Şalpazarı Fark Yarattı
 
Ankara. Atatürk Kültür Merkezi. Şalpazarı Standı. Standa gelenler yöresel kıyafetler el işlemeleri ve sis dağının balina hayran kaldılar. Fark yaratan Şalpazarı standındaki görevlilerde ilçeyi layıkıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadılar
 
Başsavcı’dan Ziyaret
 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Trabzon Muhtarlar federasyonunu ziyaret etti. Trabzon Muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başsavcı Kutanoğlu, Muhtarlar federasyonuna çalışmalarında başarılar diledi. Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Trabzon Muhtarlar federasyonu ve Trabzon genelinde  görev yapan  692 mahalle muhtarı olarak her zaman yargı ile işbirliği içinde Trabzon’un  sorunlarına çözüm aradık, aramaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Saralların Tepkisi
 
Of’taki Saral ailesinin önemli bir kolu da Arsin’dedir. Arsin Yeşilyalı ve Işıklı köyünde konuşlu Saral ailesinin çocuklarından Orhan Sarıalioğlu, İstanbul’da yapılan operasyon sonrasında gözalına alınan Sarallar ailesinin mensuplarının çeteci olarak ilan edilmesine sert tepki göstererek, ‘bu asla kabullenilir bir olay değildir. Saral ailesi binlerce nüfustan oluşmaktadır. Böyle bir söylem kullanan ve başlık atan medyayı da kınıyorum’ dedi.
 
Trabzon’da Dev İftar
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi her yıl geleneksel hale getirdiği Şehir İftarını 2 Haziran Cuma günü Yavuz Selim Stadyumunda gerçekleştirecek. 6 bin kişinin bir arada oruç açacağı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek iftar programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonluları Cuma günü iftar için Yavuz Selim Stadına davet etti. Ramazan’da bir arada olmanın ve birlikte oruç açmanın önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun milletvekillerimizin ve Valimizin yanı sıra İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyemizin de bizlerle olacağı iftar programına halkımızı davet ediyoruz.  Ramazan birliktir, beraberliktir, paylamaktır. Bizler Trabzon’umuzda bunu en güzel şekilde yaşıyoruz. İnşallah Cuma akşamı hep birlikte Trabzon’umuzdan dünyaya bir kez daha birlik ve beraberlik mesajı vermiş olacağız” diye konuştu.
 
Küçükali Yasa Boğdu
 
Trabzon Sürmene'nin tanınmış işadamlarından Cumhur Küçükali işyerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hakkın rahmetine kavuştu. Sürmene Küçükali Petrol'un sahibi olan Cumhur Küçükali Sürmenespor'a yıllarca başkanlık yapmıştı. Küçükali 70 yaşında idi. Küçükali Sürmenespor Eski Başkanlarından Mahmut Halil Küçükali'nin de babası idi. Cumhur Küçükali tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hakka yürüdü. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz.
 
6 Prof. 11 Akademisyen
 
KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Fatih Eğitim Fakültesine 3, Tıp ve Mühendislik ile Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerine ise birer profesör alınacağı belirtildi. Ayrıca Mühendislik, Sürmene Deniz Bilimleri ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerine birer doçent alınacağı ifade edilen açıklamada, Tıp ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde görev yapmak üzere ise birer yardımcı doçent alımı gerçekleştirileceği kaydedildi.  Açıklamada, tüm kadrolar için başvuruların 9 Haziran'a kadar yapılabileceği bildirildi.
 
Bereket Tv’de Fındık Konuşulacak
 
Ankara’dan yayın yapan Bereket TV’de 1 Haziran Perşembe günü fındık konuşulacak. Umut Özdil’in hazırlayıp sunduğu ve saat 09.15’de yayına girecek “Gündemin Bereketi”  adlı programa konusunda uzman kişiler olan, Keşap Fındık Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Özer Akbaşlı, Ferrero  Tarım Direktörü Ersin Arısoy ile gazeteci-yazar Murat Taşkın katılacaklar.
 
Editör: TE Bilisim