Ayvaz, ‘Babam siyasette bayrağı bize verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, parti büyüklerimiz ile hizmetin en güzelini yapmak adına sorumluluk almak vakti. Hem Trabzon’a hem de ilçeme hizmet edeceğim’ dedi. 30 yaşında olan Yunus Ayvaz, Yomra ilçesi Kaşüstü’nde esnaflık yapıyor. Yomra ve Kaşüstü’nde sevilen genç Ayvaz, ‘Halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyorum’ dedi. Ayvaz’a başarılar diliyoruz.
 
2.KEZ DEDE OLDU
 

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve ailesinde tatlı bir telaş yaşandı. Yılmaz ailesine yeni bir evlat geldi. Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz ikinci kez dede ve babaanne olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Yılmaz’ın oğlu Hasan’ın ikinci çocuğu dünyaya geldi. Ceylin isimli kız torunu olan Mesut Yılmaz’ın yeni doğan torununa Mesut Kağan ismi verildi. Yılmaz ailesini kutluyor, Mesut Kağan’a uzun ömür diliyoruz.
 
ÇİÇEK ANKARA’DAN GELDİ
 

Adalet eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi  Cemil Çiçek ile Fevzi hocanın dostluğu derindir. Fevzi hoca babasını kaybetti, Cemil Çiçek’in cenazenin defininden sonra haberi oldu. Türk siyasi yaşamının duayen ismi Ankara’dan taziye ziyareti için Trabzon’a geldi. Fevzi hocaya başsağlığı diledi ve akşam uçağı ile geri döndü. Cemil Çiçek, Kemalettin Göktaş, Ömer Tosun, Fazlı Çapoğlu, Ali Rıza Akdeniz, Sultan Göktaş Akçakale Fevzi hocada öğle yemeğinde biraraya geldiler. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Fevzi hocanın evine giderek taziye dileklerini ilettiler.
 
SARIALİOĞLU AİLESİNİN BÜYÜK ACISI
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi AK Partili eski meclis üyesi Zeki Sarıalioğlu’nun ağabeyi Nihat Sarıalioğlu yaşamını yitirdi. Cenaze Arsin Yeşilyalı merkez camiinden kaldırıldı. Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Sait Gürsoy, eski başkanlardan Dr. Erdem Şen, Ramis Sunguroğlu ve Turan Yılmaz’ın da iştirak ettiği cenaze merasiminde Sarıalioğlu ailesinin acısı paylaşıldı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
RİZELİ’Yİ MAĞDUR ETMEYİN
 

Rize'de uygulanması düşünülen kentsel dönüşüm ve kamulaştırma çalışmaları ile ilgili olarak, Çoban Ateşi Hareketi RİZE sorumlusu Eyüp DEMİR'den yetkililere uyarı geldi. Demir yaptığı yazılı açıklamada ‘Bölgemizde arazinin ne denli kısıtlı ve değerli olduğunu bilmeyen yoktur, özellikle şehir merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve çiftekavak mevkiinde yapılması planlanan sanayii sitesi için yapılan acil kamulaştırmalar ile ilgili olarak belirlenen birim fiyatları hak sahiplerini mağdur etmiştir. Şehir içinde belediye blokları ve diğer konutlarda yapılması planlanan yatay mimari uygulamasi hak sahiplerini ciddi bir şekilde mağdur edecektir buradan belediye başkanına ve yetkililere seslenmek istiyorum. Rize için özel olarak hazırlanacak bir proje geliştirilip yatay ve dikey mimarının ortası bulunabilir böylece hak sahiplerinin mağduriyeti giderilmiş olur. Hak sahiplerini merkezden uzak mahallelere sürgün etmenin gereği yoktur, bu işin bir orta yolu bulunmalıdır, yılların birikimi olan taşınmazlar bir inat uğruna heba edilmemelidir, insanları mağdur etmeyin.’
 
BAHÇEDEN ORGANİK ÜZÜM
 

Trabzon'un siyasetinde uzun yıllar yönetici olarak AK Parti teşkilatında hizmet veren Veli Eroğlu,  Cevat Kara ve Aydın Demirci ile pazar günü Eroğlu'nun Zafanoz'daki bahçe evine konuk olduk. Aralık ayı olmasına rağmen dalından organik üzüm yedik. Eroğlu, Kara ve Demirci aynı zamanda iş ortağıdır. Ülkenin 2020 yılı ekonomisini değerlendirdik. Siyasi sohbetler yaptık. AK Parti'nin kongre süreci ve kendi düşüncelerini sorduk. Başkan Recep Tayyip Erdoğan için göreve her zaman hazır olduklarını söylediler.
 
AK PARTİ ARTVİN İL BAŞKANLIĞI´NA AHTALI
 

 AK Parti İl Başkanı Şenol Alpaslan´ın istifa etmesiyle boşalan Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin İl Başkanlığı´na Fatih Tahtalı atandı. Atama öncesi Ankara´ya 3 kişi çağrıldı.  Atama haberini Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili Erkan Balta sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamasında; "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Artvin İl Başkanlığı görevine getirilen Fatih Tahtalı´yı tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi. Milletvekili Balta paylaşımının devamında: “Görevinde başarılar diliyorum. Allah yâr ve yardımcısı olsun. Diğer arkadaşlarında her birinin bu göreve layık olduğunu biliyorum. Hep birlikte Artvin´imiz ve Partimiz için omuz omuza çalışacağız.” açıklamasında bulundu. Yeni Başkan Tahtalı´nın Artvin´e döndükten sonra bir basın açıklaması yaparak yapacağı çalışmalar konusunda Artvin kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.
 
RİZE ŞEHİDİNİ UNUTMADI
 

Kayseri'de 17 Aralık 2016 günü çarşı iznine çıkan 1'inci Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu halk otobüsüne Talas Bulvarı üzerinde bombalı araçla yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan Er Uğur Korkmaz, Tophane Mahallesi'nde bulunan kabri başında dualarla anıldı. Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Alb. Hakan Dedebağı, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Mahalle Muhtarları, kurum müdürleri, şehidin ailesi ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kabir ziyaretinde, şehit Uğur Korkmaz ve vatan uğruna can veren tüm şehitlerin ruhu için Hatm-i Şerif okundu.
Editör: TE Bilisim