Bugün de rektör yardımcılığını 8 yıl başarıyla yapan, Rektör Prof.Dr. Süleyman Baykal’ın yakınındaki isim Prof. Dr. Hikmet Öksüz’den söz edeceğiz. KTÜ’de Edebiyat Fakültesini kuran ve Dekanlığını da yapan rektör yardımcılığında Trabzon ile birlikte olan Tarihçi Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Trabzon’da bilge bir isim olarak biliniyor. Rektörlük için favori isimler arasında yer alan Öksüz soğukkanlılıkla YÖK ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararını bekleyecek. Başarılar diliyoruz.
 

 
ÜSTÜN’E ZİYARET
 
Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk Trabzon’a geldi, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver ile birlikte Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ü ziyaret etti. Öztürk ayrıca Trabzon’un yeni Tugay Komutanı Ahmet Burak Yürüten’i de ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
 
 
 
BİYOLOJİK MÜCADELEYİ ANLATTI
 
Fındık sektörü ile ilgili kuruluşların ortaklaşa hazırladığı, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) tarafından, üreticilerin bahçeye daha fazla girmeleri ve ilgili göstermeleri amacıyla desteklenip organize edilen Bahçeye Gel Kampanyası sürüyor. Ağustos ayının ortalarına doğru başlayacak hasat işlemine kadar devam edecek kampanya kapsamında kırsal kesimdeki üreticilerce yönelik olarak hazırlanan TRT Trabzon Radyosu’nca Köşe Bucak Karadeniz Programı içinde her haftanın Pazartesi günü yayınlanan bölümüne 6 Temmuz Pazartesi günü Samsun’da bulunan Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün müdürü Doç. Dr. Kibar Ak canlı bağlantı ile konuk oldu. Fındık için büyük bir tehlike arz eden kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili çalışmaları da bulunan Doç. Dr. Ak, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan son görüşmeler neticesinde yurt dışından getirilerek kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele kapsamında kullanılacak Samuray Arıcığı denilen parazitör için toplama ve geliştirme merkezi olarak da kullanılacak araştırma enstitüsündeki çalışmalar hakkında bilgiler verecek. Doç. Dr. Kibar Ak, fındık üreticisinin başta kahverengi kokarca olmak üzere fındık zararlıları ve hastalıkları ile ilgili yapması gereken mücadeleler hakkında da açıklamalarda bulundu


 
PROF. DR. ENGİN DURSUN'A SAHİP ÇIKILMALI
 
Rize Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Bıçakçı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Rize Makine Mühendisleri Odası Başkanı Metin Bıçakçı, açıklamasında, “Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Dursun hocamız rahmetli babası Kemal Dursun gibi her zaman halktan yana halkını, mesleğini seven, hastalarına şifa dağıtan, halkına hizmet eden, mütevazi kişiliğiyle takdir kazanmıştır. Başarılı Doktorumuz herkese elini uzatmış ve duasını almıştır. İlimizde siyasi olsun olmasın herkesin sevdiği ve iletişimde olduğu, çalışkan, mütevazı daima kendini geliştiren ve her çalıştığı alana değer katan, zaman mevhumuna bakmadan, çalışmalarını aralıksız sürdüren başarılı bir doktorumuzdur." dedi. Prof.Dr. Engin Dursun'un başarıları ile dünya literatürüne girdiğini ifade eden Bıçakçı, "Ama ne yazık ki toplumumuzda bu tip başarılı insanların önü bir şekilde kesilmek için değişik senaryolar üretilmektedir. Hakkında soruşturma açıldığını duyduğumuz, doktorumuzu çok seviyor ve her zaman yanında olduğumuzu, soruşturmadan yüzünün akıyla çıkacağından kuşkumuz olmadığını bilmesini istiyoruz” dedi.
 


 BANKLARIN ÖNÜNE DİKKAT
 
Dün eski mesai arkadaşımız Ali Durmuş aradı ve önemli bir uyarı yaptı. Şehirde bazı bankların ve banka şubelerini ya da ATM’lerin ön kısımlarına konulan bankların etrafının fevkalade kirli olduğunu, oturanların yediklerini içtiklerini etrafa attıklarını söyleyerek, buna acilen dur denilmesi gerektiğinin altını çizdiler.
 

 
GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN ATMACA'YA ZİYARET
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca'yı iş yerinde ziyaret etti. Gümrükçüoğlu döneminde genel sekret yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Akkaya'da ziyarete eşlik etti. Bol bol sohbet eden Gümrükçüoğlu ve Atmaca eski günleri yad ettiler.
 

 
SİYASET VE VEFA
 
Vefa İstanbul’da sadece bir semt adı değildir. Siyasette de vefa çok önemlidir. Trabzon’un renkli simalarından AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın abisi Avukat Osman Cora ile CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı çok yakın dostturlar. Onları bir nikah merasiminde yan yana otururken yakaladık. Derin sohbet ediyorlardı. Osman Cora ile Ömer Dayı’nın olduğu ortamda Anavatan Partisi’nin efsane il başkanlarından Nazım Özcan’da sohbetin olmazsa olmazlarındandı. Nazım Özcan’a çok değer veren Salih Cora, Özcan’ı her zaman arayıp hatrını da sorar. Osman Cora ile Ömer Dayı’da eski günleri yad ederek, uzun uzun sohbet ettiler. Cora, Ömer Dayı ile Salih Cora’nın vefalı siyasetçiler olduğunu anlatarak, büyüklerini her zaman aradığını söyledi.
 

 
SADULLAHOĞLU’NDAN ZİYARET            
 
Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı işinsanı Yaşar Erbaşaran’ı iş yerinde ziyaret etti. Erbaşaran’ı sahibi olduğu Yaylacık’taki akaryakıt istasyonunda ziyaret eden Sadullahoğlu, Erbaşaran ile bir süre sohbet etti. Akçaabat’a yapılacak çalışmalar hakkında Sadullahoğlu ile fikir alışverişinde bulunan Erbaşaran, misafiri ile de yakından ilgilendi. Erbaşaran, Emniyet Müdürü Sadullahoğlu’na ziyareti için teşekkür ederek, Akçaabat için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyledi.
 

 
 

Editör: TE Bilisim