İyi Parti Ve Demokratlar
 
Önümüzdeki 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti ile birlikte Demokrat Parti ittifak yapıyor. Demokrat Parti adayları iyi partinin listelerinde olacak. Ancak Trabzon’da henüz İyi Partililerle birlikte Demokratlar bir araya gelmiş değiller. Peki neden? Partinin En önemli isimlerinden birisi olan Demokrat Parti GİK üyesi Ali Akar Trabzon’da listenin neresinde olacak veya olacak mı? İyi Partililer Ankara’daki ittifakı yerele de taşımalılar.
 
Biberoğlu’nun avantajı ne?
 
AK Parti’nin Trabzon milletvekili aday adaylarından Yaşar Biberoğlu uğradı. Kendisbiyle birlikte Ankara’daki mülakatı konuştuk. Nasıl geçti diye sorduk. Olumlu geçtiğini söyledi ve şöyle devam etti: ‘Avantajım var. 900 bin taşoran işçinin temsilcisi olarak  biri meslek diğeri lisans iki dipolama ile birlikte komisyonun önüne çıktım ve kendimi anlattım. İlgilendiler ve ard arda sorular da sordular. Trabzon ve İstanbul’dan aday adayı olarak müracatımı yapmışım. Tayyip bey 900 bin taşoran arasında tek müracat eden olarak bizi değerlendireceğini umuyor ve tüm aday adayı arkadaşlarıma başarı diliyorum’ dedi. Biberoğlu, ilçelerdeki tanıtım toplantılarında da büyük ilgi çekmişti.
 
 “Esnafımız önce vicdan sonra cüzdan hesabı yapmalı”
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Ramazan ayında vatandaşın mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, 'Esnafımız Ramazan'da önce vicdan sonra cüzdan hesabı yapmalı. Trabzon'daki esnafımız bu konuda her zaman duyarlı olmuştur' dedi. TESOB Başkanı Metin Kara, Ramazan ayı içinde denetimlerini sıklaştıracaklarını da vurgulayarak şunları söyledi: 'Fiyatlarda keyfi artış yapanları, hijyen koşullarına uymayanları, ilgili kuruluşlarla ortak denetimlerle tespit etmeye çalışacağız. Ayrıca vatandaşlarımız da, esnafla ilgili bu tür şikâyetlerini ilgili kurumlara ve TESOB'a yapabilir. Bu tür şikâyetlerin anında değerlendirmeye alınacağından ve gereğinin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum ki; Trabzon esnafı her zaman Ramazan ayının ve Ahiliğin gereklerine uygun davranmıştır ve davranmaya da devam edecektir.' Başkan Kara, Ramazan ayının birlik, dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu da ifade ederek, 'Çevremizde ihtiyacı olanlara yardım edelim. Yardımları yaparken, Ahilik geleneğinin de temelinde olan 'sağ elin verdiğini sol el görmemeli' ilkesiyle hareket edelim. Hayırsever vatandaşların dağıttığı Ramazan paketlerindeki gıdaların son kullanım tarihine ve ürün kalitesine de dikkat edilmesi gerekir. Ramazan'ın bereketli ve huzurlu geçmesi dileklerimle tüm vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum' diye konuştu.
 
 “Üreticinin sesi olmalıyız”
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu yaptığı yazılı açıklama ile dünya çiftçiler gününü kutladı. Başkan Eyüpoğlu; “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 yılından beri her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünyamızda 7.2 milyar insanın yaşadığı öne sürülüyor oysa 1970 yılında dünya nüfusu  bugünün yarısı kadar 3.5 milyardı.  Bu rakamlar tarım ürünleri ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Güç şartlar altında çalışan çiftçilerimizin ekonomiye olan katkısının ve hızla artan dünya nüfusuna karşı en temel ihtiyaç olan gıda üretiminin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Tarımda istihdam olan nüfus her geçen gün yaşlanıyor genç nüfus köylerini terk edip kentlere göç ettiği için kalan yaşlı nüfusun toprağı işlemesi zorlaşıyor.  Lütfen! Bin bir emek ve meşakkatle topraklarını didik didik ederek nasibini kovalayan çiftçilerimize sahip çıkalım. Hemen hemen her beldemizde kurulan pazarlara rağbet edelim ki, daha fazla insanımız metropollere göç etmek zorunda kalmasın. Toprağından, yurdundan uzaklaşmasın. Topraklarımız her daim bereket bulsun ve neşelensin.14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününüzü tebrik eder, mahsulünüz ve pazarınız bol, kazancınız bereketli, hayatınız keyifli olsun diyorum” dedi.
 
Çebi Vatandaşlar İle Buluşuyor
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Araklı ilçesinde Kaycık Mahallesi’nin ziyaret etti.  Belediye Başkanı Recep Çebi daha önceleri Araklı’nın tüm mahallelerinin tek tek ziyaret edileceğinin mesajını vermişti. Edinilen bilgilere göre şuana kadar 26 mahallede vatandaşlarla bir araya geldi. Kayacık Mahallesi’nde genciyle yaşlısıyla bir araya gelen Başkan Çebi burada onlarla sohbet etti. Belediye Başkanı Recep Çebi mahalle muhtarı Mehmet Aktaş ve sakinleriyle 24 Haziranda gerçekleşecek olan erken seçim hakkında konuştu.
 
KTÜ’ye 33 Akademisyen Alınacak

 
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 33 akademisyen alınacak. KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu'na 3, Sağlık Bilimleri ve İlahiyat Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokuluna ise 1'er öğretim görevlisi alınacak. Mühendislik Fakültesine 9, Fen Fakültesine 6, Edebiyat Fakültesine 3, Sağlık Bilimleri ile Fatih Eğitim Fakültelerine ise 2'şer araştırma görevlisi ataması yapılacak. Tıp, İlahiyat, Güzel Sanatlar ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Devlet Konservatuvarına ise 1'er araştırma görevlisi alınacak. Kadrolara başvurular 24 Mayıs'a kadar yapılabilecek.
 
 ‘İftar Sofrası’ Misafirlerini Bekliyor
 
Akçaabat Belediyesi yaklaşan Ramazan Ayı öncesi iftar sofrası kurma hazırlıklarını tamamladı.

Daha çok ihtiyaç sahiplerinin doyurucu ve zengin bir mönüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek, bu yıl da bozulmadı. Akçaabat halkını Ramazan ayının manevi atmosferinde aynı sofrada buluşturan Akçaabat Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca kurulacak iftar sofralarıyla vatandaşlara iftar yemeği verecek. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, iftar çadırlarının zengin fakir ayırt etmeksizin insanları bir araya getirdiğini vurgulayarak “Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinden bir araya gelen insanlar, birliktelik ruhunu oluşturuyor. Ayrıca bir geleneği bir sonraki nesile aktırma fırsatı buluyoruz. ” diye konuştu. Akçaabat’ta kurulan Ramazan sofrasının her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
 
 “İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz”
 

Alperen ocakları Trabzon İl Başkanı Mustafa Kara İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar ile ilgili açıklama yaptı. Kara; “ Filistin davası; şuur, inanç ve tarihe sadakat ile yazılacak Ümmed-i Muhammed'in Kıble davasıdır. Büyük elçiliklerini Telaviv'den Kudüs'e taşıma kararı alan  terör yandaşçılarına, Alperenler olarak bu kararlarını tanımadığımızın altını tekrar çiziyoruz. Sessizliğe bürünen adeta zulümün karşısında lal olan Müslüman devletlere ise; Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (Sav)'in "Haksızlık karşısında susan dilsiz Şeytandır." Hadis-i Şerifiyle sesleniyoruz.

Amaçları sadece topraklarını, namuslarını ve Ümmed-i Muhammet'in Kıblesini savunmak olan Filistinli kardeşlerimizin, İsrail sınırında "Milyonluk Yürüyüş" adı verdiği en doğal insani hakları olan eylemlerine gerçek mermiler ile kardeşlerimizi katleden katil İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz.

Alperenler olarak her zaman tüm mazlum coğrafyalarına uzanan el olmaya devam edeceğimizi ve Filistinli kardeşlerimizin hak davalarında yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyor, Hak mücadeleleri  ve Ümmet-i Muhammed'in Kıble davası uğruna şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarına acil şifalar diliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim