Çebi, bu yatırımla kalmadı ve İstanbul Taksim’de Sinan Çetin’in havuzlu köşkünü satın alarak otele dönüştürmek için restorasyon çalışmalarına girişti. Bu projede Reşat Çebi’nin iş ortağı Gazi Paşa Tahir Çebi’nin oğlu Tahsin Çebi oldu.

Reşat Çebi İstanbul’un 24 saat yaşayan ve yıl 12 ay turizme hizmet eden bir merkez olduğunu söyleyerek, hem bölge insanımıza, hem ülkeme hem de dışardan gelen turistlere hizmet etmekten büyük  keyif alıyoruz’ dedi.
 
Bilinçlendirmek İçin El Ele Verdiler
 
AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Trabzon’un Ortahisar Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul seviyesindeki 19 bin öğrenciye Afet Bilinçlendirme ve Deprem Semineri verilecek. Arama – kurtarma çalışmalarının yanı sıra toplumun afet ve depremlere karşı bilinçlendirilmesine de önem veren AKUT, Trabzon Ortahisar Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu’nun imzaladığı protokole göre, Ortahisar Belediyesi sınırları içinde yer alan 57 orta dereceli okuldaki yaklaşık 19 bin öğrenciye Afet Bilinçlendirme ve Deprem Semineri verilecek. Protokol imza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, faydalı bir faaliyete imza attıklarını vurgulayarak, “Bölgemizde yoğun olarak yaşanan afetlere karşı toplumun ve özellikle gençlerin bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. Bu konuda AKUT ile önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Geçmiş Olsun Ağam
 

Trabzon’un en eski esnaflarından Hacıkasım Bakkalı’nın sahibi Cumhuriyet mahallesi azası Yaşar Kayıkçıoğlu rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Medikal Park Karadeniz Hastanesinde tedavisi devam eden Kayıkçı’yı Muhtar kadir sert ziyaret etti geçmiş olsun dedi. Bzilerde Allah’tan şifa dileriz.
 
Günnar Sahaları Bırakmıyor
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, meclis çalışmaları biter bitmez seçim bölgesi Trabzon’a geliyor. Sahaları hiç boş bırakmayan Günnar, hemşehrileri ile yakından ilgileniyor. Günnar, önceki akşam saatlerinde Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne giderek, hastanede tedavi gören vatandaşları ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
 
Down Sendromlu Öğrenciler Emniyette
 
Gümüşhane Gümüş İlgi Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 5 down sendromlu öğrenci Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Gümüşhane Gümüş İlgi Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 5 down sendromlu öğrenci Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından planlanan ziyaret programı kapsamında Gümüşhane İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdullah Akçin, down Sendromlu çocukları kabul etti.  Polis olma hayalini gerçekleştirmek ve Polis abi ve ablalarıyla vakit geçirmek amacıyla velileri ile birlikte gelen öğrencilere Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğünde görevli Polisler tarafından öğrencilere Polis kıyafetleri giydirildi, talepleri dinlendi.
 
‘Kendir Rize’nin Karakterini Yansıtır’
 
RİZE-Kendir bitkisinin Rize için önemli bir ürün olduğunu söyleyen Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil ’dayanıklılık ve sağlamlığı ile Rizeli karakterini yansıtan Kendir üretimi desteklenmelidir ’diye açıklamada bulundu. ANAP Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil’in Kendir üretilmesi konusunda yaptığı açıklaması şöyle,  ’Geçmiş yıllarda kendir üretiminin hayli fazla olduğu Rize’de yeniden üretime başlanması gerekir. Rize’de yetişen kendirden üretilen feretiko ince dokumasıyla, alt yapısına uyumlu olmasıyla ter emici özelliği ile kullanma kolaylığı sağlar, iççamaşırı, pijama, gecelik gibi ürünlerde aranan bir dokumadır.

Feretiko insan vücudu için faydalı olduğu kadar, aynı sandıkta saklanan farklı kumaşlarıda koruyor güveyi ve haşereleride uzak tutuyor. İpek yolunun etkisi ile yüzlerce yıl değerli bir ihtiyaç ürünü olarak, Rize’den dünyanın en uzak diyarlılarınagönderilirdi. Hatta Sultan Abdülaziz’in hayata veda ettiği anda üzerinde Rize bezi gömlek olduğu söylenir. EvliyaÇelebi, Kâtip Çelebi gibi isimler feretikodan övgü ile bahseder.1.Dünya Savaşı öncesi Rize'de her evde bir dokuma tezgâhıvardı, Rize’de kadınlar dokumacılığı kendiliğinden öğrendi. Feretiko şehrin ekonomisine katkı sağlamış, şehirde bulunan toptancılar kasarlarda beyazlatma işleminden sonra, üreticilerden topladıkları Ketanları ve feretikoları, gazlı bez fabrikalarına pazarlarlardı.” dedi.
 
Alim’e Ziyaret
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ziyaretlerini sürdürüyor. Çebi, beraberinde ki Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık ile Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’i ziyaret etti. Çebi, Bıyık ve Alim bir süre çalışmaları konuştular. Başkan Çebi, Alim’e kolaylıklar dileyerek teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim