JANDARMA GÖREV BAŞINDA

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Orhan Sırma sokağa çıkma yasağı boyunca vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılamakla ekiplerimiz 7/24 halkımızın hizmetindeyiz onlar ikametgahlarında ayrılmasınlar biz evlerine kadar İhtiyaçlarını getiririz diyor.

İLAÇLARINI GETİRDİLER

Ortahisar Belediyesinin vefa destek ekibi 7/24 vatandaşın hizmetinde İhtiyaçlarını karşılıyor evlerine kadar getirip teslim ediyorlar. İşte merkez mahallelerde bir kadının ilaçlarını bizzat teslim ediyorlar.

İYİ Kİ KIZILAY VAR

Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara. Kızılay'ın şefkat elini kentte hissettiriyor. Kara, ihtiyaçlı ailelere yemek servisi yaptığı sırada Değirmendere Mahallesindeki çocuklar kendisinden top istedi. Çocukları çok seven Kara, çocukların isteklerine duyarsız kalmadı ve çocuklara topun yanı sıra çikolata ve bisküvi de vererek çocukları sevinirdi.

HER ZAMAN GÜZELLİK KAZANACAK

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kente çiçek açtırmaya devam ediyor. Evlerinden çıkamayan yaşlıların adreslerine iftarlık ve sahurluk gıdalarını adreslerini ileten Vali Sonel, yaşlılara jest de yaparak iftarlık ve sahurluk gıdaları çiçeklerle süsleyerek adreslere iletiyor. Vali Sonel,  "Kıymetli büyüklerimizin istekleri üzerine #VefaSosyalDestek gruplarındaki arkadaşlarımız tarafından çiçeklerle süslenmiş iftarlıkları evlerine bırakıldı. Allah kabul etsin" dedi.

BAŞKAN ÇOCUKLUĞUNU YAŞADI

AK Parti Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, hafta sonunu ata toprakları Yavuzköy’de geçirdi. Havanın güzel gitmesini de fırsat bilen Kocaman, kızı ile köyde doyası ile vakit geçirdi. Derede suya giren Kocaman, “Bugün günlerden Yavuzköy ve çocukluğum” dedi.

TRABZON PAYINA DÜŞENİ ALDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Hükümetimizin uygulamaya soktuğu tarım ve orman politikaları sayesinde gelişen sektörden Trabzon’umuz da payına düşeni almıştır. Bu kapsamda, son 18 yılda; Milletimizin güvenilir gıda ürünleri tüketebilmesi için Gıda Denetimlerini 25 kat artırdık. Büyükbaş hayvan varlığını yüzde 19 artırdık. Küçükbaş hayvan varlığını yüzde 82 artırdık. Meyve üretimimizi yüzde 53 oranında artırdık. Sebze üretimimizi yüzde 36 oranında artırdık.

3,5 Milyar TL DSİ yatırımı ile 154 tesisi Trabzon’a kazandırdık. 2,2 Milyar TL Tarımsal Destek Ödemesi Gerçekleştirdik. 103 Dere Islahı ile 9.700 dekar alanı taşkınlardan koruduk. Baraj ve gölet depolama kapasitesini 36 Milyon metreküp’e çıkardık.” açıklamasını yaptı.

EMNİYETE SAHİP ÇIKIN

Trabzon'da başarılı bir emniyet müdürü ve teşkilâtı var. Her türlü açıklama, yürüyüş ve eylemin yasak olmasına rağmen 1 Mayıs'ta Beşirli Mahallesinde illegal yürüyüş yapılmak istendi. Güvenlik birimleri de anında müdahale etti. Bazı siyasetçiler sosyal medya hesabından takipçilerine emniyeti eleştiren yazı yazdı. Emniyet teşkilatı görevini en iyi şekilde yapıyor. Sizde görenizi yapın kent için öneriler getirin. Buna daha çok ihtiyaç var.

BÜYÜK KAYIP

Eğitmen, Lezzet Ustası ve Televizyoncu Kurtuluş Çehreli’yi kaybettik. Sürmene’den çıkan ve Karadeniz mutfağını dünyaya tanıtan isim olan Çehreli’nin vefatı tüm dostlarını üzdü. Trabzon valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kanber ve Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Osman Çavuşoğlu da Çehreli ile fotoğraflarını paylaşarak üzüntülerini dile getirdiler.

BABASINI KAYBETTİ

Maçka Belediye eski Başkanı Ertuğrul Genç’in asırlık çınarı, babası İbrahim Genç yaşama veda etti. Genç ailesinin acısını paylaşıyor ve Allah’tan rahmet dileklerimi iletiyoruz.

Editör: TE Bilisim