Öncelikle bölgenin körfez ülkelerinden gelen turistlerle kaynağını belirtelim. Biz turizmi ve fındığı konuştuk. Fındıkla ilgili olarak Başkan Kozoğlu’nun büyük bir deneyimi ve emeği var. Yeni sezonda fındığın gerçek fiyatına oturması için TMO’nun fındık alımı yapması gerektiğini söyleyerek, ‘Bugün yapılan alım gibi değil istikrarlı alım yapılmalı ve 12 TL’den de kampanya açılmalı’ dedi.  Kozoğlu, Fındık rekoltesini Tarım Bakanlığının açıklayacağını söyleyerek, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu da ifade etti.
 
Başkan Bir Üste Hazır
 
Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen Haydar Revi’nin 3 dönem kuralı sürecek sözlerinin ardından bir üste(Vekillik, Ortahisar ve Büyükşehir) bakmaya başladı. Sabah akşam yürüyüşlerini aksatmayan Başkan formda. Arsin’de Belediye Başkan aday adayları da konuşulmaya başlandı. Kulislerdeki isimler Farabi Hacıhasanoğlu, Sayit Gürsoy, Şaban Bülbül, Ramis Sunguroğlu, Dr. Seyir Hisoğlu, Kamuran Akçay, Turan Yılmaz, İsmet Ayyıldız, Metin Yılmaz ve İbrahim Küçük.
 
Yeşilay Her Yerde
 
Trabzon Yeşilay Başkanı Köksal Boz, Başkan Yardımcısı Hayri Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kahraman Samsun’da Yeşilay Bölge toplantısına katıldılar. 15 Temmuz nöbetlerinden buyana yaptığı çalışmalarla birlikte Trabzon Yeşilay’ı öne çıkaran ve son olarak Bonzai’ye savaş açan Köksal Boz, Trabzon Yeşilay’ı Türkiye’nin en aktif Derneklerinden birisi haline getirdi.
 
Taka Her Yerde
 
Burası İstanbul Kartal. Eskişehirliler Derneği. Sabahın erken saatlerinde Trabzon Arsinli hemşehrimiz TAKA Gazetesini alıyor ve Eskişehir Derneğine geliyor. Orada Dernek Başkanı ve Eskişehirliler TAKA Gazetesi ile buluşuyor ve çok seviyorlar. Ancak zaman, zaman da Eskişehir haberleri isteklerini Hamza Satır’a iletiyorlar.
 
Dikkat Kesinti Var
 
09.07.2017 tarihinde 06:00 ile 08:00 saatleri arasında TEİAŞ 14. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü Çalışması nedeni ile Trabzon İli Ortahisar İlçe Merkezi ve Bağlı Tüm Mahalleleri Aşkale Trabzon Çimento Fabrikası, Hekimoğlu Döküm Sanayi; Aynı tarihte 08:00 ile 11:00 saatleri arasında Trabzon İli Ortahisar İlçesine Bağlı; Çukurçayır Mahallesi, Boztepe Mahallesi, Bahçecik Mahallesi, Üniversite Mahallesi, Kalkınma Mahallesi, 2 No.lu Bostancı Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Kaymaklı Mahallesi, İskenderpaşa Mahallesi, Çömlekçi Mahallesi, Kemerkaya Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi, Zafer Mahallesi, Çimenli Mahallesi, Peltili Mahallesi, Yalıncak Mahallesi, Değirmendere Mahallesi, Konaklar Mahallesi,  Boztepe Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Çarşı Mahallesi,  Fatih Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi, Gülbaharhatun Mahallesi, Hızırbey Mahallesi, İnönü Mahallesi, Esentepe Mahallesi,   Ortahisar Mahallesi, Pazarkapı Mahallesi, Yalı Mahallesi, Yenimahalle Mahallesi, Yenicuma Mahallesi, Zafer Mahallesi, 1 No.lu Erdoğdu Mahallesi, 2 No.lu Erdoğdu Mahallesi, 3 No.lu Erdoğdu Mahallesi, 1 No.lu Beşirli Mahallesi,  2 No.lu Beşirli Mahallesi, Toklu Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Kanuni Mahallesi, Soğuksu Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Aktoprak Mahallesi, Çamoba Mahallesi, Bengisu Mahallesi, Uğurlu Mahallesi, Kireçhane Mahallesi, Subaşı Mahallesi, Düzyurt Mahallesi, Gözalan Mahallesi, Tosköy Mahallesi, Karlık Mahallesi, Yeşilova Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Karakaya Mahallesi, Akkaya Mahallesi, Geçit Mahallesi, Çukurçayır Mahallesi, Kutlugün Mahallesi, Düzyurt Mahallesi, Çağlayan Mahallesi, Gözalan Mahallesi, Yeşilbük Mahallesi, İncesu Mahallesi, Dolaylı Mahallesi, Esenyurt Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Gölçayır Mahallesi, Akoluk Mahallesi Maçka İlçesine Bağlı; Armağan Mahallesi, Günay Mahallesine belirtilen tarih ve saatlerde elektrik verilemeyecek.
 
Tonya, Önemli Bir Sempozyuma Tanıklık Edecek
 
Trabzon Valiliği ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 11 Temmuz 2017 Salı günü Tonya’da, ‘Jersey Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Tereyağı ve Süt Üretimini Geliştirme’ konulu bir sempozyum düzenlenecek.  Trabzon Ticaret Borsası’nın yanı sıra, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Veteriner Hekimleri Odası, Tonya Belediyesi ve Ofçay’ın destek verdiği sempozyum, Tonya Belediyesi Ali Koç Konferans Salonu’nda saat: 10.00’da başlayacak.  Konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof.Dr.Nevzat Artık, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden Prof.Dr.Armağan Hayırlı ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nden Dr.Hüseyin Velioğlu’nun katılacağı sempozyumda “Dünyada ve Türkiye’de Süt Sektörü, Tereyağında Coğrafi İşaretleme”, “Jersey Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Beslenmesi” ile “ Süt Hijyeni ve Süt Desteklemeleri” gibi konular görüşülecek.
 
O İlahiyatçı İlk Kez Trabzon’a Geliyor
 
Televizyon ekranlarında birçok ilahiyatçıyla muhatap olmaktayız. Özellikle Ramazan ayında ve Cuma günlerine özel de programlar oluyor. Onlardan bir tanesi de Hadis alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Mustafa Karataş. Karataş çok önemli bir konu için 11 Temmuz Salı günü Trabzon’da olacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen programda Karataş, İslam’da koruyucu ailenin yerini ele alacak. Bu konu içten içe birçok vatandaşın gündemidir fakat fırsat bulamaz veya zaman bulamaz araştıramaz. İşte fırsat işte zaman hem de İslamdaki yerini çok güzel bir şekilde anlatabilecek bir isim geliyor. Karataş 11 Temmuz Salı günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde saat 16:00’da vatandaşlarla buluşacak.
Editör: TE Bilisim