Soçhi ve Adler liman incelemesi ve ilgililerle görüşme yaparak Trabzon Limanı’nın Rusya ticaretinde da fazla rol alması için gayret sarfediyor. Devamında, Tuapse ve Novorosisky limanlarında olacak. Ülke ve Trabzon adına güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Adana Demirspor maç saati forma  sırtında maçı Adler’de izledi. Yurtdışında seyirci olmak farklı bir duygu. Bize her yer Trabzon Bize Soçhi ve Adler’de Trabzon dedi.

YOLCU ALMAYAN YOLCU OTOBÜSÜ!

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi ile Ortahisar İlçe Merkezi arasında hizmet veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu otobüslerinde yaşanan yoğunluk vatandaşı mağdur ediyor. Yarım otobüslerle hizmet verilen Derecik-Akçaköy-Ortahisar güzergahında seyahat eden yolcular aşırı yoğunluktan dolayı yolda bırakılıyor. 

Dün sabahta Akçaköy kalkış 9.30 otobüsünde aynı durum yaşandı. Yolcular otobüsteki aşırı doluluktan dolayı duraklarda kaldı. Otobüs şoförü durup durumu izah etme gereği bile duymadan durakları trans geçti. Bir sonraki otobüs saati ise 13.00’da. Merak edilen sorular şunlar; 1- Otobüs şoförleri yaşanan bu mağduriyetleri bir üst mertebeye bildiriyor mu? 2- Trabzon Ulaşım A.Ş. vatandaşların yolda bırakıldığından haberi var mı? 3- Adı geçen bu hattın sefer sayılarının artması ya da otobüslerin büyütülmesi düşünülüyor mu? Duraklarda mağdur olan, işe geç kalan, randevülerine yetişemeyen, zamanı çalınan vatandaşlar soruyor?

 “KENDİLERİ ADINA ACIKLI BİR DURUM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, facebook hesabından açıklamalarda bulundu. Başkan Tarım, “Türk vatandaşı olupta, Türk ve Türkiye düşmanlığını açıkça ifade edemeyenlerin, Ermeni lobileri ile aynı noktada buluşmaları kendileri adına acıklı bir durumdur. En azından susmayı becererek, gizli ortaklarını bu kadar müşgül duruma düşürmemeyi becerebilseler belki bu milleti aldatmada daha başarılı olabilirler. 

Ağırda olsa her şeyi açıkça konuşmanın zamanı gelmiş ve geçmektedir. HDP'yle gizli bir ittifak sürdürerek mevcut hükümeti yıkmak arzusuyla devleti yıkma düşüncesi aynı paralellikte yol almaktadır. Elektriği kesik olmayan bir evi ziyaret ederek tiyatro oynayan gülünç ve komik insanların, bu tiyatroyu oynayana kadar gelebildiklerinde enerji sorununa nasıl bir çözüm bulabilecekleri sözlerini duyan var mıdır. Ne işimiz var bizim Suriye'de, Libya'da, Mavi Vatanda diyenlerin; enerji demenin Irak, Suriye, Libya demek olduğunu anlayamayacak kadar gaflet içine düşmüş bir muhalefet anlayışından bu ülkenin elde edeceği hiç bir hayırlı iş yoktur.” dedi. 

AKŞAM ÇAYI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman ve Avukat Osman Cora, Yıldızlı Laz ve Gaz Balıkta akşam çayını içtiler. İftarın ardından çay sohbeti için Yıldızlı'ya giden ekibin sohbet konusu Trabzonspor'un şampiyonluğuydu. Köyü Trabzonspor taraftarı olan ve takımın ev sahibi ile deplasman maçlarını stattan takip eden ekip şampiyonluk kutlamaları ile ilgili sohbet ettiler.

 ‘BAĞIMSIZLIĞIN KALESİ’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Rektör mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Egemenliğimizin sembolü, demokrasimizin ve bağımsızlığımızın kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bugün 102 yaşında. 102 yıl sonra bir milletin diriliş tarihini yeniden kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın ortasında milletin istiklal ümidi ve mücadelesinin en güçlü dayanağı olan Gazi Meclisimiz,cephede kanını vatan toprağına feda edenaziz milletimizin fedakârlıklarını boşa çıkarmamak için Anadolu’nun kalbinde, Ankara’da direnen bir güç olmuştur. 

Bu şanlı meclisin açılışını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan etmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancının sembolü olmuştur. Daha güçlü ve daha huzurlu yarınlar için ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın manevi değerlerimizle donanmaları, milli ideallerimize sarılmaları ve bilimin ışığında yetişmeleri bizlerin en büyük arzusudur.  Bu vesileyleTBMM’nin kuruluşunun 102’nci yıldönümü ve 23 Nisan MilliEgemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Meclisimizin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”

BAŞKAN GÜRSOY HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, İstanbul Güngören de bulunan Arsin İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneğini ziyaret etti ve geleneksel iftar yemeğine katıldı. Gürsoy, “Burada birçok hemşehrimizle hasbihal ettik. Güzel bir iftar ve sohbet imkanı oldu katılan tüm hemşehrimizle ve Dernek Başkanı Önder Keleş şahsında yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi. 

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Okullarda öğrenci ve velilere yönelik 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitim iş birliği protokolü, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Başkanlığında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında imzalandı.

SARIALİOĞLU’NDAN İFTARA DAVET

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 yıldır düzenleyemedikleri Geleneksel İftar Yemeği programını yeniden gerçekleştireceklerini belirterek tüm Ofluları Gönül Sofrasında buluşmaya davet etti. 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Koronavirüs tedbirleri öncesinde her yıl düzenledikleri Geleneksel İftar Yemeği programını bu yıl yeniden gerçekleştireceklerini belirtti. 

Başkan Sarıalioğlu, “Ramazan ayının maneviyatını paylaşmak, bereketini artırmak amacıyla düzenlediğimiz ve vatandaşlarımızla aynı sofrada olmaktan mutluluk duyacağımız iftar soframıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.
 

Editör: TE Bilisim