Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Bekir Aktürk’ün de katıldığı cenaze namazı İskenerpaşa camiinde yoğun bir katılımla kılındı. Refik Günaydın’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Çömlekçi dönüşümü için büyük mücadele veren Günaydın kansere yenilmişti.

 
YEŞİLOVA YOL BEKLİYOR!
 
Dün Yeşilova’dan Mahmut Mazlum aradı. Ve şu eleştiriyi yaptı: ‘Yeşilova önceden belediye idi. Belediye olduğu dönemde güzel hizmetler aldı. Ancak mahalleye döndükten sonra unutuldu. Hem Büyükşehir belediyesi hemde Ortahisar belediyesine sesleniyorum. Gelin yollarımız ve ara yolları görün ve bu beldeye Allah aşkına hizmet edin.’

 
KÖKSAL ÖZTÜRK BAŞARI DİLEDİ
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Dilara Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, çalışkan ve sevilen savcı Yılmaz’a başarı dileklerini iletti.
 

 
RECEP ÇEBİ’YE BÜYÜK ÖDÜL
 
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında bu yıl koleksiyoner Mehmet Çebi ödüle layık görüldü. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Mehmet Çebi’yi tebrik ederek, “Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, Türkiye'nin kültür ve sanatının yücelmesine çalışan, özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren kişi veya kurumlara verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde bu yıl Araklımızın evladı, İstanbul Antik Sanat Vakfı Başkanı, koleksiyoner Sn. Mehmet Çebi beyefendi de ödüle layık görüldü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödülünü alan Mehmet beyi canı gönülden tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

 
USTAOĞLU’NDAN ERDEN’E ZİYARET
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden’e, KKTC’nin 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ziyaret gerçekleştirdi.

 
BAHAR AYVAZOĞLU BİLGİ ALDI
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon TEKNOKENT’i ziyaret etti. Ayvazoğlu ziyarette, Ar-Ge projeleri ile kendi patentini oluşturup rüzgar türbini üretimi, hastaneler için medikal oksijen üreten cihaz geliştirilmesi, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi ile elektrik üreten mobil sistem geliştirilmesi ve askeri güvenlikte kullanılabilecek enerji kaynağı üretimi konularında faaliyet yürüten Trabzon merkezli Pruva Sağlık Ürünleri Şirketi ve Hydrojen Makina Şirketinin sahibi Mehmet Çağrı Akgündüz, Vawtürk Enerji Sistemleri Şirketinin sahibi İbrahim Hakkı Şenol ve bu projelere danışmanlık hizmeti veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Görevlisi Onur Tolga Okan’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayvazoğlu, “Ülkemizin yerli teknoloji hareketine destek olan firmalarımızı ve kıymetli hocalarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

 
BAKAN KOCA’YA ÇAĞRI
 
Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı binasının sağlık çalışanlarına kapalı olduğunu kaydederek Yılmaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.  Sağlık Sen Rize Şube Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Devasa bir bakanlık binamız var maşallah, dışardan baktığınızda o binada görev yapanların çok marifetli olduğunu düşünürsünüz. Bu binaya layık olan bakanlık çalışanları saha koordinasyonları ile sahanın sorunlarını çözmüş olmaları gerekirdi. Sağlık Bakanı olsam, bu binanın katlarında, odalarında, sayıları belli olmayan, sayısız bürokratların her birini mülakata alır gün içerisinde neler yaptıkları, toplum ve çalışanlar lehine ne kanunun altyapısını hazırladılar, sorgularken imkânlara rağmen imkânsızlıklar çeken sağlık çalışanlarının hâk mücadelesini yapacak bürokratların önünü açardım.” dedi.

 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı programda, Kanal İstanbul afişleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan başlatılan soruşturma hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in 16 Kasım 2020 tarihinde katıldığı bir televizyon kanalında Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıktığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldığı, kendisinin bölücülükle suçlandığı şeklinde beyanlarının olduğu, bazı basın yayın organlarında da benzer değerlendirmelerde bulunulduğunun anlaşılması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.  Devlet Projesi olarak uygulamaya konulan Kanal İstanbul Projesi aleyhine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliği kullanılarak afişler bastırılması ve şehrin değişik yerlerine astırılması üzerine 17.08.2020 tarihli onay ile konunun araştırılması, gerekiyorsa sorumlular hakkında ön inceleme yapılması amacıyla Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir. Bütün soruşturmalarda olduğu gibi, 17.08.2020 tarihli onaya dayalı araştırma/ön incelemede de Mülkiye Müfettişimiz tarafından 09.11.2020 tarihli yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'ndan ifade talebinde bulunulmuş, talep yazısında onayda yer alan konular tekrarlanarak, kendisinden (7) gün içinde yazılı ifadesini vermesi istenmiştir. İfade talep yazısında Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmadığı gibi bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır."
Editör: TE Bilisim