AK Parti Ortahisar Eski Başkan Yardımcısı, Medya Tanıtım Başkanı Yasin Aydın, Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret etti. Sıcak bir sohbet ortamında geçen görüşmede Trabzon masaya yatırıldı. Görüşmenin ardından bu samimi poz objektiflere yansıdı.

KORAY AYDIN’A BÜYÜK İLGİ

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı teşkilat başkanı Koray Aydın’a Giresun il Teşkilatı katılım töreni sırasında büyük ilgi gördü. Yeni üyelerle tek, tek ilgilenen Koray Aydın ‘Hangi partiden geldiniz sorusunu sordu. Katılanlara teşekkürlerini iletti bu ülkeyi hep beraber ayağa kaldıracağız layık olduğu yere taşıyacağız’ dedi. Koray Aydın’a Giresunspor’un 28 Numaralı formasını takdim edildi.

ARAPLAR OLMASA HALİMİZ DUMAN

Trabzon’un en yoğun bölgelerinden birisi de Atatürk Alanı’dır. Atatürk Alanında lokantası olan bir dostumuzun ziyaretine uğradık. Her esnaf gibi artan maliyetlerinden dert yandı. Artan maliyetlere karşın kar oranlarından kısarak fazla zam yapmadıklarını dile getiren lokantacı, yemek fiyatlarının vatandaşa çok geldiğini ve yemek yiyemediklerinden yakındı. Lokantacı dostumuz, “Şu anda sadece Araplar ağırlıklı iş yapıyoruz. Karadeniz Bölgesini çok sevdiklerinden henüz gitmediler. İyi ki de gitmediler. Araplar olmasa halimiz duman olurdu” dedi.

HAMZAÇEBİ ELEŞTİRDİ

CHP İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi, ‘Bunlar iktidara geldikten sonra önce mahallelerini değiştirdiler, sonra arabalarını değiştirdiler. Bunlar galiba huzuru buldular’ dedi.

ÜCRETSİZ KÖY PAZARI

AK Parti Akçaabat Kadın Kolları yerli malı haftası dolayısı ile ücretsiz köy pazarı kurdular. Atatürk Parkında açtıkları pazarda yerli ürünleri halka ücretsiz ikram ettiler. İlçe Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, “Yerli Malı Haftası bahane, sohbeti, dostluğu, kaynaşması, paylaşması, kardeşliği şahane olan günlerden bir gün daha kaydettik gönül sayfamıza. Şaşkınlık ifadesinin yerini dua bakışlarına bırakarak tebessüm eden gözlerin içtenliği eşliğinde ruh dünyamızı beslemenin derin hazzını yaşadık çok şükür Bu şahane günde bizi yalnız bırakmayan Kıymetli İlçe Başkanımız Sayın Ahmet Hüseyin Altıntepe  başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

ARTIK GEÇİM ZOR

KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur ve Şubeler platformu üyeleri Atatürk Alanı’ndaki Atatürk büstü önünde yaptıkları açıklamada ‘Sefalet ücretine mahkum olmayacağız, emekten haktan barıştan yana bir bütçe istiyoruz’ dediler.

‘AK NOKTA’ FAALİYETTE

AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve vatandaşların parti ile iletişimini kolaylaştıran 'AK Noktalar' faaliyete geçti. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri başkanlığında 81 İl Başkanının katılımlarıyla 'AK Nokta' araçları hakkında video konferans toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti.

OYMAN’DAN ANLAMLI HEDİYE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, mahalle muhtarlarına anlamlı hediye takdim ediyor. Mahalle muhtarların ofislerinde ziyaret eden Oyman, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini hediye ediyor. 2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Murat Kaya hediye için Oyman’a teşekkür ederek, “CHP Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman’ın muhtarlığımıza hediyesi olan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi için şahsım ve mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

ÖZKAN SÜMER ANILACAK

Türk Futbolunun duayen isimlerinden Özkan Sümer, ölümünün birinci yıldönümünde 22 Aralık Çarşamba günü çeşitli etkinliklerle anılacak.  Sümer’i anma etkinlikleri saat 11.00’de Maçka’da yaptırılan anıt mezarda başlayacak. 15.30’da Trabzon Hamamizade Kültür Merkezi’nde Trabzonlu Yazar, Özkan Sümer’in dostu Sunay Akın’ın yöneteceği etkinlikte, Sümer’in ailesi, dostları, sporcuları ve yönetici arkadaşları anılarını anlatacak. Türk Halk Müziği sanatçıları İbrahim Can ve Ezgi Eyüboğlu, Özkan Sümer’in sevdiği türküleri seslendirecekler. Beste Atalay Öcal ve Ozan Öcal da klasik müzik sunumu yapacaklar.  Hamamizade Kültür Merkezinde Fotoğraf Sanatçısı Atilla Alp Bölükbaşı’nın hazırladığı Özkan Sümer Fotoğraf Sergisi açılacak, yazar İhsan Öksüz’ün “Kendini Arayan Adam - Özkan Sümer”  ve yazar Hasan Al’ın, “Kendini Yaratan Adam - Özkan Sümer” ve  Yönetici arkadaşı Ekrem İmamoğlu’nun hazırlattığı “Ufuk Çizgisindeki Adam-Özkan Sümer” kitapları okurlarla buluşturulacak.  Özkan Sümer adına hazırlanan belgesel çalışmalarıysa ilerleyen tarihlerde gösterime sunulacak.

GÜRSOY’UN MİSAFİRLERİ

Eğitim-Bir-Sen Arsin Temsilciliği İsmail Özer Başkanlığında Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’u ziyaret ettiler. Gürsoy, “Hoş bir sohbet oldu. Gelecek nesillerimizin yetişmesi için bizlere ve onlara büyük vazifeler düşüyor biz her zaman yanlarında ve destekçileri olacağız İnşallah.”

BÖLGEDE DEPREM

Giresun'un Görele ilçesinde önceki gece saatlerinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre saat 23:05'te meydana gelen depremin boyutu 2.3 olarak açıklandı. Depremin Görele ilçe merkezi ve köylerinde hissedildiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim