Meslek hayatına 1985 yılında Gümüşhane’de pratisyen hekim olarak başlayan yurdun çeşitli Üniversitelerinde Görev yaptıktan sonra en son Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Üniversitesi’nin Rektörü olarak görev yapan Aydın yeni görevine başladı.

 
PALANDÖKEN ESNAF İÇİN UYARDI
 
Türkiye esnaf sanatkarlar Konfederasyonu genel başkanı Bendevi Palandöken ‘Sokağa çıkma yasağından en fazla etkilenecek olan esnafımızdır, Sağlık için alınacak olan önlemlere karşı değişim. Olan da esnafımıza olacak. Bu nedenle çalışanlara acil kira, elektrik, su ve doğalgaz yardımı yapılmalı. SGK ile vergileri ertelenmelidir.’ Dedi.

 
GEÇMİŞ OLSUN GENÇSOY
 
Trabzon Eski Belediye Başkan Yardımcısı, bir dönem Taka Gazetesi’nde yazarlık yapan gazeteci-yazar Gürsel Gençsoy kolon kanserine yakalandı. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Gençsoy, sosyal meyde hesabından hastalığını şöyle paylaştı, “Her birimiz COVİT-19 ile “köşe kapmaca” oynamaya çalışırken bana kolon kanseri virüsü “tombala” dedi.

Değerli dostlar, yaklaşık 13-14 senedir bende “Tip 2 diyabet” var. Şeker ilaçlarımı muntazaman kullanıyorum, şu ana kadar seyri gayet normal. Geçen gün Aile Hekimime gittim ilaç yazdırmaya raporumun bittiğini söyledi, hastaneye sevk etti. Gittik daha önceki raporu devam ettirdiğimiz Dahiliye uzmanına, tahliller falan bir takım olgular düşük çıktı, kan değerleri-demir gibi. Gönderdi ultrasona, orada yetmedi bir hafta sonra kolonoskopi ardından patoloji ve sonuçta bağırsaklarda kitle çıkıverdi. Onkoloji uzmanlarımızın direktifi ile Pet çekiminde teşhis gayet net konuldu: Kolon Kanseri. Şimdi tedavi süreci başladı, önce ameliyat ardından Kemoterapi. Hadi hayırlısı diyelim, bir müddet yokum buralarda dostlar.

Belki temelli. Siz siz olun sağlığınıza dikkat edin. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer. Kalın sağlıcakla.” Gençsoy’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
 
VALİ, KENT KONSEYLERİ İLE BULUŞTU
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi,  Ortahisar Belediyesi, Perşembe Belediyesi kent konseyleri ve Trabzon Yazarlar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, Ordu'ya göç eden Trabzonlu muhacirlerin mezarlarının düzenlenmesi ve döneme ait müze yapımı ele alındı.

TARIM’DAN AÇIKLAMA
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, gündem konuları ile ilgili sosyal medya hesabından kamuoyuna duyuru şeklinde bir paylaşım yaptı.“Ben siyasetçiden ziyade, Genel başkanımın duruşunu, ülke meselelerine bakışını, her zaman ülkemizin büyük fotoğrafıyla yorulmasını, Devlet adamlığı modelini kendime ışık kabul etmişimdir” diyerek paylaşımına başlayan Tarım, “Yerelde hiç bir siyasi partinin mensubuyla da, yöneticisiyle de kavgaya girmem, yüz yüze geldiğimizde yüzümün kızaracağı hiç bir eylemde bulunmam, özellikle AK Partide olsun CHP’de olsun 

İYİ Partide olsun çok sevdiğim insanlar mevcuttur. Kendi içlerindeki kavgaların çıkış sebeplerine baktığımızda, benim bakış açım önce devletimin güvenlik meselesiyse, bırakalım İYİ Parti veya CHP’yi FETÖ’cü veya bölücü unsurlarla adı yan yana koyulan şahıs MHP’de olsa, mücadelemi yaparım. Yukarlarda kesinlikle problem çoktur, doğrular zaman geçtikçe yerine oturur, içtenlikle söylüyorum ki Trabzonda diğer partilerde siyaset yapan insanların hiç birinin vatan sevgisi benden az değildir.  Mesele tespit, analiz ve Türk milletinin köklerine inebilmek meselesidir. Ülkücü hareketin hassasiyetlerini herkesten beklemeyizde, saygıyı herkesten isteriz. Güzel, iyi ve namuslu insan hangi parti altında olursa olsun, bu zor günlerde hepsine sağlık ve sıhhat diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
YEŞİL BİR GELECEK İÇİN “GELECEĞE NEFES OL”
 
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çocuklara daha yeşil bir türkiye bırakmak için başlattığı projeye Akçaabat Ziraat Odası ’da Destek Verdi. Akçaabat Ziraat Odası projeye destek mahiyetinde 6 bin ceviz fidanını, Trabzon Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz, Trabzon Orman İşletme Fidanlık Müdürü Faruk Aksu, Akçaabat İşletme Şefi Özgün Topaloğlu ve Yıldızlı işletme şefi yalçın seyis’ten alarak düzenlenen törenle Akçaabatlı üreticilere dağıtıldı.

 
ANADOLU VAKFI TRABZON’DA
 
Kapsamı her geçen gün genişleyen projeleriyle hayatına dokunduğu insanların sayısı yüz binlere ulaşan Anadolu Vakfı, Değerli Öğretmenim projesi kapsamında Trabzonlu öğretmen ve idarecilerle buluşuyor. Online olarak devam eden programda öğretmen ve idarecilere 18 Kasım’da “Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları” eğitimi veriliyor. Anadolu Vakfı’nın, Değerli Öğretmenim projesi, tamamlayıcı eğitimlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen, idareci ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. COVID-19 pandemisi nedeniyle online platformlarda sürdürülen proje kapsamında 18 Kasım’da “Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları eğitimi ile Trabzonlu öğretmen ve idarecilerle bir araya geliniyor. 2 Kasım’da “Eğitimde Mandela Etkisi”, 4-6-9-10-12 Kasım’da beş oturumda “Erasmus+ Ka1-Ka2 Proje Yazma”, 11 Kasım’da “Peer To Peer” eğitimlerinin verildiği Trabzon’da 23 Kasım’da “Öğrenci Koçluğu” başlığı altında bilgiler aktarılacak. 

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor. İçeriğine “Erasmus+ Ka1-Ka2 Proje Yazma, Peer To Peer (P2p) Bire Bir, Eğitimde Mandela Etkisi, NLP (Neuro-Linguistic Programming) Teknikleri, Zihin Haritalama (Mind Mapping), Sosyal Ben - Sosyal Biz, Resilience Esneklik Ve Direnç” isimli yeni eğitimlerin eklendiği proje; eğitim sistemine araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı; özgüven sahibi, mesleki yeterliliğe sahip, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor. 
Editör: TE Bilisim