2001 yılında AK Parti kurulduğunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yanyana, sırt sırta yürümeye karar verdi. Trabzon’da aralıksız olarak  10 yıldır AK Partide görev yapıyor. Adnan Günnar’la 5 yıl il başkan yardımcılığı, yine Haydar Revi ile de 10 yıl il başkan yardımcılığı yaptı. Birine omuz vurup öne geçmeye çalışmadı. Adnan Günnar’a ve partisine büyük destek verdi. Günnar milletvekili olarak meclise gitti. Mustafa Usta aynı güzel çalışmalarını da Revi ile birlikte yapıyor. Günnar dahil Haydar Revi ile de girdikleri her seçimi kazandılar.
 
Mağlup olmadılar. Usta, son dönemde partinin aynı zamanda ekonomisini de sırtladı. Yönetici arkadaşlarıyla birlikte elini hep taşın altına koydu. Ne için? Bir şey kazanmak için mi, değil, Milletvekili olmak için mi değil. Allah rızası için. Tayyip Erdoğan’la bu ülkenin nereden nereye geldiğini gördüğünü için. Onun davasına hizmet için. Şu anda yeni dönem için ortaya bir haksızlık çıkmasın diye çalışma yapıyor. İl Başkanı Haydar Revi’nin yanında sonuna kadar duruyor. İlçeleriyle birlikte pırıl, pırıl bir teşkilat, borcu olmayan bir teşkilat, kasasında parası olan bir teşkilat oluşturmanın da memnuniyetini yaşıyor. En büyük mutluluğu da tadında bir sohbetten alıyor. Soğuksu lokma tatlıda olduğu gibi.
 
TURSAB’tan Ziyaret
 
TURSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.  Burada Başkan Ersen Küçük ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Kantarcı, turizm ile ilgili sorunları anlatırken bir takım istatiksel bilgiler de verdi. 

Turizmin son yıllarda bölgenin gelir kaynağı haline geldiğini ifade eden Başkan Kantarcı, “Tarım ve ticarette çok fazla ileriye gidemedik. Turizmdeki artış hepsine destek oluyor. Dolayısıyla turizm bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi oldu. Herkes turizmi konuşuyor. Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Kaçak faaliyetler oluyor. Bu anlamda bizim de işlerimiz biraz zorlaşıyor. İl müdürlüklerimizle beraber koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ekonomik sebeplere bağlı acentelerimizin otellerde olduğu gibi yükleri artıyor. O artan yüke paralel olarak da sadece yetkili belgeli nsanların turizm yapması gerekiyor. Kaçaklar gelince milyonlarca mülteci misafir var. Özellikle hafta sonlarımız emekli amca teyzelerimiz, genç arkadaşlarımız var. Turizm faaliyetleri yapıyorlar. Resmi acentelere engel. Kayıt dışı ekonomi. Denetim çalışmalarımıza ciddi bir yük biniyor” diye konuştu.
 
Ahmet Külekçi’yi Kutladı
 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Küresel Gazeteciler Konseyinin Trabzon Temsilcisi ve Yönetim kurulu üyesi olan Gazeteci Ahmet Külekçi’ye yazılı bir tebrik mesajı gönderen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ‘Yerli ve Milli’ duruşunuza burada da devam edeceğiniz inancı ile tebrik eder başarılar dilerim’ dedi.
 
Başkan Vurdu Gol Oldu
 

AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, dün Of ilçe stadında incelemelerde bulundu. Yeni yapılan stadı çok beğenen Terzioğlu, stadın yapımında emeği olan herkese teşekkür etti. Terzioğlu, stadın ilk şutunu da kaleye atarak golü attı.
 
İHH Basın Mensupları İle Buluşuyor
 

Trabzon İHH bugün basın mensupları ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir araya geliyor. Saat 15.00’da düzenlenecek buluşma Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği binasında gerçekleşecek. Yapılan açıklamada, “Basının hak ve özgürlükleri çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet zorlukları nedeni ile her türlü takdirdi hak etmektedir. Bu bağlamda,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dileriz.” denildi.
 
Öğrencilerin Poğaçaları Elim’den
 

Trabzon’un en eski ve prestijli pastanelerinden olan Selim Pastanesi, dededen günümüze kadar kaliteden ödün vermeden yoluna devam ediyor. Pastanenin işletmesini Gazipaşa Caddesinde Selim Akgün yapıyor. Akgün, öğrencileri de düşünerek her gün 15 öğrenciye poğaça ve çay ikram etme kararı aldı. Akgün, “Her gün 15 öğrencimizi sabah kahvaltıya bekliyoruz. Askıda sıcacık çay ve poğaçaları ile okula uğurluyoruz” dedi.
 
Recep Tayyip Erdoğan Caddesi Olacak
 
Tonya’da Kütün Caddesi’nin adı Recep Tayyip Erdoğan Caddesi olarak değiştiriliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleriyle son yıllarda ilçemizde yapılmış olan ve halen yapılmaya devam etmekte olan tarihi mahiyetteki yatırımların ilçemizde nasıl bir değişim ve dönüşüm yarattığı, ilçemizin bugünü ve geleceği için ne kadar önemli olduğu bütün kamuoyunun malumudur.

Tarihi yatırımlarla ilçemizin değişimine ve gelişimine vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemizde karayoluyla seyahat ettiği ve seyahatinin başlangıcından sonuna kadar halkımızla bir araya geldiği caddeye Recep Tayyip Erdoğan Caddesi isminin verilmesinin ilçemize kazandırılan yeni bir güzellik olacağını değerlendirdim. Süreç Büyükşehir Belediyemizin ilgili daire başkanlığının da bilgisi dahilinde ilerlemektedir. Muhtemelen bir sonraki Büyükşehir Meclis toplantısında kıymetli Üyelerimizin desteği ile bu süreç nihayete erecek ve Kürtün Caddesi adı Recep Tayyip Erdoğan Caddesi olarak değişecektir. Hemşerilerimizden bu yönde aldığımız yoğun destek mesajlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Tonya’mız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 
“Anma törenine davet edilmedik”
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı Necmettin Karaduman, İstanbul'da düzenlenen törenle anıldı.  AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı tarafından organize edilen anma programına AK Parti Trabzon Milletvekilleri ve Ak Partili Belediye Başkanlarının davet edilmediğini ifade ederek bu duruma tepki gösterdi.

Cora, “TBMM eski Başkanı (1983-1987), Anavatan Partisi Trabzon eski milletvekili merhum Necmettin Karaduman Bey'in vefatının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma törenine şehrin iktidar partisi milletvekillerinin ve AK Partili belediye başkanlarımızın davet edilmediği bir organizasyon yapıldığını öğrendik. Davet edilseydik memnuniyetle gider katılırdık. Organizasyonu düzenleyenlerin hangi talimatla bizleri programa davet etmediklerini anlamış değilim. Böyle siyasi ayrımcı ve hesabi yaklaşımı yadırgıyorum. Ne diyelim hayırlısı olsun. Merhum Necmettin Karaduman Bey'i bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.
 
Rahmi Üstün’den Mesaj
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Üstün, “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir.

Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için her şartta görevleri peşinde koşan, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Trabzon olmak üzere bütün basın çalışanlarının ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını dilerim.”

Editör: TE Bilisim