Girişte kocaman yazar o yazı. Sanki şoför adam yiyor oraya girse araç büyük, yer çok kaplayacak, küçük araç gelemeyecek, şoför fazla para harcamaz gibi belki daha farklı düşünceler ile yapılıyor bu insanlığa sığmayan davranış. Hatta aracını uzak bir yere bırakıp yürüyerek yemek yemeye gitsen bile içeriye almazlar burası aile yeri derler seni oradan uzaklaştırırlar. Böyle de çileli bir meslektir.
Yükü boşaltmaya gider şoför, kapıda kendisini fabrikanın sahibi sanan bir güvenlik karşılar.
 
Agresif tavırlar, el kol haraketleri, yüksek sesle konuşarak yönlendirir şoförü. Yükü boşaltmaya girer içeride yazar şoförlerin içeriye girmesi yasaktır, wc kullanması yasaktır, çay alması yasaktır yasaktır uzar gider... Şoförlük çileli meslektir, ömrün yollarda geçer... Aileni çocuklarını göremessin...
Ama ailen için katlanırsın bunca ikinci sınıf insan muamelesi görmeye... Halbuki yaptığı iş çok kutsal bir iştir şoförün... Koronavirüs salgınıyla toplumun büyük bir kesimi kendisini eve hapsetmiş durumda...
 
 Yollarda Sadece TIR ve Kamyonlar var... Esnaflar kepenk kapatmış durumda...
 
Şimdi o TIR - KAMYON giremez yazılı tesisler geçip gidenlerin ardından bakıyorlardır, belki yazıları da kaldırmışlardır. İnsanlar can derdinde evlerine hapis olmuşken şoförler yollarda...
 
Virüs bulaşırmış düşünemiyorlar onlar durursa hayat durur çünki... Sen evinde ne ekmek bulabilirsin,ne yiyecek bir lokma... Bu zor günlerde durmadan çalışan hayatın devam etmesine büyük katkıları olan şoför arkadaşları alkışlıyor, kendilerine teşekkür ediyorum. UNUTMAYIN ŞOFÖR DURURSA HAYAT DURUR!
 
USTAOĞLU DENETİMDE
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon Havalimanı ziyaret ederek Ortahisar Kaymakamı ve Mülki İdare Amiri Tolga Toğan’dan Korona krizi dolayısıyla bu mecburi yolculuklara çıkanlarla ilgili bilgi aldı.
 
Ustaoğlu, İl jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ve  Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile birlikte Araklı ilçe girişinde kontrol noktasından şehre giren araçların içindeki yolculukları termal kamerayla kontrol eden güvenlik ekiplerini de denetlediler.
 
ÇUKURÇAYIR'A POLİS MERKEZİ
 

Çukurçayır Mahallesi'nin nüfusu 40 bine doğru gidiyor. Vatandaşlar 'Mahallemizin en büyük ihtiyacı polis merkezidir. Bu nedenle Ortahisar İlçe Emniyet Müdürlüğünden karakol istiyoruz.' dediler.
 
BAŞHEKİMİN PAYLAŞIMI
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi de Koronavirüsü sürecinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle test yapmak isteyenler KTÜ Mikrobiyoloji laboratuvarlarına başvuruyorlar. Başhekim Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu, bu süreçte hekimleri ve sağlık çalışanlarının hassasiyetlerin de paylaştığı bir karikatürle aktardı.
 
ELLERİYLE YARDIM TAŞIDI
 

Trabzon'un Yomra ilçesinin genç siyasetçilerinden Yunus Ayvaz, duyarlılığı hiç bir zaman bırakmıyor. Koronavirüsü sebebiyle evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen yaşlıları ziyaret eden genç siyasetçi ve iş adamı yaptırdığı özel kumanyaları da bırakarak dua alıyor. Ayvaz, 'Önümüz Ramazan rahmet ve bereket ayı. Her yıl ramazan ayında yaptığımız yardımı gerçekleştirdik. Dua aldım. Zaten başka ne isteyebiliriz ki?' dedi.
 
BÜYÜKLERE SAYGI
 

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, 'Büyüklerimize saygı şart onlarla daha fazla bir arada kalabilmek için bağışıklık sistemi yavaşlayan yaşlılarımızın koronavirüsden zarar görmemeleri için onlara sahip çıkmalı, hizmeti ayaklarına kadar getirmeliyiz' dedi.
 
ZİRAATÇİLERDEN HASSASİYET
 
Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Yönetim Kurulu düzenlediği toplantıda karar aldı. Açıklamada, “Yardımlaşma bir erdemliktir. Bu bağlamda emekli hasta ve evinden çıkamayan yaşlı üyelerimizin 05497274891 No’lu telefonla odamıza ulaşması haberinde kendilerinin tüm ihtiyaçları ayaklarına kadar getirilecektir Hiç kimse merak etmesin bu zor günleri birlikte aşacağız.” denildi.
 
HER DAİM SİZLERLEYİZ
 

Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, korona virüsünde canla başla çalışan sağlık çalışanlarını hastanede ziyaret etti. Kara, "Hastanelerde cansiperane çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Her daim sizlerleyiz" dedi.
 
SAĞLIK İÇİN EVDE KAL SÜRMENE
 

AK Parti Sürmene İlçe başkanı Hüseyin Azizoğlu ile Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçe için çok iyi çalışıp birlikte hareket ederler. İlçedeki yatırım programlarını birlikte takip eden ikili şu anda ülkemizde ki korona virüsü ile de ilçede yoğun çaba sarf ediyor. Azizoğlu ve Üstün ilçe hakkına çağrıda bulunarak "Önümüzdeki 10 gün çok önemli. 7 Nisan'a kadar lütfen evde kalın. Bu salgını da atlatacağız. Şimdi sağlığınız icon en güvenli liman olan evlerimizde kalma zamanı" dediler.
Editör: TE Bilisim