TÜREDİ DAYISINI KAYBETTİ

Gazetemizin köşe yazarlarından arkadaşımız Murat Türedi kıymetli dayıları İstanbul Aykosan Ayakkabıcılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Nazan’I kaşybetti. Merhuma Allah'tan rahmet; Türedi ailesine, tüm sevenlerine ve sevdiklerine sabırlar dileriz. Mekânı cennet olsun.

GENÇ, OSMAN TURAN’I ANDI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Eski Trabzon Milletvekillerinden Prof. Dr. Osman Turan, vefatının 43. Yılında andı. Genç, “Türk tarihi ve özellikle Selçuklu tarihi ile alakalı çok değerli eserlerin müellifi, büyük tarihçi, kıymetli hemşehrimiz Prof. Dr. Osman Turan’ı vefâtının 43. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yad ediyorum. Mekanı cennet olsun.”

BAYRAKLARI PALANDÖKEN’DE DALGALANDIRDI

Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer, iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını Palandöken Dağlarında dalgalandırdı. Özer, “Ayyıldızlı bayraklarımızın Türk topraklarında dalgalandırıyoruz. Karabağ’da şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, bu mücadelede gazi olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Türk toprakları için mücadele eden tüm kahramanlarımıza Erzurum Palandöken’den selam olsun. Bu Ayyıldızlar Türk topraklarında ilelebet bağımsız şekilde dalgalanacaktır” dedi.

KANUNİ KADROYU GÜÇLENDİRİYOR

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekim kadrosunu güçlendiriyor. Çocuk Endokrinoloji bölümünde Uzm. Dr. Saliha Ahmetoğlu Numune Kampüsünde hasta kabulüne başladı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, Ahmetoğlu’na görevinde başarılar diledi.

“AMACIMIZ  İŞ BİRLİĞİ”

Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak ve beraberindeki heyet Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti binasında yapılan tadilatın ardından hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Solak, gazetecilerin geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve değerlendirmelerde bulundu. Solak, “Trabzon basını, Türkiye’nin en güçlü seslerinden oluşmaktadır. Meşakkatli bir görev olan basın mensupluğunu eksiksiz bir şekilde yerine getiren siz değerli arkadaşlarımıza fedakarlıklarınızdan ötürü minnettarız. Ortahisar Platformu olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaları kamuoyuna duyurma noktasında da bize sağladığınız desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz.  Amacımız Trabzon’u daha ileri bir noktaya taşırken sizlerle işbirliği içinde olmaktır.” dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ve karşılıklı teşekkürün ardından sonlandı.

SAĞLIKÇILARA GÜZEL HABER

Sağlık Bakanlığı'nca, 81 ilin sağlık müdürlüklerine, personelin yıllık izin, istifa, emeklilik durumundaki yeni düzenlemelere ilişkin yazı gönderildi. Buna göre Sağlık Bakanlığı personeline, kamu sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde yıllık izin ve ücretsiz izin verilebilecek. Sağlık Bakanlığı yazısına göre, emeklilik talebinde bulunan personelin işlemleri yerine getirilecek. Sağlık Bakanlığı'nca, koronavirüs pandemisi dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik olarak, izin ve emeklilik işlemleri kısıtlaması getirilmişti. 

ÇEBER’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Rize Valisi Kemal Çeber, ziyaretinde ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çeber, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede Covid-19 pandemi sürecinde ÇAYKUR Genel Müdürlüğünün çok başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayarak; “İlimiz için çay tarımı çok önemli. Yaşamış olduğumuz pandemi sürecinde çay tarımının aksamaması ve vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde mağduriyet yaşamamaları adına Genel Müdürlüğümüz çalışanları ile birlikte çok başarılı bir süreç yürüttü. Kendilerine teşekkür ediyorum.“ dedi.

EĞİTİMDE EL ELE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının (GTSO) öncülüğünde başlatılan tablet yardımı kapsamında 65 adet klavyeli tablet bilgisayar ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Temin edilen tabletler Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay tarafından Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’a teslim edildi.

Vali Taşbilek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli katkılarıyla pandemi sürecinde uzaktan eğitim almak zorunda kalan çocuklarımıza katkı sunmak amacıyla, değerli Oda Başkanımız Sayın İsmail Akçay’ın getirmiş olduğu yüksek kaliteli tabletleri bugün teslim alacağız. Bundan dolayı başta TOBB’un çok değerli Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na onun ekibine, ilimizde, ilimizin her türlü konusunda, her türlü meselesinde çok etkin olan, ilimizin çok önemli bir değeri olan, Gümüşhane’mizin Ticaret ve Sanayi Odasının değerli Başkanı İsmail Akçay beye ayrıyeten, hassaten çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim