‘Balıkhane ve kadınlar pazarı inşaatı ve kenardan geçen kanalizasyon sebebiyle balıkçıların da bulunduğu bölge keşmekeş olmuş. Arada sıkıştık kaldık, sayın Büyükşehir Belediye başkanımızdan rica o bölge tamamlanıp ve oturana kadar önde bir parsel var. Orada bir düzenleme yapıp bizi oraya almasını bekliyoruz.’ Murat Başkan küçük dokunuşları söz verdiği gibi yaptı, Moloz Sahil taksi durağının sesini de duyacaktır.’
 
102.Yılı Gururla Kutluyoruz
 
Trabzon il Emniyet Müdürü Metin Alper yazılı açıklama yaptı: ‘Kadim şehrimiz, dualı şehrimiz, Trabzon’un yiğit evlatları, bundan 102 yıl önce bugün, eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak, bu toprakları düşman işgalinden kurtarıp bizlere emanet etmişlerdir.Bizlere bu toprakları vatan kılan, şanlı ecdadımızın torunları olmaktan, gurur ve onur duyduğumu ifade etmek isterim.

Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu vatanı korumanın ve yükseltmenin yolunun bulunduğumuz görevleri layıkıyla yerine getirmek olduğu bilinciyle; Trabzon’umuza güvenlik ve asayiş hizmeti üreten Trabzon Emniyet Müdürlüğü teşkilatı olarak, siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaktayız. 7’den 77’ye Trabzon’un gönlünde taht kurmaya aday olduğumuz gerçeği en büyük motivasyon kaynağımızdır.  Bu duygu ve düşüncelerle; Trabzon’umuzun kurtuluşunun 102. yılını en içten dileklerimle kutluyor, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılar sunuyorum.’
 
Çağlayan Uğurlandı
 

CHP eski İl Başkanlarından Orhan Çağlayan Ebediyete intikal etti. Cenazesine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TS ve CHP Trabzon eski İl Başkanı Atay Aktuğ, AK Parti eski İl Başkanı Av. İbrahim Keskin, Ortahisar Basın Müdürü Yusuf Keskin de katıldı.
 
Wodafone Park’tan Ramada’ya
 

Hasan Kandaz’ın geri kalan Cumartesi günü Beşiktaş Trabzonspor maçına özel davetli olduğunu yazmıştım. Maça gitti ve Pazar sabahı döndü. Ramada Otel’de CHP il kongresine katıldı. Kandaz listeleri de bizimle paylaştı. Güzide Uzun’un listesinde yer alan Kandaz  seçilirse çok yoğun bir çalışma sürecine girecek.
 
Ayvazoğlu’ndan  Baş Sağlığı Mesajı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İran'ın batısındaki Kotur ilçesinde 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Van ve çevre illeri de etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığı diledi. Ayvazoğlu, “İran'ın Khoy kentinde sabah meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'da, kerpiçten yapılan bazı evlerin yıkılması sonucu maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Vatandaşlarımıza rabbimden rahmet, aileleri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.
 
Direksiyonun Ustası Bakanla Gündemi Konuştu
 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’la dolmuşların dönüşüm sistemini konuştu. Usta, Bakan Turhan’a dolmuşların dönüşüm sürecindeki katkıları dolayısı ile teşekkür ederek, “Sayın Bakanımızla sık sık görüşmelerimiz oluyor. Dolmuş modernizasyonu ile ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Şoför esnafının sıkıntısını kendisine anlatıyoruz. Sürece verdiği destek için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kadınlar Her Alanda Aktif Olmalı
 
CHP Arhavi Kadın Kolları seçimi yapıldı. Selma Kekeva Kadın Kolları İlçe başkanı seçildi. Kongreye, Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı eski İlçe Başkanı Engin Erkan, CHP Arhavi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Çoruh, Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı.

İlçe Başkanı seçilen Selma Kekeva yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “Biz kadınlar, toplumun her alanında aktif olmak zorundayız. Görev almak zorundayız. Siyasette, iş hayatında, ekonomide, her alanda var olmalıyız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlarla ilgili yaptıkları, söyledikleri, yazdıkları bize rehber olmalı. Kongremizi onurlandıran Belediye Başkanımız Sayın Vasfi Kurdoğlu’na, İlçe Başkanımız Sayın Erkan Özyazıcı hocamıza, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Engin Erkan’a, Kadın Kollarımız İl Başkanı Sayın Gülşen Kurul’a, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Çoruh’a teşekkür ediyorum. Eski başkanımız Cumhuriyet Halk Partisinin değerli parti emekçileri yol arkadaşımla Atatürk´ün cesur kadınlarıyla İlimizden gelen Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle ilçemiz kadın kollarını oluşturduk. Üyelerimiz ve parti teşkilatımız Başkanlığa beni layık gördükleri için hepsine teşekkür ederim.” dedi.
 
Kentimize Katkı Sağlayacağız
 
Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan ve üyeler, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara'yı ziyaret etti. Başkan Kara, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken, yeni göreve başlayan Önder Taşan ve çalışma arkadaşlarına başarı dileklerini iletti.

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan da, TESOB'un bölgenin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, 'Esnaf ve sanatkarımızın sesi olan TESOB ve diğer kurumlarımızla ortak çalışmalar yaparak kentimize katkı yapmayı amaçlıyoruz' ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim