynı şekilde bende kınıyorum. Bunun başka şekilde izahı olmaz”  Başkan Genç’in bu sözleri mecliste alkışlarla karşılık buldu.
 
Nakliyecilerin Balık Keyfi
 
Denizlerde ki av yasağının sona ermesinin ardından profesyonel balıkçılar gibi hobi için balıkçılıkla ilgilenenler de denize açıldı. Bunlardan birisi de Trabzonlu Pektaş Uluslararası Nakliyat'ın sahibi Akın Pektaş'tı. Pektaş, denize açılarak balık tuttu ve Yomra'da ki garajında nakliyeci arkadaşları ile birlikte yedi.

Pektaş'ın samimi ortamdaki balık ziyafetinde Özer Nakliyat sahibi Abdullah Özer, Çağlayan61 nakliyat sahibi İsa Baş, gazeteci Bahattin Baştürk ve tır şöförleri katıldı. Nakliye sektörü ve ülke gündemi ile sohbetin yapıldığı davette, nakliyecilerin yurt içi ve yurt dışında yaşadıkları sıkıntılar da konuşuldu.
 
Hak İş Üyelerine Uzun Yayınevinden İndirim
 

Hak-iş Konfederasyonuna bağlı sendikalar adına tüm üyeleri kapsayan yüzde 20 indirim anlaşmasını Ortahisar ilçesu Uzun sokakta bulunan Uzun Yayınevi ile yapıldı. Sendika başkanı İsmail Hakkı Kaplan ile Uzun Yayınevi sahibi Serdar Uzun arasında imzalanan protokolle  üyelerin  2019- 2020 Eğitim ve Öğretim yılının geleceğin teminatı olan öğrencilere kolaylık sağlıyor. Sendika başkanı Kaplan, Uzun Yayınevi sahibi Serdar Uzun'a teşekkür ederek, eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. Uzun'da anlaşmanın her iki tarafa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
Rize Farkındalık Oluşturuyor
 
Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında, Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi hakkında farkındalık oluşturmak için toplantı düzenledi. Rize Valiliği, Ayder Toplantı Salonunda, Vali Kemal Çeber Başkanlığında, 4207 sayılı Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında ki Kanun ile Rize ili Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla toplantı düzenlendi.

Düzenlene toplantıya MÜSİAD Başkanı Recep Taylan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Güven Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Yeşilay Şube Başkanı Selim Kandemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığından temsilciler ve 28 işletme sahibi katıldı. Toplantı sonrası Vali Çeber, Dumansız Hava Sahası’nın önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmalar ve gösterilen hassasiyetten ötürü katılımcılara teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim