2011 genel seçimleri öncesi bugünkü cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akçaabat’ta yapılan atletizm pistine Selami Yardım’ın adını vereceklerini söylemişti. Unutulmuş olabilir, hatırlatıyoruz.

MUMCU’YA DURMAK YOK

DHMİ Başmüdürü İsa Türkmen’i ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ‘Özellikle bu Pandemi sürecinde havalimanı pistinde yapmış olduğunuz yenilemenin şehrin ekonomisine ne denli katkıda bulunduğunu çok iyi biliyorum. Aksi takdirde havalimanı kapanacak Trabzon ekonomisi büyük darbe yiyecekti bu konudaki çalışmanızdan dolayı şahsınızda genel müdürünüzü ve ulaştırma ve alt yapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu da yürekten kutluyorum.’ dedi.

SÜRMEN ÖNLÜĞÜ GİYDİ

AK PARTİ Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Sürmen Maçka’da Memo yufka imalathanesinde önlüğü giydi, yufkayı açtı ve yağlı, sıcak saça serip ‘Ramazan dedik mi aklımıza önce yufka açmak pişirmek, peynir veya kıymalayıp servis etmektir. Özellikle sahur yemeklerinin vazgeçilmezi yufka tavadır’ dedi.

DİKKAT VALİ ÇIKABİLİR

Ordu Valisi Tuncay Sonel'i Of Kaymakamlığı yaptığı 2008 yılından itibaren tanırız. Görevde kaldığı 2012 yılına kadar Of'ta güzel bir gönül köprüsü kurdu.

Ardından Seydişehir, Bandırma ve Kadıköy kaymakamlık görevlerinde bulunduktan sonra 13 Haziran 2017'de Tunceli Valisi olarak göreve başladı. Görevde kaldığı 2020 yılına kadar Tunceli'yi turizm vadisi haline getirdi. Başarılı çalışmalarının ardından 21 Haziran 2020'de Ordu Valisi olarak göreve başladı. Ordu'daki görevinde bir yılını doldurmadan kentte öyle gönül köprüleri kurdu ki herkes vali Sonel'i çok sevdi. Çat kapı esnaf ziyareti, bir yetim veya garibanı ziyaret eden Sonel, uzun uzun sohbet ediyor. İhtiyaçlılara hayırseverlerin destekleri ile yardımda bulunan Sonel'i halk da bir evlâdı olarak bağrına basıyor. Ordulular, 'Dikkat her an vali çıkabilir" diyerek vali Sonel'in kendilerini ihmal etmediğini söylüyorlar.

7M TAM KADRO ÖZGÜNEŞ’TE

Özel Trabzon 7M Hastanesi tam kadro Özgüneş’i ziyaret etti. Hastane Genel Müdürü Ömer Fatih Özkurt, Muhasebe Müdürü Erol Çakır, Halkla İlişkiler Müdürü Emine Çakır, bölgenin en büyük toptan satış showroomu Özgüneş’in Akçakale Mahallesindeki şirket merkezini ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş’le bir süre sohbet ettiler. 400’ün üzerinde istihdam sağlayan Özgüneş’e hastane hakkında bilgi veren hastane yönetimi, Özgüneş ailesine hastanede her türlü kolaylığın gösterileceğini söylediler. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Özel Trabzon 7M Hastanesi ekibine ziyareti için teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi.

ÇEBİ TÜRKİYE'DE BİR İLKİ YAPTI

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi, göreve geldiğinden beri yaptığı çalışmalar ve nokta atışları ile adından sıkça söz ettiriyor. Çebi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Cumhur İttifakı MHP Ortahisar İlçe Başkanı Gökhan Gedikli ile sahaya indi. Kunduracılar Caddesinde esnafları ziyaret etti. Çebi, Gedikli, AK Parti ve MHP'li yöneticiler esnafların dilek ve temennilerini dinledi.

PROTOKOL İMZALANDI 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tapu Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğlu ve Vakfıkebir Tabu Müdürü Sinan Öztürk arasında emlak rayiç bedellerinin elektronik ortamda alınmasına ilişkin protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Bu uygulama emlak vergisi borcu bulunmayan vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak. Vatandaşlarımızın alım-satım işlerinde tapu işlemlerini yaptırırken ilgili taşınmazın tapu harcına esas olmak üzere Belediyemizden emlak beyan değerlerini almaları gerekiyordu. Bundan sonra mülk satışlarında vatandaşımızın belediyemize gelmesine gerek kalmadan entegrasyon protokolümüz ile Vakfıkebir Tapu Müdürlüğümüz emlak rayiç bedellerini anında görebilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyor uygulamanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Tapu Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğlu  ise, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yeni geçilen uygulama ile tapu harcına esas olmak üzere emlak beyan değerlerinin elektronik güvenli ortamda alınabilmesinin önü açıldı. Protokol, birimler arasındaki işlem yoğunluğunu azaltmak, işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği arttırmak ve sürekli kılmak, tapu ile belediyemiz hizmetlerinin etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunumu, personelin iş yükünün azaltılması suretiyle çalışan ve vatandaş memnuniyetini sağlamak, tapu işlemlerinde tapu harcına esas olmak üzere talep edilen emlak beyan değerinin ilgililerce elden alınarak ibraz edilmesindeki zaman kaybının ve yoğunluğun azaltılmasını, tapu müdürlüğü personeli tarafından bu belgeye güvenli elektronik ortamda ulaşılmasının sağlanması amacını güdüyor” şeklinde konuştu.

MEZARIN BAŞINDA ANILDI

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı şehit edildiğinde 34 yaşında evli ve bir çocuk babası olan Aygün’ü Köse ilçesindeki kabri başında andı. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, MHP Köse İlçe Başkanı Şerafettin Kazancı ve Kelkit Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mücahit Kaya, Gümüşhane Ülkü Ocakları eski başkanlarından Abuzer Tuncay ve teşkilat mensuplarının katıldığı programın ardından bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Serkan Alp, “Şehitlerimizi unutmak ihanet, hatırlamak sadakat, anmak ise yaşatmaktır. Bizler şehitlerimizi her zaman rahmet ve minnet ile anacağız ve kutlu adlarını Allah izin verirse sonsuza dek yaşatacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim