“KİMSE BU MİLLETİN KUTSALLARINI İSTİSMAR ETMEYE KALKMASIN”
 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “İYİ Parti olarak TBMM Başkanlığına "Ayasofya Camii ibadete açılsın" önergesi verdik. Günlerdir Ayasofya’yı dilinden düşürmeyenler; oylamaya sıra gelince; çark etti, önergeye red oyu verdi. Kimse bu milletin kutsallarını istismar etmeye kalkmasın.” dedi.
 
 “HAYATININ BAHARINDAYDI”
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, üç yıl önce Batman'ın Kozluk ilçesinde terör örgütünün saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ölüm yıl dönümünde şu mesajı paylaştı: “22 yaşındaydı, hayatının baharındaydı, hayalleri vardı. Hainlerin hedefi oldu; öğrencilerinden, hayattan koparıldı gencecik yaşında. PKK tarafından şehit edildi. Vefatının 3. yılında Aybüke öğretmeni ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyoruz.”
 
ÇEBİ KOLTUĞU KAPTIRDI
 

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, dün koltuğunu kaptırdı. Çebi, kendisini ziyarete gelen Yaren Naz Satılmış isimli miniğe koltuğunu devrederek, bir günlük başkan yardımcısı yaptı. Çebi, "Koltuğu devrettim  Bugün Belediye Başkan Yardımcımız  Yaren Naz Satılmış talimatları verdi.  Arkadaşlarımız ile not aldık kısa sürede gereğini yapacağız .Yolların durumunu ile ilgili çukur çökme olmadığını araba ile seyahatte çok konforlu olduğu ifade ederek teşekkür etti .Bizde kendisine teşekkür ediyoruz. Okul hayatında başarılar diliyoruz. Kovid 19 salgını dolayısıyla çok güzel bir gelenek olan ve 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramında devredeceğim koltuğu bugün devretmenin mutluluğu içinde velileri ile sokakta olan çocuklarımız bayramı tekrar yaşıyor" dedi.
 
YENİ MÜDÜRÜN VALİ ZİYARETİ
 

Uzun yıllar sırasıyla Iğdır, Çankırı ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptıktan sonra Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Atanan Gürhan Yıldız, Rize Valisi Kemal Çeber’i ziyaret etti. Valilik Makamında gerçekleştirilen ziyarette Vali Çeber, “. Gençlerimizin sporla iç içe yetişmesi, sporun her alanında ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesi gibi pek çok alanda hizmet vermekte olan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ilimizde ve ülkemizde çok önemli görevleri ifa etmektedirler. Bu doğrultuda Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görevlendirilen Gürhan Yıldız’a, görev süresince Rize’de gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diliyorum. “ ifadelerini kullandı.
 
USTAOĞLU TEBRİK ETTİ
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile 41 ilin valisi değişti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, tebrik etti. Ustaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile ilk defa atanan valilerimiz ile görev yerleri değişen valilerimize ve bakanlık merkez teşkilatına atanan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum.” Dedi.
 
ESKİ BAŞBAKAN YILMAZ’DAN ÇAY AÇIKLAMASI
 
Eski Başbakan, ANAP Eski Genel Başkanı ve Rize Eski Milletvekili A. Mesut Yılmaz, İran çayı yüklü bir tırın Rize Çay İhtisas Gümrük Müdürlüğüne gelmekte iken İkizdere ilçesinde kaza yapması nedeniyle ithal ve kaçak çayın gündeme gelmesi üzerine bir açıklamada bulundu.

Eski Başbakan Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaçak çayın sektörün kangreni olduğunu ve sınır ticareti kapsamından çay ithalatının çıkarılması gerektiğini belirterek, “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır” dedi. Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “İran'dan kaçak çay getirtilmesi çay sektöründe haksız rekabete yol açmaktadır. Kaçak çay bu sektörde kangren hale geldiğini defalarca aktif politika yaptığım dönemde de dile getirmiştim. Sınır ticareti kötüye kullanılmaktadır. Bakanlığın bu konuda hassas davranması ve engellemesi gerekir.” dedi.
 
BORÇKA’DA KOMİSYON KURULDU
 
Borçka Kaymakamlığı tarafından koronavirüsüne yönelik tüm işletmeler ve kamu kurumlarında alınan tedbirlerin değerlendirilmesi, gerekli konularda bilgilendirme çalışmaları yapmak üzere denetim ve bilgilendirme komisyonu kuruldu. 

İlçe Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker tarafından başta Toplum Sağlığı Merkezi, Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü, Borçka Belediye Zabıtası, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Özel İdare, Mal Müdürlüğü, Vefa Gönüllüsü(Okul Müdürü, Öğretmen, İmam, Memur) gibi değişik meslek gruplarından kamu görevlilerinin bulunduğu bir komisyon görevlendirildi. Denetim ve bilgilendirme komisyonun başkanlığına Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Osman Dursun atandı. Komisyon; çalışmalarına ilk olarak, sahada denetçi olarak görev alacak ziraat mühendisinden, hemşiresine, sağlık memurunda, askeri ve emniyet teşkilatı mensubu, din görevlisi, maliye memuru gibi çok geniş bir yelpazede yer alan görevlilere eğitim yapılarak başladı.
 
ANKARA YOLCUSU KALMASIN


Yeni normalle birlikte Ankara’da Bakanlıklar ve Genel Müdürlüklerde de çalışmalar yoğunlaştı. Bölgeden Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları da Ankara’nın yolunu tutmaya başladı. Dün Trabzon-Ankara uçağında Of belediye başkanı Salim Sarıalioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ile Küresel Gazeteciler Derneği Trabzon Temsilcisi Ahmet Külekçi de vardı. Külekçi bu fotoğrafı ‘Ankara yolcusu kalmasın’ diye paylaştı.
 
Editör: TE Bilisim