TAKA Gazetesini ziyaret ederek TAKA gazetesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf  Turgut ile sohbet eden Aydınlı basının sorunlarını da dinledi. Aydınlı, ‘Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu ile birlikte Trabzon basınına katkı için çalışmalar yaptık ve bundan sonraki süreçte de yapacağız. Sayın Başkanımız Trabzon basınını çok ama çok önemsiyor’ dedi.

BAŞKAN GENÇ BAŞARI DİLEDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Behlül Karakaş’ı ve bayrağı devralan Oğuzhan Mercan’ı makamında ağırladı. Başkan Genç, tebrik ederek, “Ak Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten, Meclis Üyemiz Behlül Karakaş,  ile Ak Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanlığı’na atanan Oğuzhan Mercan’ı belediyemizde ağırladık.  Behlül Karakaş'a teşekkür ediyor bayrağı devralan Oğuzhan Mercan kardeşime başarılar diliyorum.” dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE SAHADA OLACAĞIZ

Trabzonlu siyasetçi Serdar Uzun, AK Parti kongre sürecinin hayırlı olmasını diledi. Trabzon’da 8 Şubat’ta Ortahisar İlçe, 15 Şubat’ta da il kongresi yapılacağını ifade eden Uzun, “Uzun yıllar aktif olarak siyaset yaptığım AK Parti ailemizin kongre süreci ülkemize, ilimize ve AK Parti ailemize hayırlar getirsin. Aktif olarak görev almasam da bir nefer olarak her daim çalışıp, çabaladığım, 20 yıllık partimizin, 7. Olağan kongre sürecini şehzadeler şehri Trabzon’umuzda tamamlamak üzereyim. Partimizin kurucusu, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev tevdiğ edilen ilçe başkanımız Selahaddin Çebi ile İl Başkanımız Dr. Sezgin Mumcu’ya görevlerinde muvaffakiyet diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi Kendini AK Parti ailesinin bir ferdi olarak hisseden herkese gönüllerinin, kapıları herkese açıktır. AK Parti, 83 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklayacak gönül genişliğine, hizmet şevkine, mücadele hacmine sahip bir partidir. Unvanı olsun veya olmasın, herkesin davamıza yapacağı bir katkısı mutlaka vardır. Partimize her anlamda seve seve katkı sunacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın. Durmak yok, duraksamak yok, 2023 hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 “KALEM BİLE UTANDI, SİZ UTANMADINIZ”

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, “Zaman geçer, dünya değişir ama sizin zihniyetiniz hiç değişmez!  Kıblemiz Kabe’ye yapılan saygısızlığa karşı duran Boğaziçili öğrencilerin isimlerini listeleyen kalem bile utandı, siz utanmadınız!” ifadelerini kullandı.

KONGRE ERTELENDİ

Ak Parti Trabzon'da İl Başkanlığı görevine Sezgin Mumcu'nun getirilmesinin ardından il kongresinin gerçekleştirilmesi için harekete geçilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 15 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılması planlanan Ak Parti Trabzon il kongresi ertelendi. Kongrenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın program yoğunluğu nedeniyle 16 Şubat Salı gününe ertelendiği belirtildi.

CHP İLÇELERDE YÖNETİMLERİ OLUŞTURUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, örgütlenme çalışmaları kapsamında kadın kollarının da hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüğünü ve son çalışmalarla 4 ilçede daha kadın kolları örgütlerini kurduklarını kaydederek, “Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Çayeli, Çamlıhemşin ve Merkez İlçelerimizde 2020 yılında ilçe kongrelerimiz yapılmış, ardından İl Kadın Kolları Kongremiz yapılmış ve yeni ilçe başkanlarımız ve yönetim kurullarımız oluşmuştur. Sağlık nedenleri ile Çayeli ve Merkez İlçe Kadın Kollarımız ve İl Kadın Kolları Başkanlarımız görevlerinden ayrılmış ve yerlerine yeni İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız atanmıştır. Yeni İl Kadın kolları başkanımızın atanmasının ardından eksik olan İlçe Başkanlıklarımızın hızlı bir şekilde tamamlanması çalışmaları yapılmış ve Hemşin, Derepazarı, İyidere ve Kalkandere İlçe Başkanlarımız atanmış ve yönetim kurullarımız oluşturulmuştur. Güneysu ve İkizdere İlçe Kadın Kolları Başkanlıklarımızda Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacaktır. ” dedi.

KOZOĞLU UYARDI

Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, çiftçileri uyardı. Kozoğlu, “2020 yılı mazot gübre destek icmalleri muhtarlıklarda askıya çıkmıştır. Çiftçilerimizin listeleri kontrol ederek isimlerinin olup olmadığını ve arazi miktarlarının doğruluğunu kontrol etmeleri gerekmektedir. Listede hata veya eksiklik varsa ilçe Tarım Ve Orman Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

YEME-İÇME SEKTÖRÜ HES KODU İLE AÇILMALIDIR

Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde faaliyetleri kısıtlanan işletmelere destek ödemesi yapılacağına yönelik kararı değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, covd-19 salgınından en çok zarar gören yeme-içme sektörüne yönelik destek tedbirlerinin avantaj içerdiğine fakat sürecin pansuman tedbirlerden ziyade daha reel kararlara ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. HES kodu ile lokanta ve kafelerin açılmasının kaçınılmaz bir sürece girdiğine değinen Başkan Çakırmelikoğlu; “Salgın nedeniyle kapalı olan işletmelerin desteklenmesine yönelik kararın lokanta-restoran ve kafe işletmelerine yönelik pozitif bir ayrıcalık içermektedir. Beklentimiz salgına yönelik tedbirlerin belirlenerek kapılarını açmasına müsaade edilmesidir. Kurallar kesin çizgilerle tespit edilerek, HES kodu uygulaması ve hijyene özen gösterilerek işletmelerin açılmasından yana beklentimiz halen sürmektedir. Yaşanılan bu zor süreçte yeme-içme sektörünün Şubat ayı içinde kapılarını açması iş dünyasının en öncelikli beklentileri arasındadır.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim