İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Yabancıların ikametine kapatılan mahalleleri açıkladı. Açıklanan Mahaller arasında Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesinin bulunması da dikkat çekti. Trabzon Pazarkapı Mahallesi bilindiği gibi uygulanan Kentsel Dönüşüm nedeniyle bir çok ev yıkılmış, kalan eski evler de çoğunlukla yabancılara kiraya verilmeye başlanmıştı. Türkiye’de ise 1 Temmuz itibariyle 62 ilde ikamete kapatılan mahalle sayılarının 1169’a çıkarıldığı görüldü.  Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, “Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibariyle kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır.” ifadelerine yer verildi.

İNCE SAYIŞTAY ÜYESİ OLDU

Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Sayıştay'a 5 yeni üye seçimi yapıldı. Sayıştay üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun belirlediği 10 aday arasından gizli oylamayla seçildi. Seçim sonucuna göre, meslek mensupları kontenjanından Erdoğan Durkut, Selim Erdem ve Ramazan Selek, Hazine ve Maliye Bakanlığı meslek mensupları kontenjanından Mahmut Kazan ve diğer adaylar kontenjanından İçişleri Bakan Yardımcı Muhterem İnce, Sayıştay'ın yeni üyeleri olarak belirlendi.

 Muhterem İnce, sosyal medya hesabından yayımladığı teşekkür mesajında, “Ülkemizin gerçekten zor zamanlarında verdiğimiz mücadelede temel gayemiz bizler ve evlatlarımız için daha güvenli, daha huzurlu, daha güçlü bir Türkiye’nin inşasına katkıda bulunmak olmuştur. Rabbim bundan sonra da bizi aynı yoldan, aynı istikamet ve hizmet aşkından ayırmasın” dedi. Sayıştay üyeliğine seçilen İçişleri Bakan Yardımcı Muhterem İnce 2016 yılında Artvin Valisi olarak görev yapmıştı.

BABA OCAĞINDA TOPLANDILAR

AK Parti Ortahisar İlçe önceki dönem başkanı Temel Altunbaş ile o dönemin yöneticileri Yeşiltepe Mahallesinde Baba Ocağında bir araya geldiler. İşletmeciliğini partinin hamallarından Ayhan Ustaoğlu'nun yaptığı tesiste bir araya gelen ekip eski anıları da yad etti. Ustaoğlu. "Temel Altunbaş Başkanım başta olmak üzere, birbirinden kıymetli can dostlarımın ziyaretiyle Baba Ocağı samimiyetle şenlendi. Allah eksikliğinizi göstermesin" dedi.

KTÜ ÇALIŞANLARI EMİN ELLERDE

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) çalışanları yetkili sendika olarak tercihlerini Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikasından yana kullandılar. Sendikanın Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Engin Erbaşaran, "KTÜ Farabi Hastanesinde çalışan emekçilerimiz artık emin ellerde. Emekçilerimizin tercihi Öz Sağlık-İş Sendikası olmuştur. Emekçilerimize teşekkür ediyoruz. Emekçilerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız" dedi.

 ‘METROPOL KART’HER YERDE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hemşehrilerinin toplu ulaşım hizmetinden yararlanırken sıkıntı yaşamaması adına yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda TULAŞ Genel Müdürlüğü ile TİSKİ Genel Müdürlüğü arasında ‘Kart Dolum ve Satış Noktası’ sayısını artırmak amacıyla protokol imzalandı. Protokole göre; yolcu yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda yer alan TİSKİ Abone İşlem Merkezleri, aynı zamanda ‘Metropol Trabzon Kart’ dolum ve satış noktası olarak hizmet verecek. Projenin ilk aşaması olarak Değirmendere Mahallesi ve Yomra ilçesinde yer alan TİSKİ Abone İşlem Merkezleri, dünden itibaren ‘Metropol Trabzon Kart’ dolum ve satış noktası olarak hizmet vermeye başladı. İlerleyen dönemde ihtiyaç duyulması halinde TİSKİ’nin diğer abone işlem merkezlerinde de kart dolum ve satış işlemleri başlatılacak. Ayrıca bu noktalarda kart kişiselleştirme işlemleri de yapılabilecek.

YAĞLIDERE’YE KADIN KOMUTAN

Giresun’un Yağlıdere İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına atanan Jandarma Astsubay Üst Çavuş Özlem Memiş, görevine başladı. Hatırlanacağı gibi Eylül 2021 yılında ilçe Kaymakamlığına atanan ilk kadın Kaymakam olarak görev yapan Kaymakam Kübra Kaplandan sonra ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı olarak Memiş’in atanması ilçede memnuniyetle karşılandı. Aslen İstanbullu olan Astsubay üstçavuş Özlem Memiş, Anadolu Üniversitesi iktisat fakültesi Bölümünden mezun olduktan sonra Jandarma Okullar Komutanlığından 2015 yılında mezun oldu. Memiş, Kayseri Pınarbaşı ilçesinde daha sonra Mardin ili Midyat ilçesi, ile Giresun İl Jandarma Komutanlığında çeşitli görevlerde bulundu.

ESNAFIN KAPATMA SAATİ UZUYOR

Trabzon’da yaz aylarının gelmesiyle başlayan turist yoğunluğu, esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle Ramazan Bayramından sonra başlayan turistik hareketlilik, Haziran’ın ilk haftasında düşerken geçen hafta itibariyle yeniden başladı. Yaşanan bu turist hareketliliği esnafın yüzünü biraz olsun güldürürken, ortaya dikkat çeken bir sorun çıktı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaten iş yapmakta zorlanan Trabzon esnafı, bu kez de iş yerlerini gece 12:30’da kapatma zorunluğu ile karşı karşıya kaldı.

DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Trabzon Limanı’ndan denize çelenk bırakılarak, deniz şehitleri anıldı. Limanda gerçekleşen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Müftüsü Osman Aydın, Liman Başkanı Muhammet Özçelik ve Liman Müdürü Muzaffer Ermiş katıldı. Vali Ustaoğlu ile Liman Başkanı Muhammet Özçelik’in, denize çelenk bırakmasının ardından İl Müftüsü Aydın dua okudu.

Editör: TE Bilisim