Eşi Hasan Öztürk ile Darbe girişiminden bugüne kadar meydanda demokrasi nöbeti tutan Hatice Öztürk, “Demokrasimize, Cumhurbaşkanı'mıza, Devletimize, Hükümetimize, Vatanımıza, Bayrağımıza sahip çıkmak için meydana koştuk darbeye karşıyız darbeye hayır dedik. Türkiye, Karadeniz, Trabzon ayaklandı. Tüm Türkiye'de, Trabzon'da Milli İradesini sergileyen tüm vatandaşlarımız gibi bizde her gün meydana gidiyoruz. 

Sabah ezanına kadar vatanımız için Demokrasimiz için nöbet tutuyoruz ve sonuna kadar Demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Her kesimden, her görüşten, her yaştan Türk Halkı meydanlara sokaklara inip burası benim vatanım benden başka kimse müdahale edemez ben ne dersem o olur demiş, bu talihsiz ve çirkin darbe girişiminde bulunan, milleti kendi evlatlarıyla karşı karşıya getiren, Fetö'nün kuklası hain cuntacılara ve onların dış bağlantılı destekçilerine ve Tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu kanlı girişimde kahramanca şehit olan tüm polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu vatan hepimizin bize başka vatan yok” dedi.

24 Saat Nöbetteler

Darbe girişimi sonrasında sokağa inen halk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda meydanlarda nöbet tutuyor. İlk geceden itibaren binlerce kişi meydan parkındaki alanı doldurarak demokrasiyi kutluyor. Vatandaşların yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi ve ekibi de gece gündüz nöbet tutuyor. 

İlk günden itibaren parti binasında duran ve misafirlerle yakından ilgilenen il Başkanı Haydar Revi yöneticilerine de nöbet listesi çıkardı. 24 saat olacak şekilde bir liste hazırlayan Başkan Revi her iki saat boyunca 3 yöneticisini parti nöbetine yazdı. Revi, “Ülkemiz için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız” mesajını verdi.

AK Parti Binasında Mini Zirve

Darbe girişimi sonrasında Trabzon’da da hareketlilik yaşandı.

Milletvekilleri AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile milletvekilleri arasında kritik gizli toplantılar gerçekleşti.

Bu toplantının ayrıntıları henüz belli değil. Ama söylentilere göre vekiller ve il başkan arasında şehrin paralel destek verenlerin haritası çizilmiş ve bu isimler konuşulmuş.
Yani anlaşılan önümüzdeki günlerde önemli bir operasyon gerçekleşebilir. 

O Masada Detaylar Konuşuldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oğlunun ameliyatı sonrasında şehre geldi. Meydandan halka seslendi darbeyi kınadı etkilerini anlattı. Gümrükçüoğlu daha sonrasında alanda bir masa oluşturdu. 

Bu masada Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, DOKA Başkanı Çetin Oktay Kaldırım yer aldı. Darbenin detaylarının konuşulduğu bu masada 15 temmuz gecesini Vali Yücel Yavuz detaylı şekilde anlattı.

Orhan Müdürün Acı Günü

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Orhan Öztürk’ün Kayını, Trabzon eski esnaf Odası Başkanı M.Salih Yıldız’ın oğlu Özcan Yıldız (50) 2 yıldır mücadele ettiği hastalığına yenik düşerek genç yaşta aramızdan ayrıldı. Cenazesi Yomra Yenice Mahallesinde öğle namazı müteakip kılınan namazın ardından aynı yerdeki aile mezarlığına defnedildi. 

Müdürlüğü Hak Etti

Trabzon Mehmet Akif Ersoy ortaokulu başarılı Müdür Yardımcısı Cihan Kırış, Trabzon İskenderpaşa Ortaokuluna Müdür olarak atandı. Mehmet Akif Ersoy Okulu’nda yapmış oldu sosyal ve Kültürel etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiren yeni Müdür Cihan Kırış, eğitim kalitesini yükseltmek için her türlü fedakarlığı yapıyor.

Öğrencileri tarafından çok sevilen Kırış’ın öğrencilere ve velilerine kapısı her zaman açık. Güler yüzlü ve başarılı karakteriyle ön plana çıkan Kırış’a müdürlük hayatında başarılarının devamını diliyoruz.  

Üstün’ Den Tebrik

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı erkenden kutlanmaya başlandı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Taka Gazetesi’ni tebrik ederek Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. ‘Özgür basın, demokrasinin temel taşıdır. Halkın doğru ve tarafsız bilgi alma hakkı en temel haklardan biridir.
 
Yağmur çamur demeden her türlü zorlu şartta mesleğini icra etmeye çalışarak, halka doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş emekçi basın mensubu arkadaşlarım sizler, sorumluluk bilincinde fedakarca çalışmaktasınız. Emekçi basın mensubu arkadaşlarımızı toplumumuz için bu kadar önemli bir görevi yerine getirdikleri için gönülden kutluyorum’ dedi.

MHP’den İdama Tam Destek! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "idamı geri getirme" açıklamasından sonra MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP olarak idam cezasının tekrar geri getirilmesi için hükümete destek vereceklerini açıkladı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, idam cezasının geri getirilmesi konusunda açıklama yaptı. Akçay, "Eğer hükümet, idam cezasının tekrar geri getirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir kanun tasarısı, teklifiyle gelirse, bugüne kadar idam cezasının kaldırılmasına tek karşı çıkan Milliyetçi Hareket Partisi, elbette aziz milletimizde oluşan bu temayülü değerlendirecektir ve karşılıksız bırakmayacaktır" dedi.
 
Editör: TE Bilisim