CUMHURİYET VE GELENEK
 
Cumhuriyet mahallesi muhtarı Kadir Sert, gelenekleri yaşatmakla ünlüdür. Sert, ‘Geleneksel hale getirdiğimiz kıymalı şenliğine bu sene de devam ediyoruz. Mahallemizde bulunan 3 camimiz, bir ortaokulumuz var. Mahallemizin Cami imamlarını esnaflarını emekli olan abi ve kardeşlerimizi ve komşu mahalle mubtatlarımızi sıra ile muhtarlık olarak davet ettik. Amacımız birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve mahallemizde yapılacak işlerle ve komsu mahallelerle ilgili istişarede bulunmak. Bu dayanışma toplantısına ve istişareye katılan hazuruna sonsuz teşekkürler ederiz.

Geleneksel kıymalı şenliğimize Cumhuriyet mahallemizde bulunan Cami imamlarımızdan, Tabakhane Camii imamı Süleyman Yılmaz, Konak Camii imamı Yaşar Bayraktar, Hacı Kasım cami imamı İbrahim Dertli, Ayrıca komşu Mahalle muhtarlarımızdan Gazipaşa Muhtarımız Mustafa Naci Turhan,  Ortahisar Mahalle Muhtarımız Süleyman Kara, Yenicuma Mahalle Muhtarımız Yıldıray Sarıalioğlu, İskenderpaşa Muhtarımız Muhammet Ciğer ve Mahalle esnaflarımızdan Yorgancı Temel Çoğalmış, Kasabamız Serdar Kayıkçıoğlu mahallemizde oturan emekli Şener Ertuğrul ve Hüseyin Çoğalmış arkadaşlarımızla yemekte buluştuk. Her hafta bu geleneksel ziyafetimiz devam edecektir. Her şey Trabzon için.’dedi.

 ZORLUOĞLU VE AKÇAABAT
 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Genel Sekreter Ahmet Adanur ile bir araya giren Akçaabat Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi ve ‘Hukuki süreci aştıktan sonra minibüslerinizi otobüse döndürmek için çalışmayı hep birlikte başlatacağız.’ dedi.
 
EFSANELER..EFSANELER
 

Trabzon eski Belediye Başkanı Hasan Melek ve Trabzonspor eski Asbaşkanı  Besim Kahraman,  90’ına merdiven dayamış iki duayen isim. Hayırsever işadamları bir araya gelip eski günleri birlikte yâd ettiler.

CHP’DE YENİ DÖNEM
 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ‘Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı ilçe Örgütlerimizle Of ilçe başkanı Fahri Kaptanoğlu’nun önderliğinde Of’ta bir araya geldik ve durum değerlendirmesi yaptık hedeflerimizi belirledik.’ dedi.
 
BAŞKANLAR SÜRMENE’DE
 

AK Parti Sürmene ilçe başkanı Hüseyin Azizoğlu, Sürmene belediye başkanı Rahmi Üstün, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu, Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız, Ak Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Hakan Kocaman, Ortahisar belediye başkan yardımcısı Selahattin Çebi ve Av. Osman Çora Sürmene’de bir araya geldiler. Gündemlerinde bu kez Trabzonspor vardı.
 
BİRLİKTE İZLEDİLER
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Yomra Kaymakamı Eyüp Özdemir ve il sağlık müdürü Dr. Hakan Usta ‘Mücadelenin kahramanlar’ adlı belgeseli güvenlik ve acil durum merkezinde birlikte izlediler.
 
KAHVALTI SOHBETİ
 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca, zaman zaman Ayasofya'daki ofisinde dostları ile kahvaltıda bir araya gelir. Gündemle alakalı sohbet ederler. Bu haftaki kahvaltının misafirleri Atmaca'nın yönetimden arkadaşı iş insanı Mehmet Aygün, TTSO Meclis Üyesi Aydın Özkurt, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadir Hatipoğlu ve Acıbadem Fulya Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Mustafa Şengün'dü. Atmaca elleri ile hazırladığı kahvaltıda, özel sipariş kara kovan balı ve keçi peynirinden oluşan menüyü misafirleri ile paylaştı. Kahvaltı sonundaki çay sohbetinde gündemle alakalı da bol bol sohbet ettiler.
 
ALPER'DEN ÖZCAN'IN KABRİNE ZİYARET
 

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, 16 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakır Sur'da polis aracı geçerken patlatılan bomba sonucu şehit düsen polis memuru Kadir Miraç Özcan'ın kabrini ziyaret etti. Özcan'ın Maçka ilçesi Gürgenağaç Mahallesindeki mezarını ziyaret edip duasını okuyan Alper, şehidin ailesini de ziyaret ederek aile ole bir süre görüştü.
 
BAŞKAN ŞENTÜRK HALKININ YANINDA
 

Trabzon'un Akçaabat İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, sadece esnaf değil ilçe halkının da her zaman hizmetinde. Başkan Şentürk Akçaabatlı hemşehrisinin Çorum'da yaptığı trafik kazasında hemen ilgilendi. Federasyon ve Çorum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahsin Şahin ile görüşen Şentürk, kazalı aracı Akçaabat'a naklettirdi. Hemşehrilerinin sorunları ile de ilgilenen Şentürk, yaptığı girişim ve görüşmeler ile şehir dışında sıkıntısı olanında yarasına merhem oluyor.
Editör: TE Bilisim