Merhume Behiye Keskin’in cenazesi dün Dernekpazarı İlçesi Günebakan Köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Merhumeye Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 

 
ÖZTÜRK MERKEZ KOMUTANLIĞINDA
 
Trabzon Platform Başkanı Köksal Öztürk, İstanbul Merkez Komutanı Ahmet Atilla Dündar’ı ziyaret ederek sohbet etti. Dündar ziyaretten oldukça mutlu oldu. 
 
 
BARO UNUTMADI
 
Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez 10 Aralık dünya insan hakları gün ile ilgili yazılı açıklama yaptı: ‘İnsanlığın baskıya, zulme ve sömürüye karşı verdiği mücadelenin sonucunda, insan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması amacıyla 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi imzalanmış ve 10 Aralık günü İnsan Hakları Günü olarak ilan edilmiştir.

İnsan hakları; ulus, etnik köken, din, mezhep, cins, kültür vb. farklılık gözetmeden, sadece insan olmaktan kaynaklanan bütün insanların sahip oldukları haklardır. Tek ölçüt insan olmaktır. Amaç, insanlığın maddi ve manevi değerlerini geliştirmek ve korumaktır.
 
Trabzon Barosu ve Trabzon Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak; insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması, korunması ve geliştirilmesi mücadelemizi vatandaşlarımızla dayanışma içerisinde sürdürmeye devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.’
 
DİJİTAL ÇAĞRI
 
Rize İhtisas Kütüphanesi sahibi Araştırmacı-Yazar Recep Koyuncu sosyal medya hesabından Rize Vali Kemal Çeber’e çağrıda bulunarak ’Rize arşivleri çöp olmadan sahip çıkın, dijital ortama aktarmak için bana yardımcı olunuz’dedi. Araştırmacı-Yazar Recep Koyuncu yazılı açıklamasında Vali Kemal Çeber‘e şöyle seslendi’ Hayatımın son on yılında bu şehirde birçok kurumun arşivi maalesef ‘’geri dönüşüm’ ’adı altında çöpe gönderildi.
 
Adımız çıktı dokuza, inmez sekize. Ama gelin görün ki içimdeki bu sevda ateşi beni rahat bırakmıyor nedense. Şehrim adına, hemşerilerim adına üzülüyorum, içim içimi yiyor.  Çok yakın bir zamanda bile çok önemli bir arşivimiz yok edildi bu şehirde ve kimsenin haberi bile olmadı. Şu anda bu şehirde tamamen tahrip olmamış iki tane arşiv var. Kişisel becerilerimi kullanarak bu arşivleri tarama imkânını başaramadım.
 
Rahmetle anılmamız lazım. Bu şehrin her yerine giren birisi olarak söylüyorum ve sizden rica ve istirham ediyorum ki çağırın beni lütfen, çıkaralım şu arşivleri gün ışığına, aktaralım geleceğe bazı şeyleri. Yalvarmam gerekiyorsa yalvarıyorum ama ne olur çabuk olalım lütfen’’dedi.
 
ZEYBEK’TEN MESAJ VAR
 

GÜ Rektörü  Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu açıklamalarda bulundu:
 
“72’nci yıldönümünü kutladığımız İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun Paris’te yapılan 183’üncü oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiridir. Bildiride insanların dil, din, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı başta eğitim hakkı olmak üzere eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmaları garanti altına almıştır. Tarih boyunca medeniyetin gelişimi, insanın hakkının ve hukukunun gelişimi ile de doğru orantılı olmuştur.
 
Zengin, fakir demeden dil, din, ırk ayrımı yapmadan insan onurunu zedeleyen tüm uygulamaların karşısında olan ülkemiz, mültecilerin ve mazlum coğrafyalardaki çaresiz insanların her zaman yanında olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü’ kutluyor, insan haklarının gözetildiği ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle bu anlamlı günün tüm insanlık alemine barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum.”
 
ŞENTOP’U ZİYARET ETTİLER
 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret etti. Komisyon üyesi AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar’da ziyarette bulundu. Ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaşan Günnar, pandemi dolayısı ile ziyarette maske takıldığı ve sosyal mesafeye de dikkat edildiğini söyledi.
 
KESKİN VİRÜSE YAKALANDI
 

Ak Parti Kurucu İl Başkanı ve Avrasya Üniversitesi Mütevelli heyet üyesi Avukat İbrahim Keskin ' in dün sabah gerçekleştirilen koronavirüs testi pozitif çıktı. durumu iyi olan Keskin’İn tedavi süreci başladı.
 
CAMİLERDE YAĞMUR DUASI YAPILDI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son üç aylık kuraklık durumu ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden haritalar yayınlandı. Yayınlanan haritalara göre, Türkiye’nin önemli bir bölümünün yağış almadığı ve şiddetli kuraklık yaşandığı görüldü.
 
Yağışların giderek azalması büyük bir kuraklık tehdidi oluştururken, uzmanlar da bu konu hakkında açıklamalarda bulunarak yaşanan kuraklığa dikkat çektiler. Yayınlanan haritada Bayburt’ta şiddetli kurak (acil durum) durumunu gösteren kahverengi renklendirmede yer aldı. Yaşanan kuraklık nedeniyle bugün Diyanet İşleri Başkanlığınca, Cuma namazı sonrası bütün camilerde yağmur duası yapıldı.
 
ESKİ BAŞKAN VEDA ETTİ

 
Rize Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü ve 9 Ağustos 1983 yılında vefat eden Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un yerine 7 ay süreyle Belediye Başkanvekilliği görevinde bulunan inşaat mühendisi Mustafa Topçu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.

Kovid-19 belirtileri üzerine Rize Devlet Hastanesinde tedavisine başlanan ancak durumunun ağırlaşması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen Topçu, tedaviye cevap veremedi ve Kovd-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
 
VERDİ İÇİN HATİM
 
Rize İl Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan Şehit Rize Em­ni­yet Mü­dü­rü Altuğ Verdi için hatim oku­tul­du.

İl Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da, “Şehit Em­ni­yet Mü­dü­rü­müz Sayın Altuğ Verdi’nin şa­ha­de­ti­nin ikin­ci yıl dö­nü­mü mü­na­se­be­tiy­le Sayın Va­li­mi­zin hi­ma­ye­le­rin­de İl Müf­tü­lü­ğü­müz ko­or­di­nas­yo­nun­da oku­nan hat­min duası Rize il mer­ke­zi ve il­çe­le­ri­miz­de bu­lu­nan tüm ca­mi­ler­de cuma na­ma­zın­da ya­pı­la­cak­tır. Bu ve­si­ley­le başta Şehit Em­ni­yet Mü­dü­rü­müz Sayın Altuğ Verdi olmak üzere bütün Şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le, Ga­zi­le­ri­mi­zi şük­ran­la anı­yor, Şehit ve Gazi Aile­le­ri­mi­ze min­net­le­ri­mi­zi su­nu­yo­ruz.” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.

ÇAVUŞOĞLU KAYIN VALİDESİN UĞURLADI


Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanlarından, Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanı ve Divan Üyesi Osman Çavuşoğlu'nun kayınvalidesi Hayrunnisa Yunusoğlu vefat etti. Cenazesi 11 Aralık Cuma (Dün) saat 14:00'de İskenderpaşa Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Merhnumeye Allah’tan rahmet kederli Çavuşoğlu ve Yunusoğlu ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
Editör: TE Bilisim