Hemen aracına atlar ve partiye doğru sürmeye başlar. Telefonu sürekli çalmakta ve arayan herkese ‘Meydana Meydana’ demektedir. Genel merkezle konuşur ve sonrasında da neler yapılabilir diye ekibiyle birlikte il’de toplanır. Bundan sonrasını Revi’den dinleyelim: ‘Zırhlı birliklerin şehir merkezlerine çıkmasını engellememiz gerektiğini kararlaştırdık ve yönetim içinden arkadaşlarımızın bir kısmı Tugay Komutanlığına bir kısmı da Erdoğdu kışlasına çıktı ve orada kışlanın önünü kapattılar. Ardından Belediyenin araçları da bu bölgeye yönlendirildi. Ankara ve İstanbul’da çatışmalar yaşanıyordu. Bu kez meydana baktım. Trbzon’un tüm mahallelerinden insanlar akın, akın geliyordu. Sela verildiği saatlerde onbinlerce insan Trabzon meydanını doldurmuş ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile kendini demokrasiye siper etmiştir.’ Dün akşam da Revi alanda idi. Teşkilat Başkanı Uğur Aydın, Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Demirtaş, Enes Aslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Canan Bülbül ve eşi Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül sohbet ettik. 00.13’te Davut hoca 15 Temmuz selasını okuduktan sonra ise evler için hazırlık yapıldı. Demokrasi güzel. Demokrasi için risk almak daha da güzel. Revi bunu darbenin ilk gecesi gösterdi.
 
BBP’li Gürsoy’dan Önemli Sözler
 
İsmail Gürsoy. 1980’li yıllardan beri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yürüyen bir isim. Hem Genel Başkanı hem de rahmetli hayran olduğu adam. 15 Temmuz gecesi İskenderpaşa camisinin önünde kendisi ile oturup sohbet ettik. 24 Haziran’da da oyunu Başkan olarak Tayyip Erdoğan’a vermiş. Gürsoy şunu söyledi: ‘Muhsin Başkanım en zor dönemlerde bile Demokrasinin hep yanında durdu. Sayın Tayyip Erdoğan’a birçok konuda destek oldu. Erdoğan artık Devlet Başkanı. Erdoğan’ın Muhsin Başkanımın tüm sevenlerine bir borcu var. O da Başkanımızın katillerini bulmak. Suikaste kurban gittiği inancı biz de hakim ve cinayeti aydınlatmak, bunu istiyoruz. Bizim Başka bir isteğimiz yok.’
 
 ‘Demokrasimizin Yanındayız’
 
Trabzon  Muhtarlar Federasyonu Başkanı  Bekir Aktürk, ‘Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un 2. yıl dönümüne giriyoruz. Farklı etkinliklerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. Darbe girişiminin asıl amacı ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz, Muhtarlarımız demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, muhtarlarımız, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’
 
Muhtarlardan Büyükşehir’e Teşekkür
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin şehrin her köşesinde gerçekleştirdiği çalışmalar vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Mahalle muhtarları Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında memnuniyetlerini ifade ediyor. Araklı ilçesi Kayaiçi Mahallesi Muhtarı Temel Aksoy, Büyükşehir Belediyesince, Yeşilyol Projesi kapsamında gerçekleştirilmekte olan Araklı Kayaiçi-Çatak Kavşağı Yolu nedeniyle son derece mutlu olduklarını ifade etti.  Araklı ilçesi Çukurçayır Mahallesi Muhtarı İlyas Artan da Büyükşehir Belediyesince mahallelerinde icra edilen çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti. Muhtar Artan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatları ile yapılan yol ve çevre düzenlemeleri ile mahallemiz yeni bir çehreye kavuştu. Ayrıca yapılan diğer çalışmalar mahalle sakinleri olarak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Yılların eksiklerini bu çalışmalarımızla kapatıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Sanayi Temsilcileri Buluşuyor
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Kamu – Üniversite – Sanayi Buluşması, 17 Temmuz 2018 Salı günü saat 14.00’te KTÜ Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisi’nde gerçekleştirilecek. Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) çalışmaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, Hakan Bal Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ), Abdullah Can Sosur Geleceğin Meslekleri ve Dijitalleşme, Muhammet Fatih Taşkın Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Eren Tekin Sanayi İşbirliği Programı (SİP), Recep Uzungil Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) konularında katılımcıları bilgilendirecek ve soruları yanıtlayacak.
 
Bu Yaylalarda Sorun Çözüldü
 
Trabzon Araklı ve Sürmene İlçesine bağlı olan Yaylalarda Turkcell yeni baz istasyonu kurmasıyla yaylalarda mutlu sona ulaşıldı. Araklı’ya Bağlı Kadir’a yaylasına kurulan baz istasyonu bir çok yaylada sorunu çözmüş oldu.  Sıkıntı olan Telefon Ağaçbaşı, Çukuryayla, Galer, Yılantaş, Burnah yaylası, Guguda yaylası, Manut yaylası, Kızılkaya, Polut, yaylası, Yeşilyurt Vadisi yaylalarına hizmet sunarak Şebeke problemini ortadan kaldıracak.
 
Arslantürk Uyardı
 
Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Sebahattin Arslantürk, Karadeniz bölgesinde hasada başlayacak olan fındık üreticilerini uyardı. Fındıktan istenilen gelirin elde edilebilmesi için üreticiye görevler düştüğünü belirten Arslantürk, Üreticinin mutlaka ürününü piyasaya kontrollü indirmesi ve bir emanet sistemine ürününü teslim etmemesi gerekiyor. Üretici sabredip, gerekli tedbirleri alırsa çok rahatlıkla ürününden istediği geliri elde edebilir” dedi.  Arslantürk, şunları söyledi, “Trabzon Ticaret Borsası ve diğer sivil toplum örgütleri olarak, son dönemlerde fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için örnek bahçeler oluşturarak üreticiyi buna göre yönlendirmeye çalışıyoruz fakat pek yeterli olamıyoruz. Bu süreçte Tarım Bakanlığı'na da çok ciddi görevler düşüyor. Türkiye'nin sürdürülebilir fındık ticaretinin sağlanabilmesi için verimi, kaliteyi artırıcı bahçe yenilenmeleri gibi çalışmaların hızlı bir şekilde başlatılması gerekiyor”
Editör: TE Bilisim