Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi ve parti teşkilatının yöneticileri tarafından karşılanan genel Başkan Vekili Yıldırım Partisinin il divanına katılmak üzere Gümüşhaneye geçti. Bu arada Bordo Mavi Spor Kulübü Başkanı Selahattin Baba Ak Parti il başkanı Sezgin Mumcu ziyaret ederek kendisine 61 nolu Trabzonspor formasını takdim etti.

ALACAHAN VE DEMİRCİLER SOKAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı TİSKİ’nin tamamladığı alanlara Fen İşleri ve Ortahisar Belediyesi giriyor. Bakırcıların dibine mazgallar konuldu ve Su baskınlarına karşı güzel önlemler alındı. Teşekkürler. Bu arada Alacahan’ın hemen altında Eski Demirciler sokakta da vatandaşlar düzenleme istiyor. Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinin Oltan müzesinin de olduğu ve sokak ve etrafını onarması ve asfaltlama ya da Arnavut kaldırımlarını dizmesi bekleniyor. Esnaf sıkıştı. En azından insanlar o bölgeyi de kullanırsa işyerleri satış yapabilir.

İSTİKBAL GÖKLERDE

Balıkesir 9.Ana jet üs komutanı Tuğgeneral Edgin Dinç’i ziyaret eden Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, ‘Komutanım gökler sise teslim. Türk milleti siz varken kendini güvende hissediyor’ dedi. Dinç ise Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öztürk, hediye olarak çini tabak takdim etti.

AŞKIN ASAN'A KRİTİK GÖREV

Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Prof. Dr. Aşkın Asan'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Prof. Dr. Aşkın Asan atandı. Söz konusu atama 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı. Riyad Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümü'nü bitiren Asan, Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı, çoğu uluslararası olmak üzere 30'un üzerinde makalesi yayımlandı. 23. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Asan, 23. Dönem'de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve 3 çocuk annesi.

MUHTAR CAN’IN TALEBİ

Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi Muhtarı Ufuk Can, “biz muhtarlar meclis üyesi hakkımız olsun. Mahallemizle alakalı konularda belediyelerin alacakları meclis toplantılarında bizde olalım. Mahelemizle alakalı söz hakkımız olsun mesela benim mahallemde büyük şehir belediyesinin Meclis toplantısında Vatandaşlarımızın yaklaşık 60 70 dönüme yakın yeri istimlak kararı alınalı 10 Ay olmuş. Bizim muhtar olarak şimdi bir ay önce haberimiz oldu. Aynı şekilde yer sahiplerininde bizlerin mahallesi hakkında seçilmiş meclis üyeleri Oflusundan Tonyalısına kadar mecliste karar verme hakkı varsa bizlerde seçilmiş muhtarlar olarak mahallemizle alakalı karar verme hakkı olsun. En azından bilgi sahibi olur vatandaşa bilgi veririz. Bu konu hakkında çalışmalar yapmanız hayırlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ BALTA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığımız tarafından Sinop'ta düzenlenen Teşkilat Akademisi Eğitim programında “Teşkilatçılık” konusu üzerine bilgi ve tecrübelerimizi teşkilat mensuplarI ile paylaştı. Balta, “İlk günkü heyecanla durmak yok yola devam.” dedi.

FİKİR ALIŞ VERİŞİNDE BULUNDULAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  Yaşar Sivrikaya’yı ziyaret etti. Hacısalihoğlu ve Sivrikaya, esnafın sorunlarını konuştu ve fikir alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim