Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreni öncesinde Uzman Doktor Cengiz Soylu tarafından öğrencilere konferans verildi.


Konferansın ardından bir konuşma yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, dereceye giren öğrencilere başarılar dileyerek, “Bu projede çocuklarımıza ne kadar zaman ayırmamızı ve yeteneklere göre sosyal projelere yönlendirmemizin meyvelerini aldığımızı gördük. Çocuklarımızla vakit geçirip, onlara zaman ayırdığımızda onlarla hayatı paylaştığımızda çocuklarımız çok mutlu oluyorlar. Bu çalışmalar toplumuzun her katmanına uygulandığında Allah’ın izniyle bağımlılıkla mücadelede başarılı olup geleceğimize sağlıklı bir nesil bırakmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.
 
Ortahisar MHP’de Büyük Değişim

 
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli MHP’de mahalle başkanları değişiminin devam ettiğini ifade etti. Başkan Gedikli değişen başkanlara teşekkür ederek, “Bizim uç beylerimiz, sancaktarlarımız olan, teşkilatımızın en anlamlı, en önemli görevini yapan ama bunun karşılığında çoğu zaman gerekli takdiri göremeyen Mahalle Başkanlarımızın bayrak değişimleri devam etmektedir. Görevi sona eren mahalle başkanlarımıza ve mahalle yönetimlerimize teşekkür ederekten yeni göreve atanan mahalle başkanlarımıza ve mahalle yöneticilerimize yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi. İşte Yönetim kararıyla mahallelere atanan o isimler: “Çukurçayır mahallesi: Alper Gözen, Ağıllı mahallesi:
 
Vahit Dereli, Karlık mahallesi: Kenan Demir, Gürbulak mahallesi Kadir Bilgin, Karlık mahallesi Kenan Demir, Sanayi mahallesi: Cüneyt Baylan, Yeşilhisar mahallesi Salih Yazıcıoğlu, Kurtuluş mahallesi Temel Koç, Gündoğdu mahallesi Şaban Özdemir, Boztepe mahallesi Birol Zihni, Akkaya mahallesi Davut Demircan”
 
Borsa’da Seçim Günü
 
Trabzon Ticaret Borsası’nda Meclis Üyelerinin seçimi 1 Nisan 2018 Pazar günü Borsa Meclis Salonu’nda yapılacak. 5174 Sayılı Kanunun 83 ve 84.maddesi gereğince 1 Nisan’da yapılacak olan seçimlerde 193 üye oy kullanacak. En az iki yıl borsaya kayıtlı olmayan üyeler ise oy kullanamayacak.
 
Seçime tek listeyle girilmesi bekleniliyor. Trabzon Ticaret Borsa’sında mevcut başkanı Eyyüp Ergan’la yola devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
İHH’dan Dünya’ya ‘Doğu Guta’ Çağrısı
 
İHH Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zühtü Kalma, Doğu Guta’da zulmün devam ettiğini ifade ederek Türkiye ve dünya kamuoyunu bölgedeki katliamın durdurulması için göreve davet etti. Kalma, “400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta bölgesi, 5 yılı aşkın bir süredir Esed rejimi tarafından muhasara altında tutulmaktadır.


İnsani krizin zaten derin olduğu bölge, son aylarda yoğunlaşan saldırılarla kısa süre içinde binlerce sivilin hayatını kaybettiği bir toplu mezara dönüştü. Son 4 ayda çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce insanın yaralandığı bölgede insani kriz hat safhaya ulaştı. Doğu Guta’da insanlar ya ölüme sürükleniyor ya da tehcire mahkum ediliyor. Doğu Guta’da yaşanan katliamların durdurulması ve tehcirle yurtlarından edilmelerin sona erdirilmesi için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Elektriğe 3 Ayda İkinci Zam

Yılbaşında yapılan yüzde 8.8 artışın ardından elektrik fiyatlarına dün yüzde 2.89 zam yapıldı.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, konutta elektrik fiyatlarına yüzde 2.89 zam yapıldı. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, elektriğe 1 Nisan tarihinden itibaren zam gelecek. İlk tespitlere göre konutlarda elektrik yüzde 2.89 oranında zamlanacak. Meskenler için uygulanan elektrik tarifesi yılın başında bir kilovatı 36.1371 kuruş olarak belirlenmişti. Konut için kilovat 37.1251 kuruşa çıkarıldı. Sanayide kullanılan elektrik için ise farklı tarifeler devreye girdi.
 
 ‘Otizm İçin Farkındalık Yürüyüşü’
 
Rize Otizmle Mücadele Derneğinin (ROMED), Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla yürüyüş düzenleyeceği bildirildi. Dernek Başkanı Resul Usta, yaptığı yazılı açıklamada, Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında 1 Nisan Pazar günü yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.
 
Amaçlarının toplumda otizm konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Usta, şunları kaydetti: "Derneğimiz otizmli ailelere ulaşmak onları otizm konusunda bilinçlendirmek, destek olmak ve yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun paylaşarak hafifletmek adına çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı nisan ayının dünya otizm ayı olması nedeniyle bu ayda da yoğun bir şekilde değerlendirmeye çalıştık. Kurum ve kuruluşlarımızı da ziyaret ederek toplumumuzu otizm konusunda bilinçlendireceğiz."  Usta, farkındalık yürüyüşüne bütün vatandaşları davet ederek, destek vermelerini istedi.
Editör: TE Bilisim