ÖZTEMİZ TRT’DE KONUŞACAK
 
Fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için sektördeki kuruluşlar tarafından üreticiyi bahçeye çekmek amacıyla düzenlenen Bahçeye Gel Kampanyası kapsamında TRT Trabzon Radyosu’nda her hafta gerçekleştirilen söyleşilerin 22 Haziran Pazartesi günkü bölümünde Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz konuşacak.

TRT Trabzon Radyosu tarafından hazırlanan ve Türkiye Radyoları’nca yayınlanan Köşe Bucak Karadeniz Prgramı’na canlı yayın ile katılacak olan Prof. Dr. Öztemiz, fındıktaki zararlılarla mücadele konusunda konuşacak. Haziran ve Temmuz aylarında fındığa musallat olan zararlılar ve muhtemel hastalıklar hakkında bilgi verecek olan Dekan Prof. Dr. Öztemiz’in söyleşisi saat 12.00-12.30 arasında gerçekleştirilecek.
 
VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ
 
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Darıca sahilindeki, Darıca Çay Bahçesinin batısında bulunan büz borusundan akan suların birikmesi ile etrafta pis koku oluştu.

Etrafa yayılan pis kokunun nedeni ise daha önce akarın önüne örülen duvarın engel olduğu, o nedenle denize ulaşamaya suyun birikmesi ile çürüyen birikintilerden kaynakladığı söyleniyor. Vatandaşlar, Akçaabat Belediyenin sorunu yerinde inceleyerek gereğinin yapılmasını talep ettiklerini belirttiler.
 
ÇAYKARA’DA POZİTİF KORKUSU
 
Trabzon’un Çaykara ilçesi M. İlhan Durgun Devlet Hastanesinde görevli bir personelde koronavirüs tespit edildiği iddia edildi.

Filyasyon ekibinde görevli personele uygulanan test pozitif çıkınca sağlık personeli tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Vaka tespiti üzerinde sağlık personelinin ailesine ve etkileşimde bulunduğu kişilere de test uygulanacak.
 
KURT’UN BABALAR GÜNÜ MESAJI
 
Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İ Müdürü ve aynı zamanda koruyucu aile olan Ahmet Kurt, Babalar günü münasebetiyle koruyucu aile olmayı teşvik edici duygusal bir mesaj yayınladı. İl Müdürü kurt yaptığı açıklamada:  “Hayatta ben en çok babamı sevdim.” Diyor Can Yücel,  baba sevgisini anlatırken “Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü, kör oldum.” Diye tarif ediyor baba acısını Cemal Süreyya… Üstad Necip Fazıl ise şöyle tarif ediyor çocuk gözünde baba kaybını
Eve dönmez bir akşam;
Ve gün yüzlü çocuğu,
Sorar: Nerede babam?
Bakarlar, oldu, bitti;
Gelir, derler çocuğa,
Baban attaya gitti.
 
Gelin babaları attaya gidip de dönmeyen çocuklar gözünden bakalım bu babalar gününde hayata…
Bir akran kargaşasında “benim babam senin babanı döver!”  diyemeyecek mesela… Halının üstünde tuş edemeyecek babasını, bilek güreşinde kazanamayacak… Ama siz alacağınız bir karar ve bizim de vereceğimiz destekle bunların hepsini yeniden yaşatma şansı verebilirsiniz boynu bükük kalmış bir çocuğa dedi ve ekledi.
 
“Babalar gölgesinin özlendiği koca çınarlar…Kaç yaşında olursan ol hiçbir gidiş benzemez babanın gidişine gidip de dönmeyişine….
 
Baba başını koyabileceğimiz en güvenli omuzdur…
 
Baba kültürümüzün, geleneklerimizin, değerlerimizin geleceğe aktarılmasının teminatıdır. Baba fedakarlık, baba güven, baba adalet, baba otoritedir.
 
Bu vesile ile başta şehit babalarımız olmak üzere eli öpülesi tüm babaların babalar gününü kutlar, huzuru dolu nice günler geçirmelerini Yüce Mevlam’dan niyaz ederim.
 
Davetimiz o dur ki; bir sonraki babalar gününde, babalar gününüzü babası attaya giden bir çocuk kutlasın. Gelin bir sonraki babalar gününe kadar koruyucu ailemiz olun.” Dedi.
 
BAŞKANDAN SUÇ DUYURUSU
 
Rize’nin Fındıklı ilçesinde Mustafa Alyazıcı isimli bir vatandaş sosyal medya hesabından, “CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ekibiyle Fındıklı’ ya gelip HDP’ ye destek yürüyüşüne öncülük yapamazsınız” tehditli yazısını paylaşınca CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, bu şahıs hakkında şikâyetçi oldu.

Önceki gün Fındıklı Belediye başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’ na destek için CHP Rize İl Başkanı ve bütün ilçe başkanları ile parti ilçe örgütü önünde basın açıklaması yapıp ardından başkan Çervatoğlu’ nu makamında ziyaret ederek destek olmuştu. Bu basın açıklamasını HDP’ ye destek diye lanse eden Mustafa Alyazıcı için CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, Fındıklı Polis karakoluna giderek suç duyurusunda bulundu.
 
AĞBAL AĞIRLADI
 

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret ettiler. Yapılan açıklamada, “Sayın Başkanımıza; şehrimizin sorunlarının çözümü noktasında göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” denildi.
 
KTÜ’DE ALIM VAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi İş - Kur aracılığı ile 85 Hizmet Görevlisinin yanı sıra 8’de güvenlik görevlisi alacak. Güvenlik görevlisinde aranan şartlar arasında en az ilköğretim ve en fazla orta öğretim mezunu olmak şartı getirilirken geçerli Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına / Belgesine sahip olmak, Başvurusunun son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak, GÜvenlik işi yapmaya engel olacak sağlık sorunu olmamakta seçenekler arasında… 

Toplamda 93 personelin  kura çekimleri noter huzurunda 10.07.2020 tarihi saat 13:00’da yapılacak.  Her iki ilan için son başvuru tarihi ise 23 Haziran 2020 tarihi olarak açıklandı.
 
KOCA UYARDI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "Bütün şehirlerimizde, belediye başkanlarımızdan gençler adına istirhamım, belediye otobüslerinin herkes dışarıdaymış gibi tam kadro hizmette olması. Otobüste az olmak, gençlere iyi gelir. Sınava daha iyi odaklanırız" paylaşımında bulundu.
Editör: TE Bilisim