Açıklamada şu görüşlere yer verildi: ‘14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul'da Tıbbiye 3.Sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir. Böylece Tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. 1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil,14 Mart'ı içine alan hafta boyunca kutlama yapılmakta ve bu hafta tıp haftası olarak kutlanmaktadır. Tıp Bayramı sağlık çalışanlarımızın gösterdiği fedakarlıkları  onure etmek için her yıl minnetle kutlanmaktadır. Tıp Bayramı, pandemi dönemindeki mücadeleleri dolayısıyla doktorlarımız ve sağlık çalışanları için daha özel bir anlam ifade etmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Hastaneleri ile Özel Hastaneler çatısı altında 39 meslek grubundan oluşan ve bir orkestra gibi çalışan sağlık ordusunun salgınla mücadelede sergiledikleri cansiperane çalışmaları taktire şayandır. Maaş artışları ve birikmiş ilave sorunların giderilmesi için adım atılmasını bekledikleri unutulmamalıdır.

Bu vesileyle; Hasta muayene süre kısıtlamasının kaldırıldığı, 3600 ek göstergenin tüm personeli kapsayacak şekilde uygulandığı, sağlıkla ilgili ihtisas mahkemesinin kurulduğu, aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmenliğindeki sorunların çözüldüğü, doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına artarak devam eden şiddetle ilgili yasal mevzuatın daha caydırıcı olarak yenilendiği, mobinge yol açan gönüllük hariç, tüm resen geçici görevlendirmelerin son bulduğu, tüm hekimlere ve sağlık çalışanlarına emekliliğe yansıyacak şekilde ilave ücret iyileştirilmesi yapıldığı, aylık sabit eködemelerin genel bütceden karşılandığı, performans ücretlerinin tavan katsayıdan ödendiği, tüm sözleşmelilere ve yardımcı hizmetlere kadro verildiği bir çalışma hayatı dileklerimle, Tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.’

SALİH CİHAN’IN ESERİ

Ukrayna Maribul Kent Camii Trabzonlu işadamı Salih Cihan tarafından yaptırılmış açılışına BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ismi verilmişti.  Eski Bakanlar Osman Pepe ve Faruk Özak, AK Parti Trabzon lilletvekilleri Asım Aykan, Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, AP eski milletvekili Kemal Cevher, Bayındırlık ve İskan bakanlığı eski müsteşarı Sabri Erbakan, müsteşar yardımcısı Arif Korkmaz, FKB Yönetim kurulu başkanı Salih Erdem ve TTV Genel müdürü Hakkı emiroğlu, Belediyesi kültür müdürü Saadettin Önsel başkanlığındaki mehteran birliği ile birlikte 06.Ekim 2007 Ramazan günü açılış yapılarak aynı gün iftar yemeği caminin bahçesinde yenilmişti. Şimdi ise dünyanın gündemine oturan bu Caminin Alt katlarının sığınak olarak kullanıldığı İddiasıyla Rusya tarafından hedefe kondu.

GENÇLER BAŞTACIDIR

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız belediye meclis salonunda MHP’li gençleri bir araya gelerek ‘geleceği sizlerle birlikte inşa edeceğiz yarın bu koltukları sizlere teslim edeceğiz. Bu meclise sizler görev yapacaksınız’ dedi.

EKİM, TIP BAYRAMINI KUTLADI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  Başkan Ekim mesajında, “İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan hekimlik, önemini hiçbir dönemde kaybetmeyecektir.  Zaman mefhumu olmaksızın çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelinin bütün gayreti; vatandaşlara zamanında ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak sağlıklarına yeniden kavuşmasını sağlamaktır. Her alanda büyük bir ivme kazanarak gelişen ülkemiz, sağlık alanında da dünyadaki gelişmelere ayak uydurmuştur.Covid-19 ile mücadele kapsamında da en büyük fedakârlık örneğini gösteren doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarının her zaman yanlarındayız. Bu vesileyle her zaman olduğu gibi bu süreçte de büyük bir fedakârlık ve sabırla görev yapan doktorundan hemşiresine, eczacısından destek personeline tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

KAYMAKAMIN YOLU BÖYLEYSE

Trabzon’da uzun yıllar yapılması gerekeni Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu hayata geçirdi. Kentin alt yapısını baştan sona yeniledi. Başkana bu konuda hakkını veriyoruz. İhaleyi alan firma o kadar beceriksiz ve yeteneksiz ki. Bu işleri yapmadan önce Avrupa’ya gidip bir sene staj yapıp alt yapı işlerini öğrenmesi gerekirdi. İş bilmeyen elemanları alt yapıyı öyle işin içinden çıkmaz halde yaptılar ki. Ortahisar Kaymakamı Gürkan Dermirkale’nin evinin bulunduğu yerin bile 3 aydır asfaltı yapılamadı. Kaymakamın yolu da böyleyse gerisini siz düşünün. Vatandaş artık çileden çıktı.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol törenine, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu katıldı. Protokol töreninde konuşan Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu “Bu protokol ile amacımız odamız tarafından verilen eğitim, teknik hizmetler ve akredite hizmet alanlarından sanayicilerimizin faydalanmasını sağlamak ve iş birliğimizi güçlendirmektir. Protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ise, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile güzel bir iş birliği içinde olduklarına vurgu yaparak, “Bölgedeki sanayicilerin işlerini kolaylaştırma adına ne yapılması gerekiyorsa her türlü iş birliğine hazırız. Bugün burada imzaladığımız protokolün tüm taraflar için hayırlı olmasını dilerim.” dedi. Protokolle, TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki firmalar için ortak çalışma ve paylaşım projelerinin oluşturulması, oda hizmetlerinden bölge firmalarının azami ölçüde faydalanmaları hedeflenmektedir.

 “BU AYIP BİLE BİZE YETER”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, “Rusya dan ayçiçek yağı ve tahıl yüklü gemiler yola çıktı boğazdan geçiyorlar 2 güne limandalar diye seviniyorlar. Yeni tarım bakanı Afrika da arazi kiralayıp tarım yapmayı marifetmiş gibi anlatıyor. Bu ayıp bile bize yeter! Bu ülkenin tarım arazileri atıl dururken, çiftçisi üretmek için yol ararken neden görmemezlikten geliyorsunuz. Eskiden kendine yeten bir ülkenin bu hale düşmesine neden sessiz kalıyorsunuz.  GAP’ı 20 yıldır kimse konuşmuyor uygun bir ar_ge ile dünya nın tahıl ambarı olabilecek bir potansiyel varken çiftçi yi üretmemesi için bezdirmek neden? Suriyeli lere harcanan milyarlar dolarların 1/4 ü tarıma et ve süt üretimini desteklemeye harcansa abat olmuştuk.” dedi.

Editör: TE Bilisim