“10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Emniyet Teşkilatımız bugün 176 yaşındadır. Gücünü kanunlardan alan ve görevini her zaman fedakârca yapmış olan Emniyet Teşkilatımızın 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Toplumun her kesimiyle kucaklaşan polisimiz, üstlendikleri görev uğruna gerektiğinde canını bile hiçe saymıştır. İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yanında yer almış ve onlara şefkat elini uzatmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polislerimiz hiç şüphesiz en meşakkatli ve kutsal görevi yerine getirmektedirler. Bu sebeple de başta Gümüşhane ilimizde görev yapan polislerimiz olmak üzere, üstün hizmet anlayışı ve özveriyle ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan Polis Teşkilâtımızın değerli çalışanlarının Polis Haftası’nı kutluyor, bu cennet vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

POLİS LOKUM DAĞITTI

Polis Teşkilatının 176.kuruluş yılında birçok etkinlik düzenleyen İkizdere Emniyet Amirliği çalışanları tarafından vatandaşlara Lokum ve Kolonya ikramı yapıldı. Polis Haftası etkinliğinde ilçedeki Camilerde Cuma Namazı çıkışında sosyal mesafe ve kurallara uyarak vatandaşlara Lokum ve Kolonya ikramı yapılması vatandaşları memnun etti. Her zaman Polis Teşkilatının yanında olduklarını söyleyen vatandaşlar ’bu anlamlı günde bizi unutmayan Polisimize teşekkür ederiz. Nice 176 yıllar diliyoruz. Bizim canımız için 24 saat görevde olan Polisimize minnet borçluyuz. İkizdere İlçe Emniyet Amirliğimizin bu güzel çalışmasından memnun olduk ’dediler.

GENÇ’TEN İMAMOĞLU’NA BAŞ SAĞLIĞI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kayınvalidesi, eşi Dilek İmamoğlu’nun annesi Hava Kaya vefat etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Sayın Ekrem İmamoğlu'nun kayınvalidesi, Trabzonspor Divan Kurulu Üyemiz Sayın Cemil Kaya’nın annesinin vefatını teessürle öğrendim. Havva annemize Allah’tan rahmet, Sn. Başkanımıza, kıymetli eşi ve kederli ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi.  İmamoğlu’nun kayınvalidesi Hava Kaya, bugün Çarşıbaşı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

BAŞKAN METİN İSTİFA MI ETTİ?

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin’in partisinden istifa etiği bilgisine ulaşıldı. Başkan Metin ise henüz istifa etmediğini önümüzdeki günlerde genel merkez ile görüştükten sonra istifasını sunacağını kaydetti. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den Rize'nin Derepazarı ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Selim Metin’in partisinden istifa ettiği bilgisine ulaşıldı.

ANADER’DEN ANLAMLI ZİYARET

ANADER Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 176. Yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Emniyet teşkilatına ziyarette bulundu. Ortahisar ilçesinde gerçekleşen karakol ziyaretleri ile ilgili Kadın Kolları Başkanı Havva Yetimoğlu Demir, “ Gecesini gündüzüne katarak, vatanımızın bekası ve vatandaşlarımızın güvenliği için özellikle bu pandemi döneminde gereğinden fazla efor sarf eden Emniyet mensuplarımıza, polislerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇEBİ’DEN MESAJ

 Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarına da, Allah'tan rahmet, onların yakınlarına da, halen görev başında bulunan polislerimize de Polis haftası vesilesiyle; minnet ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

“FEDAKARCA HİZMET EDİYORLAR”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Türk Polis Teşkilatının 176’ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir paylaşımda bulundu. Ayvazoğlu, “Milletimizin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve toplumun huzur, düzen ve güven içerisinde yaşamını sürdürebilmesi için gece-gündüz demeden 7/24 fedakarca hizmet eden Türk Polis Teşkilatının 176’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

ÇEŞİTLERİN KORUMA ALTINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Ardeşen Belediyesi ve Ziraat Odası işbirliğiyle yapılan fidan dikim etkinliğiyle bölgemizdeki armut çeşitleri koruma altına alındı. Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, yaptığı açıklamada, "Bölgemize has 90 çeşit olarak bilinen armut ırkının 36 cinsini düzenlediğimiz törenle toprakla buluşturduk. Oluşturduğumuz bu gen havuzu sayesinde komşu ilçelerimiz ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Fidan dikim programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim