En büyük mahallenin halkı yollarının ne zaman yapılacaklarını sorarak, “Akçaabat Belediyesi sağolsun ara yollara hiç bakmıyor. Söğütlü’ye belediye başkanımız fen işleri müdürü ile bir gelsin de araçları ile bu yoldan geçsin.

Araçlarımızı on günde bir sanayiye götürüyoruz. Şefik Başkan herhalde son dönemi diye buralara sahip çıkmıyor. Biz başkanımızdan giderayak yollarımızı yapmasını istiyoruz” dediler.
 
Ayvazoğlu Ziyaretlerini Sürdürüyor
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ziyaretlerini sürdürüyor. Ayvazoğlu, Akçaabat'ta bir dizi ziyarette bulundu. Ayvazoğlu'na Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesini ve Akçaabat Ziraat Odasını ziyaret etti. Milletvekili Ayvaoğlu'na, İlçe Başkanı Emre Akgün, Ak Parti ilçe Teşkilat Başkanı Hüseyin Altıntepe, Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş ve partililer eşlik etti.

İlk olarak Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya'yı ziyaret eden Ayvazoğlu, Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu'nu ziyaret ederek bilgi aldı.
 
Aydın, Borsayı Ziyaret Etti
 
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcılığına atanan Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

TTB Başkanı Eyyüp Ergan SUMAE’debaşarılı çalışmalar yürüten Aydın’a yeni görevinde başarılar dileyerek “Bu güne kadar birlikte birçok başarılı çalışmaya imza attık. Bundan sonra da bu birlikteliğimiz devam edecek. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 
Müftü’den Ziyaret
 
Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu Ballıca Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek Kurs Hocalarından Kurs hakkında bilgiler aldı. Dernek Başkanı Emin Bilgin, Mahalle Muhtarı Recep Yavuz, Dernek Yöneticileri Yüksel Yaşar ve Murat Yaşar’ın da katıldığı ziyarette Kurs Hocalarından kurs hakkında bilgiler alan Müftü İspiroğlu, kursun fiziki ortamı, düzeni ve eğitim kalitesi nedeniyle kurs hocalarına ve yöneticilerine teşekkür etti.

Hizmet alanları içerisinde bulunan Kur’an Kurslarını sürekli olarak ziyaret ettiğini belirten Müftü İspiroğlu; “Ballıca Kur’an Kursumuz fiziki ortamıyla olsun, tertip ve düzen bakımından olsun gerçekten farkını hissettiriyor. Eğitim başarısı da çok iyi durumda. Kursumuzda bu güzel ortamı sağlayan başta dernek başkanımız Sayın Emin Bilgin’e, dernek yöneticilerimize, kursumuza her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan hayırseverlerimize, özellikle de kursumuzda bu güzel ortamı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Vali Bektaş Rize’ye Veda Etti
 
Son valiler kararnamesi ile Rize Valiliği görevinden Zonguldak Valiliğine atanan Vali Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a veda ziyaretinde bulundu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, kendisini makamında ziyarette bulunan Vali Bektaş ile 2 yılı aşkın bir süredir uyum içerisinde çalıştığını dile getirerek, kendisine bundan sonraki görev yerinde başarılar diledi. Vali Bektaş ise kurumlar arası diyaloğun önemli olduğuna vurgu yaparak Rize’den güzel anılarla ayrılacağını belirtti. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Kasap, Vali Bektaş’a Rize Bezi ve çay bardak takımı hediye etti. Vali Bektaş’ın veda ziyaretleri kapsamındaki bir diğer durağı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi oldu. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın makamında ağırladığı Vali Erdoğan Bektaş’a Rize’ye yaptığı hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür eden Rektör Karaman, “Göreviniz süresince bizlere verdiğiniz destekten ötürü üniversite olarak teşekkür ediyoruz. Zonguldak Valiliği görevinizde de başarılar diliyoruz” dedi.
 
Sıfır Atık Projesi İle İsrafın Önüne Geçiliyor        
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” toplantısı Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ülke çapında yürütülen proje ile israfın ve atık oluşumunun önüne geçilmesi, kaynakların daha verimli kullanılıp atıkların geri dönüşüme kazandırılması yoluyla tasarruf edilmesi hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde pilot olarak hayata geçirilmeye başlanan uygulamanın yanı sıra Bayburt Belediyesi’nce kapsamlı bir şekilde hazırlanan “Toplama Ayıklama Tesisi” projesinin ödenek teminini müteakip yapılacak olan ihaleye istinaden çalışmaların il genelinde yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Atıkların katı, organik, kimyasal gibi birden çok başlık altında toplanması, ayıklanması ve bertarafını ön gören proje kapsamında ayrıca ilk olarak kurumlara atık toplama kutuları yerleştirilecek.
 
Kelkit’e Yeni Toplum Sağlığı Merkezi
 
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan Toplum Sağlığı Merkezi binası için protokol imzalandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın imza attığı protokol kapsamında ilçede kullanım ömrünü tamamlamış binada hizmet vermeye çalışan Toplum Sağlığı Merkezi yeni ve modern binasına kavuşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Bu bağlamda bugün itibariyle İl Sağlık Müdürümüz Engin Pehlivan ile karşılıklı protokol imzalayarak devir işlemini gerçekleştirdik. Toplum Sağlığı Merkezimiz önceki yıllarda yapılan ve talebi karşılayamayacağı için kullanılmayan Eski Terminal Binasında hizmetine devam edecektir” dedi.
Editör: TE Bilisim