Pandemi mücadelesinde en büyük yük Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi ve ekibi doktor, müdür ve müdür yardımcıları, hemşire ve hasta bakıcıları ile her derde yetişme çabasındalar. Onca yoğunluğun içinde Hastanenin Müdür Yardımcısı Özgür bey derdi olana yardımcı olma çabasında. Sağlık camiasında ağır yük taşıyanlar vardır ya işte Özgür bey de sabrıyla meziyetleriyle, çözüm noktaları ile onlardan birisi. Tüm sağlıkçılara alkış.

DSİ ARSİN’E!

Devlet Su İşleri 22.Bölge Müdürlüğü tüm bölgede önemli hizmetler veriyor. Göletler yapıyor su getiriyor ve en önemlisi de taşkına karşı dere yataklarını temizliyor. Arsin ilçesinde son yıllarda sel felaketi yaşanmamasının sebebi ilçenin girişinden Elmaalan yönüne doğru 3-4 kilometre dere yatağının beton içine alınması ve temizlenmesidir. Ancak şu anda Arsin ilçesinde derenin denize dökülen kısmında yığılmalar var. O bölgede DSİ’nin çalışma yapması olası bir taşkının da önüne geçmek için moloz temizliği yapması gerekiyor.

“RİZE ALARM VERİYOR”

Sağlık Bakanlığının açıkladığı son resmi verilere göre Kovid-19 salgınının Rize ' de rekor düzeyde artması ve hastane yoğun bakım servislerinin bile yetersiz kalması Rize ' de korku ve tedirginlik yaşanmasına neden oluyor. Konu ile ilgili olarak bugün bir basın açıklaması yapan Doğru Parti Rize il başkanı Eyüp Demir başta Rize Valisi olmak üzere tüm yetkililere acilen önlem almaları konusunda çağrıda bulundu, Doğru Parti il başkanı Eyüp Demir açıklamasında şu görüşlere yer verdi ; ‘Uzun zamandan beri ilimiz Kovid-19 salgını ile ilgili alarm veriyor Rize sokaklarında maske ve mesafe kuralları ihlal ediliyor ama kimsenin umurunda değil acilen alınması gereken önlemler var fakat ilgililer sadece hastahanelerde ek yoğun bakım servisi açıyor, oysa sokaklarda denetim yapan yok. Kahvehaneler tıka basa dolu, lokantalar dip dibe, düğünlerde insanlar kalabalık horon oynuyor. Bunlara dur diyecek ve denetleyecek mercileri göreve çağırıyoruz. Allah korusun işler daha da vahim boyuta gelecek.’

“BİZ KADERİMİZİN DE, KAVGAMIZIN DA BİLİNCİNDEYİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım, “

ABD politikalarının bir görünen yüzü birde Dünya'ya gösterilen yüzü varken; arka planda asıl maksat ve emellerinin sinsi ve acımasız projeleri hazır bir şekilde beklemektedir. Savaş sanayisinde devrim yapan, bölgesinde oyun kurucu görevi üstlenen, artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çıkarlarına dokunan her projeye itiraz edebilen bir Devlet görüntüsü vererek Dünya'ya gücünü gösterebilen bu günkü Türkiye'nin başarılarından mutlu olamayan muhalefetin arka planında ne vardır? Biz ne olduğunu biliyoruz. Çok güzel dizayn edildiler, efendilerine söz verdiler. "Mevcut hükümeti birlikte yıkalım, PKK'nın ve FETÖ'nün başaramadığını biz tamamlayalım" Tayyip Erdoğan'ı devirmek için Devletimizi yıkma gayretleriniz, ülkeyi iç savaşa sürükleme düşünceleriniz izahı yapılamayacak en büyük çirkinliktir. İradelerinizin başka başkentlerin kontrolünde olduğu açık ve nettir. Bir belediye başkanının Fatih Sultan Mehmet'e benzetilmesi, kendisine oy vermeyenlerin Bizans ve haçlı diye yaftalanması, zulüm 1453'de başladı diyen soysuz ve alçaklara sunulan en büyük ikramdır. 15 Temmuz’da ülke gitmişken bu ülkeyi ilk önce Allah korudu. Korumaya da devam ediyor! Allah sizlere bilerek hatalar yaptırıyor.  Çünkü önce bu devlet, sonrada Milliyetçi Hareket Partisi çok derin bir şekilde okunmuştur. Biz kaderimizin de, kavgamızın da bilincindeyiz.” dedi.

VATANDAŞLARIN FİKİRLERİNİ ALDI

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, çalışmalarını sürdürüyor. Projeleri her daim yerinde takip eden Başkan Çebi, vatandaşların fikrini alıyor ve sorunları dinliyor. Çebi, “Hem çalışmalarımızı takip ediyor hem de vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz, fikirlerini alıyoruz.” dedi.

ASLANTÜRK'TEN HİSOĞLU'NA HAYIRLI OLSUN

Tüm Kobi ve Sanayici İşadamları Derneği ( TÜKOSİAD) Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, Trabzon'da Dr. Seyit Hisoğlu tarafından hizmete acılan Özel Arsev Evde Bakım Merkezini ziyaret ederek, 'Hayırlı Olsun' dileklerini iletti. Aslantürk, "Kıymetli dostum değerli arkadaşım Dr. Seyit Hisoğlu Trabzon’da çok güzel bir hizmeti başlatmıştır. Hastalarımız İçin evde bakım hizmetleri konusunda en iyi hizmeti sunmak adına çok güzel bir ekip kurulmuş. Kıymetli hocamızın bugüne kadar  yaptığı hizmetler yapacağı hizmetlerin teminatıdır.  Çok güzel hizmetlere vesile olacağına inancım sonsuzdur.

Hayırlı uğurlu olsun, Rabbim yolunu açık eylesin" dedi.

KAPTAN SAĞLAM

Trabzon merkezli Kaytras Uluslar arası Taşımacılık ve Asya Scania Otomotiv Genel Müdürü Burak Kayıkçıoğlu, ata mesleği olan uluslar arası taşımacılıkta Trabzon Hollanda seferi attı. Trabzon'dan gıda tankerine yükledikleri püre fındığı varış noktası Hollanda'ya ulaştırmak üzere yola çıkan Kayıkçıoğlu, ata mesleğini icra etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kayıkçıoğlu, "Ata mesleğini geçte olsa icra ediyoruz, Rabbim Yollarda rızkını kovalayan tüm meslektaşlarımızın yardımcısı olsun , selam ve sevgiler" dedi.

GÜVENLİ ULAŞIM

Akçaabat Trabzon arasında seferlere başlayan özel halk otobüs işleri, daha konforlu ve daha güvenli olduğu açıklandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, hizmete başlayan otobüslerin vatandaşlar tarafından beğen topladığını ve artık yolcuğun daha güvenli ve konforlu hale getirildiğini ifade etti. Başkan Sevim “Akçaabat’ta başlatmış olduğumuz bu devrim niteliğindeki değişim ile yolcularımız daha güvenli ve konforlu bir yolculuk yapmaktadır. Tüm otobüslerimiz her an izletmekte, araç içerisinde ve dışarısında görüntü ve ses kaydı yapılmaktadır. Bu da vatandaşlarımızın daha güvende bir seyahat etmelerine imkan sunmaktadır.” dedi.

“TÜM SAĞLIK VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI”

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, "Covid-19 salgının devam ettiği bu süreçte okullarımızı güvenle açabilmek için gerekli tüm tedbirler alınmış olsa da kıymetli gençlerimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına daha fazla dikkat etmelidir. Onların okuması, iyi bir eğitim alması; eğitim hayatlarını en güzel şekilde tamamlaması, mutlu bir şehirde yaşaması, hepimizin en önemli dileği. Bütün gayretimiz, çalışmamız; onlar için. Bu konuda Of Belediyesi olarak her zaman, yavrularımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sevgili Öğrenciler, Okulunuzu, öğretmenlerinizi, arkadaşlarınızı özlediniz değil mi? Belki de en çok teneffüs zilini… Bizler de okullardan gelen coşkulu seslerinizi duymayı çok özledik. Yaşamış olduğumuz süreç bizlere okulun sadece bir mekân olmadığını, güzel arkadaşlıklar kurduğumuz, paylaştığımız, hayata, insana dair çok şey öğrendiğimiz yerler olduğunu gösterdi.  Bugün ise hasret giderme günü. Sizlerle birlikte biz de yüz yüze eğitime başlanmasının heyecanını yaşıyoruz. Okullarımızda gerekli tüm sağlık ve güvenlik tedbirleri alındı. Bu süreçte sizlerin de gerekli kurallara özenle uyacağınızı biliyoruz. Sizlere güveniyor, okullarımızı neşenizden eksik bırakmamak için üzerinize düşeni yapacağınıza inanıyoruz. Bu düşünceyle geleceğimizin teminatı olan başta büyük fedakârlıklarla çalışan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve kıymetli velilerimizin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılını kutluyor, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim