Çorba içen daha sonra muhteşem mezgit balığının tadına bakan Karatay, Sargona’nın şef aşçısı Nazım Kurşun’la uzun süre sohbet etti. Kurşun, Prof. Dr. Karatay’dan yiyecek ve içeceklerin püf noktaları, yararları ve zararları konusunda bilgi aldı. Karatay ayrıca Sargona Balık’ın iç ve dış dizaynını çok beğendiğini söyleyerek, restorandan ayrıldı.
 
Nereye gidiyor?
 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın Başkanı Ömer Hakan Usta dolmuş zammını aldı. Zam UKAME’den geçecek ve esnaf odaları birliği zamlı tarifeyi araç başı 25 TL karşılığı verecek. Usta ile önceki akşam sohbetimiz oldu. ‘Zammı aldık ama akaryakıta’ gitti diyen Usta önümüzdeki günlerde çok önemli bir çalışma başlatıyor.
 
Trabzon’daki tüm minibüsleri yenilemeyi planlayan Usta, bu nedenle önce Kocaeli’nde Ford ardından ise Man ve Renault  fabrikaları olmak üzere tüm fabrikaları gezecek ve yapacakları bir değerelendirme ile mümkün olursa bu icraatı gerçekleştirecek. Bu yönde esnaf kredilerini de takip eden Usta bunu yapabilirse verdiği sözlerden birisini kısa sürede hayata geçirmiş olacak.
 
Tıp Fakültesinde Çile!
 

Dün gün boyu KTÜ Tıp fakültesinden arandık. Ve trafikle ilgili hem hekimlerin hem de hasta yakınlarının çilesini dinledik. Özellikle Tıp fakültesinin girişinde yol kenarlarının ücretsiz otoparka açılması ve ana otoparkın belli bir kısmının kapatılması fakültenin çevresinde keşmekeşlik ortaya çıkardı. Bir an önce düzenleme isteyen hasta yakınları ve fakülte çalışanları yol kenarlarının park olmaktan kurtarılmasını istediler. Tıp Fakültesi yetkilileri yeni otopark açılana kadar biraz daha sabredilmesi gerektiğini söylediler.
 
Dolmuşlar Yenileniyor
 

Trabzon'un gündemini uzun süredir meşgul eden dolmuş minibüsler nihayet yenileniyor. Kentte bulunan 16 dolmuş  durağında kullanılan 732 adet minibüsün yenilenmesi kapsamında Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kocaeli'ne gitti. Burada ki Ford Otosan fabrikasında yetkililer ile görüşen Usta gerekli girişim ve anlaşmalar sonucunda Trabzon'da ki araçların yenileneceğini ifade etti.
 
Önüne Gelen Araç Alıp Satamayacak
 
Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, yeni düzenleme ile herkesin ikinci el araç alıp satmayacağını söyledi. Yönetmelik ile 'Sattım gitti' döneminin biteceğine dikkat çeken Şentürk, "Mesleki Yeterlilik Sınavı'nı geçemeyen hiç kimse oto galericilik yapamayacak. Bu işi yapmak isteyenlere de en az lise mezunu olma şartı konuldu.
 
Halihazırdaki galericilerden lise mezunu olmayanlara bir defaya mahsus sınav hakkı verildi. Sınavı kazananlar Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvurarak belgelerini alacaklar. Trabzon'da başka bir iş yeri ruhsatı ile oto galericilik yapmaya çalışan tüm işletmelerin faaliyetlerine son verilecek. Bu şekilde kaldırım işgalleri de bitmiş olacak" dedi.
 
Hasarları İncelediler
 

Of’ta 31 Ağustos gecesi yağan sağanak yağış sonrasında meydana gelen hasarları Kaymakam Eyüp Fırat ile birlikte yerinde inceleyen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, yaklaşık 2,5-3 milyon liralık hasar oluştuğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın afet neticesinde oluşan zarar ziyanı ne ise karşılanacak" dedi. Sağanak yağışın hemen ardından gece geç saatlere kadar çalışmaları yerinde takip eden Kaymakam Eyüp Fırat ile Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden hasar oluşan bölgeleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
 
Vatandaşları Ziyaret Ediyor
 

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getiren ve memleketlerine dönen vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor. Başkan Şen, “Kutsal topraklarda Hac ibadetini yapıp dönen vatandaşlarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Rabbim Niyetlerini kabul etsin” diyerek hac ibadetini yerine getirenleri kutladı.
Editör: TE Bilisim