Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan, ve Almanya Berlin Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Fikret Özcan, Vali Ustaoğlu’na katkılarından dolayı da plaket takdim ettiler. Dernek Başkanı Ahmet Tezcan, Vali Ustaoğlu’na dernekle ilgili bilgi verdi.

“YALANLARLA PROJENİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ”

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yapılması planlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin öncülük ettiği minibüslerin otobüse dönüştürülmesiyle ilgili iddialara Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim sert çıktı. Sevim, “Yalanlarla dönüşüm projesinin önünü kesemezsiniz” dedi.

Sevim,  açıklamasında şunları söyledi: “Çıkar ve menfaatleri üzerine gazetecilik yapan bazı şahsiyetler sizlere sesleniyorum. Gazetecilik dedikoduları köşelere taşımak değildir. Dayanağı olmayan yazıları ispatlamak zorundasınız. Yanlış ve yalan haber yaparak birilerinin koltuk ve seçimlerini kaybettirmemek için kalemlerinizi kullandırmayın. Kendinize çok yazık ediyorsunuz. Yalan 1: ‘Birileri cebini dolduruyor’ diye yazıyorsunuz. Bunu ispatlamayan adidir, müfteridir, yalancıdır. Yazıklar olsun. Bütün teklifler kamera kaydı altında alınmıştır.

Bütün şirket temsilcilerinin karşılıklı imzaları alınmıştır. Yalan 2: Bilmediğiniz ve araştırmadığınız konularda asparagas haber yapmaktan vazgeçin. Eğer okur yazarlığınız yoksa, matematiğiniz zayıfsa önce bu sorunlarınızı çözün. 36 minibüs 3 otobüs diyorsunuz. Yalan. 2006 yılında iki plaka birleşerek tek plaka zaten olmuştu. 36 minibüste 72 plaka var. 1 otobüs 14 plakadan oluşuyor. Hesabınızı iyi yapın. Yalan 3: Otobüse hisse alanlar plakalarını askıya almak istemiyorlar diyorlar. Algı yaratmaya çalışan zavallılar. Aracında rehin ve haciz olanlar araçlarını çalıştırmamak şartıyla Noter’den muvafakat verecekler. Sizleri Allah’a havale ediyorum. Belgesi ve bilgisi olmadan konuşan ve yazan zavallılar. Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkını bile engelliyorsunuz. Kamuoyunda ‘292. İmzayı ben atacağım’ diye söz veren kişiye ‘Söz verdin, imzanı neden atmıyorsun?’ diye neden soramıyorsunuz. Eğer doğru ve dürüst gazeteci isen hadi bunu sor da cevabını yaz. Merakla bekliyoruz.”

REKTÖRÜN KURBAN  MESAJI

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, günün anlam ve önemine ilişkin bir mesaj yayımladı. Rektör mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Bizi birbirimize bağlayan, aramızdaki sevginin ve saygının daha da artmasına vesile olan özel günlerden birisi de Kurban Bayramı’dır. İslam alemi için bir ibadet olduğu kadar insanları iyiliğe, fedakârlığa ve dayanışmaya çağıran Kurban Bayramı, tüm insanlık için de önemli bir mesajdır. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde kutladığımız ve güzel duygular içerisinde eriştiğimiz bu bayramda küskünlerin barışıp, kırgınlıkların son bulması, bizlerin en büyük arzusudur. Çünkü Kurban Bayramı bizlere Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bayramlar; bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesi anlamına gelmektedir. Toplumumuzda büyük bir öneme sahip olan birlik ve beraber duygusunu ön plana çıkaran bayramlarımız bizlerin en müstesna günleridir. Rabbimizden bize verilen bu mesajı doğru okumalı ve buna göre hareket etmeliyiz. Ancak bu şekilde gerçek anlamda imanın ve Kurban Bayramı’nın tadına varabiliriz. Bu düşüncelerle Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, tüm İslam alemine sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim. Bayramınız mübarek olsun.”

TORUN GENEL BAŞKANLA

Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ü ziyaret eden CHP genel başkan yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekilleri ile muhtarların sorunlarıyla ilgili bilgi alıp görüş alışverişinde bulundular.

15 TEMMUZ HALKIN HAKK’I HAYKIRMASIDIR

Kudüs Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kara yazılı açıklama yaptı: ‘15 Temmuz 2016’da Türkiye’de tarihe her yönüyle ibretle geçecek olan darbe girişimi gerçekleşmiş, bu aziz ve asil millet, tarihi kimliğini bir kere daha göstererek açık seçik boyunduruk anlamına gelebilecek bu harekete dur demişti. Aradan yıllar değil, asırlarda geçse bu ülkenin sütü temiz, aslı ve asaleti bozulmamış hiçbir ferdi, yaşanan o emsalsiz ve zalimce kurulan tuzağı unutamaz. Çünkü; bu Coğrafya mazlumların duasını aldığı kadar çok sayıda şehitler verdi, gaziler de gördü. Aynı şekilde darbeler ve ihanetler de gördü. Fakat bunun kadar ülkenin insan, para, din ve duygu kaynaklarını kullanarak, dışarıdan desteklenip yıllarca sureti haktan görünerek içeride yuvalanan bir başka ihanet görmedi.  Kadim Anadolu’yu elde tutmanın bedelini her fırsatta ödemeyi bilen ve ihanetin her türlüsüne aşılı bu asil millet, Hakk’ın karşısında kim ne maksatla durursa dursun onu ezip geçmeyi başarmıştır.’

EMRE AKGÜN DANIŞMAN OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çaykaralı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu’ndan sonra ikinci bir danışman olarak Akçaabatlı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Akgün’ü danışman olarak atandı. Akgün’ün siyasi danışman olarak görev yapacağı öğrenildi.

Emre Akgün daha önce Akçakale Belediye Başkanlığı ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı da yapmıştı.

ÇAYAN HÜSEYİN UNUTULMADI

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, vefası ile her zaman ön plana çıkar. Kurukız, ilçenin sevilen ses sanatçılarından olan ve 21 Aralık’ta yaşamını yitiren ‘Çayan Hüseyin’ lakaplı Hüseyin Aydın’ın adını ilçenin en önemli parklarından birine verdi. Kurukız, İlçenin Doğancı Mahallesi Dere Mevkiinde yapımı tamamlanan ve açılan ‘Çayan Hüseyin Parkı’nın ilçeye hayırlı olmasın temennisinde bulunarak, Çayan Hüseyin’in adını sonsuza dek yaşatacaklarını dile getirdi.

ŞENEL BAŞKAN

Yeşiltepe Dolmuş Durağı Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği olağan kongresi gerçekleşti. Durak lokalinde gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta yaparken, tek liste ile gidilen genel kurulda Vural Şenel, kullanılan tüm oyları alarak durak başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilisim