Hele de yağmurlu bir günde buraya girdi ise çıkmanız mümkün değil. Zira esnafların büyük bir kısmını tentelerini açıyor ve yine sattıkları malları da yürüyüş alanlarına diziyorlar. Bu alanlarda zabıtanın daha sık denetim yapması bekleniyor.
 
Dünyanın En Mutlu Babası
 
AK Parti’nin Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mustafa Usta ikinci kez baba oldu. Öğretmen Özlem Usta dünyaya nur topu gib bir evlat daha getirdi.
 
İlk bebekleri Zeynep Naz’ın kardeşine Hasan Ali adı verildi. Medikal Park Karadeniz Hastanesinde Oğlunu kucağına alan Mustafa Usta, kendini dünyanın en mutlu babası hissetti. Minik Hasan Ali’ye sağlıklı bir ömür dilerken, Usta çiftini de tebrik ediyoruz.
 
Davamız Ve Liderimiz İçin Durmak Yok
 
AK Parti’de uzun yıllar il yöneticiliği yapan siyasetçi-iş insanı Mehmet Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı ziyaret etti.

Tonyalı olan Arslan, hemşehrisi olan milletvekili Cora ile uzun uzun sohbet ederek, siyaset ve ticaretle alakalı konuları konuştular. Arslan, ülke ekonomisi için 2020 yılının çok iyi olacağını ifade ederek, iş insanları için iyi bir fırsat olacağını söyledi. Arslan, “Siyasette de asla durmak olmaz. Siyasetçiler halkı için çok çalışmalıdırlar. Biz de davamız için, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan için, güzide şehrimiz Trabzon’umuz için durmadan çalışacağız” dedi.
 
İlik’ten Genç’e Ziyaret
 

Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Başkan vekili Salim Avcı ile Genç’i makamında ziyaret eden İlik, Genç ile bir süre sohbet etti.
 
Şalpazarı Yürüyüşe Hazır
 
Trabzon’un Şalpazarı İlçesinde, her sene düzenlenen Sarıkamış Şehitleri yürüyüşü Pazar günü yapılacak.

İlçenin Şıhkıran mevkiinden başlayacak yürüyüş, Hanyanı mevkiinde son bulacak. Burada şehitler için Kuran’ı Kerim okunup dua edilecek. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, belediye olarak yürüyüşe hazır olduklarını belirterek, “Pazar günü herkesi şehitlerimizi anmak için Şalpazarı’na bekliyoruz. Yürüyüşümüze 3 binin üzerinde katılım olacağını düşünüyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Başkan Ekim’in Acı Günü
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in  anneannesi Nedime Nohut vefat etti.

Nedime Nohut’un cenazesi, dün Cuma namazını takiben Helvacı Mahallesi Merkez Camiinde kılınan cenaze namazından sonra aynı yerde toprağa verildi. Taka Gazetesi ailesi olarak merhumeye Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e başsağlığı diliyoruz.
 
Kurdoğlu Öğrencilerin Yanında
 
Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun okul ziyaretleri sürerken, öğrenci ve okullarımızın ihtiyaçları giderilmeye devam ediyor.

Başkan Kurdoğlu Arhavi Hacılar İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, idareci ve öğretmenler ile bir araya geldi.  Başkan Kurdoğlu ziyaretinde Arhavi Belediyesi tarafından ilçemizdeki okulların ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının ve eksikliklerinin giderilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, ilçemiz Hacılar İlköğretim Okulu öğrencilerine eğitici oyun seti ve çeşitli kırtasiye ürünlerini içeren paketleri teslim etti. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla birlikte okul ziyaretlerine devam eden başkan Kurdoğlu, imkanlar nispetinde öğrencilerimizin ve okullarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalara devam edileceğini belirtti.
 
Yazarlar Akın Edecek
 
Giresun Belediyesi tarafından 1.si düzenlenecek Kitap Fuarı Cumartesi günü açılıyor. Hazırlıkları tamamlanan fuar Liman mevkiinde bulunan Gümrük Müdürlüğü binasında 4-12 Ocak 2020 tarihleri arasında açık kalacak fuara birçok yayınevi katılacak olup, ülkemizin tanınmış 20 yazarı kitapseverlerle buluşacak. Giresun Kitap Fuarı’na; Nurullah Genç, Mete Yarar, Necmettin Alkan, Çağlayan Yılmaz, Rasim Özdenören, Asım Gültekin, Nedim Şener, Sadık Yalsızuçanlar, Ahmet Turgut, Abdullah Yıldız, Ufuk Tufan, Taha Kılınç, Tarık Tufan, İsmail Kılıçarslan, Mustafa Akar, Selahattin Yusuf, Furkan Çalışkan, Gökçen Çatlı, Kaan Murat Yanık ve Ali Ural gibi ünlü yazarlar katılacak. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu:”

Tüm vatandaşlarımızı 1. Giresun Kitap Fuarı’na mutlaka bekliyoruz. Giresun’da kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak için bu gibi organizasyonlara imza atmayı sürdüreceğiz. Kitap fuarının çok önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. En iyi dostlarımız olan kitapların bu organizasyonla halkımızla buluşması çok güzel. Fuarlar kitaplara olan ilgiyi arttırır ve günümüzde düşük oranlardaki kitap okuma oranları bu fuarların sayesinde artar ve insanların okuma alışkanlıklarına önemli derecede katkıda bulunur. İnanıyorum ki düzenleyeceğimiz kitap fuarı herkesi mutlu edecek. Kitapların birçoğu fuarlarda bir arada olduğu için okuyucunun duygu ve düşüncelerine hitap eden kitapları fuarlarda daha kolay bulabiliyorsunuz. Kitap fuarını düzenli olarak yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamlı etkinliği gündemimizden hiç çıkarmayacağız.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim