İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Yenikapı’daki Trabzon günlerinde standları tek tek gezdi ve Ortahisar standında da Başkan Ahmet Metin Genç, Fener maçı için Trabzon’a dönünce Soylu’yu Özel kalem müdürü Hasan Selim karşıladı ve hediye takdir etti.

ÇEBİ PTT’DE

AK Parti ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi ve yönetim kurulu üyeleri PTT merkez müdürü İsmail Ergül’ü ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgi alıp kendilerine her türlü desteği vereceklerini belirttiler.

SÜRMEN VERDİ

Kadın kooperatifleri önderliğinde gerçekleştirilen Ortaokullar arası şiir yarışmasında AK Parti kadın kolları il başkanı Meryem Sürmen öğrencilere plaket takdim etti.

VALİDEN MESAJLAR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu il müftüsü Osman Aydın’ın organize ettiği Mevlidi Nebi haftası dolayısıyla Hamamizade ihsan bey kültür Merkezi’ndeki açılışta haftanın anlam önemini belirten bir konuşma yaptı ve ‘Peygamber efendimizin hayatını örnek alalım’ dedi.

ARAKLI ACILI

Araklı'lı Veteriner Hekim hayatını kaybetti. Hamza Özderya, Araklı'nın Yeşilce Mahallesi'nde kendisine ait ahırda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. mekanı cennet olsun İnşallah.

EN ÖZEL PATRON

Trabzonlu Göktuğ Sevim, patronluğa adımını attı. Down sendromlu olan Sevim, Ortahisar İlçesin Beşirli Mahallesinde çeyiz üzerine iş yerini açtı. Sevim’in açılışında yanında olan AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, açılış kurdelesini keserek, “Rabbimizin bizlere en güzel emaneti kardeşlerimizden Down sendromlu Göktuğ Sevim'in patronluğa adım attığı ilk gününde görülmeye değer mutluluğunu  kendisiyle paylaştık. 2 No'lu Beşirli mahallesinde çeyiz üzerine açtıkları işyerinde ailesine destek olduk Göktuğ'u bu gurur gününde yalnız bırakmadık. Göktuğ’umuza iş hayatında başarılar, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz” dedi.

SERT’TEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, 19 Ekim muhtarlar günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Sert, “Muhtarlar 7 gün 24 saat görev başında olmalıdırlar. Muhtarlar vatandaş adına çalışıyorlar. Muhtarların istek ve talepleri yerine getirilmedir. Kağıt üzerinde değil, tamamen görevini yapmalıdırlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Muhtarlarımızı üzmeyin, muhtarları üzenler beni üzmüş gibidir’ demişti. Muhtarlık demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlar, bürokratların, belediye başkanının, kaymakamın, emniyet müdürünün, askeriyenin gözü kulağıdır” dedi.

TRABZON’UN BÜYÜK GURURU

Uğur Okulları Trabzon Kampüsü, Türkiye genelinde 8. Sınıflar arasında gerçekleştirilen LGS-5 deneme sınavında liderliği aldı. Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü Uğur Okulları Trabzon Kampüsünün öğrencileri oldu. Kampüs Müdürü Cihan Kayar, öğrencilerini tebrik ederek, “Uğur Okulları tarafından Türkiye genelinde yapılan deneme sınavında 8. Sınıf öğrencilerimiz Tuana İrem Ceylan Türkiye birincisi, Kaan Kuzey Gündan Türkiye ikincisi, Ata Kerimoğlu Türkiye üçüncüsü olmuştur. Bu gurur Trabzon’un. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

BALTA’DAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.  Balta, mesajında, "1829 yılından bugüne üzerinden 190 yıl geçmiş olmasına rağmen idari teşkilatımızın bir parçası demokrasinin özü muhtarlık kurumu halen dimdik ayakta, hizmetlerini sürdürüyor. Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunu çözümü, vatandaşların talep ve beklentilerini yerine getirilmesi yolunda, kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer hizmet odaklarıdır. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm muhtarlarımız da bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Dolayısıyla muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak şehrimizin problemlerine çare üretiyoruz. İnşallah el birliğiyle bu güzel şehrin bütün sorunlarını en asgari seviyeye indireceğiz“ dedi.

Editör: TE Bilisim