BAŞKAN VİRÜSÜ YENDİ

Rize’nin Derepazarı ilçesi Belediye Başkanı Selim Metin, Covid-19’a yakalanarak uzun süre Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi görerek 10 gün önce taburcu olarak evinde dinlenmeye çekildi. 10 günlük karantina süresi sona eren Metin bugün itibariyle göreve başladı. Başkan Selim Metin’i Belediye binasının kapısında personeli karşıladı. Sağlığına kavuşan belediye başkanına çiçek takdim edildi.

AKÇAKALE’DE BULUŞTULAR

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, S.S. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Bolu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ve kooperatif üyeleri ile birlikte Akçaabat Akçakale’de deniz kenarında bir araya geldiler. Şoförler arası değerlendirme toplantısı yaparak, otobüs dönüşüm projesi kapsamında istişarede bulundular. Oda Başkanı Usta, otobüs dönüşümü ile tüm esnafın kazanacağını, vatandaşın da rahat ve konforlu araçlarla seyahat edeceğini söyledi. Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim, dönüşümde son virajı dönerek düzlüğe geldiklerini dile getirerek, hafta içi kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti.

ORTAK ATM KARARI

Kamu bankaları tüm ATM’leri tek bir ATM’de toplama kararı aldı. Buna göre Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, PTTBank ve Emlakbank ocak ayı içerisinde protokol imzalayacak. Proje ile yıllık 1 milyar lira tasarruf beklenirken Türkiye geneline 15 binin üzerinde ATM konulacak. Ortak kullanımda müşterilerden komisyon ve masraf ücreti alınmayacak. Tüketicilerin finansal işlemler noktasında artık en fazla kullandığı araçların başında ATM’ler geliyor. Her ne kadar pandemi etkisiyle bankaların dijital kanallarındaki hareketlilik artsa da ATM’ler hala çoğu vatandaş için bankacılık işlemlerinde ilk fiziki tercih noktası olmayı sürdürüyor.

FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Gümüşhane’de İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timleri Çocuklar için Trafik Eğitimi projesini pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle devam ettiriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli şekilde 2013 yılından itibaren 7-11 yaş grubu öğrencilere uygulanan “Çocuklar için Trafik Eğitimi” projesi tüm dünyaya etkili olan yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle 2020 yılında seminer şeklinde verilememişti.

 “ZAM YETERSİZ KALDI”

Türkiye Emekliler Derneği (Tüed) Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, emekliye yapılan zam ile ilgili konuştu. Başkan Bayraktar, “2021 yılı birinci altı ay emekli zamları, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 8,36, memur emeklileri için yüzde 7,36 olarak açıklandı. Yapılan zamların yetersiz kaldığını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar,“Yüzdeli zamların emeklilerimizi korumadığından seyyanen zamların yapılmasını ve gerçekçi bir asgari emekli aylığının tespit edilmesini” istedi.  Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak aylıklarına yüzde 3 zam uygulanacak. Yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 4,37'lik enflasyon farkı ile birlikte memur emeklilerinin aylıkları yüzde 7,36 artacaktır. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak zam ise, son altı ayda gerçekleşen tüfe oranı olan yüzde 8,36 olarak uygulanacaktır. Buna göre; SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak zam emekli aylığı seviyelerine göre şu şekilde olmaktadır. 1.500 TL aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 125,4 TL; 1.750 TL emekli aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 146,3 TL; 2000 TL emekli aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 167,2 TL; 2.500 TL aylık alan bir emeklinin aylığında ise 209 TL artış yansıyacaktır.  Emekli aylıklarına yüzdeli zamlar düşük olduğu gibi, kendi içinde de adaletsiz bir dağılım göstermektedir. Türkiye Emekliler Derneği, altı aylık tüfe artışına endeksli zam sisteminin değiştirilmesini savunmaktadır. TÜİK, yüzde 90’ı emeklinin harcaması olmayan 418 madde üzerinden yaptığı araştırmayla, genel enflasyonu hesaplamaktadır. Bu hesaplama yönteminin değiştirilmesi ve emeklilerin gerçek harcamaları üzerinden bir hesaplanma yapılması gerekmektedir.  Emeklinin yaşam ücreti belirlenerek emekli aylıklarında iyileştirmelere gidilmelidir. Öncelikle, emeklilerin mutfak ve konut giderlerindeki yüksek artışların emekli aylıklarına yansıması sağlanmalı ve emeklilerimize daha fazla destek olunmalıdır.  Ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde alın teri; vergi ve sigorta primleriyle devletine destek olan emeklilerimize insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devletin en öncelikli görevi olarak değerlendirilmelidir.” İfadelerini kulandı.

AKGÜL’DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı yazılı açıklama yaparak kendi partilisi Davut Çakıroğlu’na özellikle sahildeki arsa ile ilgili yaptığı eleştiriler ve İl başkanı Azmi Kuvvetli’ye yönelik açıklamaları sebebiyle cevap verdi:

Özetle şöyle: ‘Davut Çakıroğlu her defasında Yomra'daki bu arazi ile ilgili hak arayış sürecini Yomra Belediyesi eski Meclis Üyesi Hasan Bayrak'ın başlattığından bahsetmektedir. Dava sürecini Sayın Bayrak'ın yıllar önce başlattığını, Belediye Başkanımız Sayın Bıyık süreci anlatmak için gazetelere verdiği ilanda dahi izah etmiştir. Konu ile ilgili her şeyi bildiğini kaydeden Davut Çakıroğlu, olaya sonradan müdahil olduğu için bundan haberdar değildir. Sayın Bayrak ve davada taraf olan Ahmet İnce, Aydın Yıldırım ve Şevki Pekşen ilçemizin önemli değerleridir, sevip saygı duyduğumuz büyüklerimizdir. Davut Çakıroğlu bu açıklamaları ile belli ki aramıza fitne sokmak istemektedir. Partimizdeki her göreve heves edip aday olma cesaretini gösteremeyen, İl Başkanımız Sayın Azmi Kuvvetli'nin karşısında aday olamayıp kongre filmi çevirmeye kalkışan Davut Çakıroğlu, söz konusu açıklamasında 'ben ana gündem olmalıyım' diyerek nasıl hezeyanlara sahip olduğunu net şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. 'Ben ana gündem olmalıyım' ifadesini sıkılmadan kullanan birine cevap vermiş olmak şahsım için züldür. Gelinen süreçte bu şahıs ile ilgili daha önceden de yaptığı gerçek dışı açıklamaları sonrasında İl Başkanlığımıza disiplin talebinde bulundum. Bir partiliye yakışan, disiplin sürecinin tamamlanmasını beklemeden istifa etmektir Bundan sonra yapacağı açıklamalara tarafımızdan yanıt verilmeyecektir.’ Kamuoyunun dikkatine sunarım.

Editör: TE Bilisim