“Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına zaman mefhumunu gözetmeksizin can hıraş çalışan basın mensuplarımız pek çok zorluğa göğüs germektedir. Tek dertleri,kamuoyunun aydınlatılması hususundahaber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli ve değerli bir göreviyerine getirmektir. Ülkemizin dört bir köşesinde büyük bir özveriyle icra ettiklerizahmetli görevlerinden dolayı değerli basın mensuplarına şükran borçluyuz.

Gümüşhane Üniversitemizin marka değeri kazanması noktasında da büyük emekleri bulunan, ilimiz ve ülkemiz içinkatma değer yaratmak uğruna emek veren her bir basın çalışanımızı yürek kutluyorum. Bu vesileyle ilkeli, tarafsız haberciliği kamuoyuna sunan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutlar, ahirete intikal eden basın çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet dilerim.”

ÖZTÜRK’ÜN ANNE ACISI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarından Nazmı Özturk ün Annesi Ali Rıza Kar’ın teyzesi  Hamide Öztürk vefat etti ve Cenaze dün ikindi namazına müteakip Of  Dumlusu caminde kılınarak aile mezarlığına defnedildi. Allah’tan rahmet diliyoruz.

PATRON İŞİN BAŞINDA

Trabzon’da Pazar günlerinin klasiğidir peynirli ve kıymalı geleneği. Öyle her yerde de yenmez meşhur peynirli ve kıymalılar. Trabzon Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yiğit’in sahibi olduğu Çukurçayır’daki Yiğitler Fırını’na gittik. Pideleri harikaydı. Fırının sahibi Servet Yiğit, hamurun başına geçti, hamurları açtı, malzemeleri içine koydu ve elleri ile pideleri hazırladı. Patron işin başındaysa sıkıntı olmaz. Pideler emin ellerde.

BİLİNÇLENDİRİLDİLER

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan Siberay Farkındalık Projesi kapsamında Gümüşhane Üniversitesine bağlı merkez kampüsündeki 7 Fakülte ve 3 Yüksekokul ile ilçelerdeki 6 yüksekokulda öğrenim gören öğrencilere yönelik seminer düzenlendi. Toplam 2 bin 146 öğrenciye ulaşılan seminerlerde siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber suçlar, internetin sağladığı kolaylıklarla birlikte karşılaşılan sorunlar, kontrolsüz kullanımın sonuçları, siber suç ve siber zorbalık, sosyal medya platformları ve gizlilik ayarları, güçlü şifre ve kişisel verilerin önemi ile oluşan zafiyetler neticesinde meydana gelebilecek maddi veya manevi kayıplara karşı alınması gereken önlemler" konulu eğitimler verildi.

KÖROĞLU’NDAN ÇAKIRMELİKOĞLU’NA İADEYİ ZİYARET

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na iadeyi ziyarette bulundu. Bir süre önce göreve başlayan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Köroğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile görüştü.

 “AKÇAABAT’IN SAHİPSİZLİĞİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Akçaabat adliyesi ile ilgili konuştu. Hacısalihoğlu, “Fiziki şartları yetersiz olan ve yenilenmesi düşünülen Akçaabat adliyesi için yapılacak olan ihale 2.kez iptal edildi. 2 yıl önce iktidar milletvekillerinin müjdesini verdiği adliye binası için ne kadar daha bekleyeceğimiz meçhul.  Stadını yıktığınız, trafik sorununu çözemediğiniz ilçenin adliye sarayını da becerip yapamadınız. Akçaabat’ın sahipsizliği apaçık görünmektedir.” dedi.

 “ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENMEKTE”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayımladı.

Basın mensuplarının, milletin vicdanının sesi olduğunu ifade eden Başkan Kuvvetli, “Tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarına Allah’tan rahmet dileriz” dedi. İşte Başkan Kuvvetli’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı: “Demokrasinin temel taşlarından olan basın, haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.  Aydınlatıcı ve yol gösterici fonksiyonuyla basın, sivil topluma dinamizm ve demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesine önemli katkı vermektedir. 

Kamuoyunu tarafsız bir şekilde bilgilendirme görevi ifa eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Kendi acısından çok kamuoyunun ve haber kaynaklarının acı gününe, kendi özel günü yerine kamuoyu için anlam taşıyan günlere tanık olan; tatili, sosyal hayatını toplumu haberdar etmek için ikinci plana atan basın mensuplarımızın meslek hayatları boyunca her anında fedakarlık içinde bulunduğu açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasını gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti yapan tarafsız basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarına Allahtan rahmet diler, hayatta olanlara sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Editör: TE Bilisim