“TEKRARDAN KOLTUKLARIMIZA DÖNECEĞİZ”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Dünya Tiyatro Günü ile ilgili mesaj paylaştı. Başkan Genç, “Perdelerimiz kapalı, ışıklarımız sönük olsa da, bizleri selamlayacak oyuncularımızdan ayrı kalsak da birlikte verdiğimiz mücadele ile tekrardan koltuklarımıza döneceğiz. Lüküs Hayatı ve Keşanlı Ali Destanı’nı en ön koltuktan izleyeceğiz. Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun.”

 “HER TÜRLÜ DİYALOĞA AÇIĞIZ”

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Ferrero’nun Maçka’da çalışma gerçekleştiren Ziraat mühendislerini ağırladı ve fikir alışverişinde bulundu. Başkan Bekar, “Bu gün ziyaretimize gelen misafirlerimiz, Ferrero’nun çalışan Ziraat mühendisleri. Kendileri Esiroğlu ve Çağlayan’da,  fındık bahçeleri için büyük tehlike arz eden Durakula (uzun antenli )böceği ile ilgili çalışmalarımız hakkında bilgi ve fındıkla ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Kendilerine uzun uzun çiftçilerimizin alın terini her zaman savunan tavrımız ve en büyük savunucusu olarak, çiftçimizin yanında duruşumuzu ve çalışmalarımızı aktardık. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini, üzerine basa basa ifade ettim. Biz hiç bir zaman ticarete ve ticaret yapanlara kaşı bir tavır içinde olmadık, asla da olmayız. Ancak Ferrero’nun yazar ve çizerlerinin yazdıklarına dikkat etmesi gerektiğini, elini her zaman taşın altına sokan, ziraat odalarına haksız bir şekilde zırt pırt yazılar yazarak oradan nemalananlara Ferrero’nun patronlarının fırsat vermemeleri gerektiğini ısrarla ifade ettim. Birbirini anlayan ve fındık üreticimizin, fındık bakımından, dikimine, toplanıp gerçek değerinde satılmasına katkı sunmak ve ona derman olmak için her türlü diyaloğa açık olduğumuzu, yetkililerine bildirilmesini ifade ettim.” dedi.

HER ZAMAN OMUZ OMUZAYDIK

İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Derviş Köz, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü makamında ziyaret etti. Örs, ziyaretle ilgili “Tabiri caizse mile arkadaşıyız. Gençliğimiz, delikanlılığımız, spor, siyaset hayatımız birlikte geçti. Çok güzel günlerimiz oldu, sevinçleri birlikte yaşadık, acılarımızda da omuz omuzaydık, biraderlerimizi toprağa verirken. Cenab-ı Hak nasip etti. Ben vekil oldum Meclis'teyim, O'da Ortahisar Belediye Meclisinde. İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis üyemiz Sayın Derviş Köz'e nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederim.” paylaşımında bulundu.

BİR YIL ALKIŞSIZ GEÇTİ

Trabzon Tiyatrolar Birliği, Corona virüs salgını kıskacında kalan tiyatro sanatı için 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirisi yayınladı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Trabzon Tiyatrolar Birliği, dönem başkanı Adnan Taç imzalı bir bildirge yayınladı. Bildiride, Corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren tiyatro sanatı ve sanatçılarına yönelik olarak şunları söyledi. “Geçen yıl bu zamanlar başlayan salgın yaklaşık bir yıldır tiyatroların perdelerini açmasını imkansız hale getirdi. Anadolu’nun her yanında yüzlerce tiyatro bu yıl perde açamadı. Onlarcası kapandı, onlarcası ödeyemedikleri kiralar sebebi ile sahnesini kapattı. Yüzlerce tiyatro emekçisi işsiz kaldı. Bu zor dönemde devlet eliyle yapılan maddi yardımlar yetersiz kaldı ve tiyatroların bu salgın günlerini atlatmasına yetmedi. Bakanlıkça her yıl yapılan yardımlar da bu yıl yapılmayarak amatör tiyatrolar kaderlerine terk edildi. Tiyatroların izleyiciye ulaşmak için yapmaya çalıştığı online gösteriler bu durumu düzeltmeye çare olmadı.  Bütün dünya salgının pençesinde savaşların ve baskıların etkisi ile doğanın, kadınların, çocukların, hukukun, adaletin acıdığı bir zaman diliminden geçiyor. İşte bunun için, önümüzdeki süreçte bizler tiyatro yapan tiyatro emekçileri benzerliklerimizi ortaya çıkarıp birbirimizi anlamanın diyalog kurmanın yollarını arayacağız ve bunu anlatacağız. Gerçekleri görmek istemeyenlerin gören gözü, söylemek için cesareti olmayanların dili olacağız. Bizleri tek bir kalıptan çıkarmak isteyenlere karşı çok sesli, çok renkli bir dünyanın savunucusu olacağız. Normalleşme sonrasında, sorunların başında gelen ve Trabzon'da faaliyet gösteren tiyatrolarımızın salon, ekonomik ve lojistik destek sorunlarının takipçisi olacağız. Trabzon’da bağımsız sahnelerin sayısını arttırmanın yollarını arayacağız. Birliğimizin ilk yılında birlikte yapacağız. Birlikte başaracağız.” dedi.

HACISALİHOĞLU SEKTÖRLER İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, DKİB ve TÜRSAB’a ziyaret gerçekleştirdi. Hacısalihoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı'dan Doğu Karadeniz turizminin son duruma ilişkin bilgi aldı. Hacısalihoğlu, “TÜRSAB ve DKİB ziyaretlerimizi gerçekleştirip sektörel sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Volkan Kantarcı ve yönetimine ve Sayın Ahmet Hamdi Gürdoğan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 “BAŞARILARI ÇOK DEĞERLİ”

Rize Valisi Kemal Çeber, Çanakkale Savaşlarının 106. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şiir Yarışmasında Türkiye birincisi olan Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Hacer Bal’ı makamı kabul etti. Vali Çeber, Rize’nin Pazar ilçesi Vali Erdal Ata Ortaokulu öğrencisi Hacer Bal’ın elde etmiş olduğu başarının çok değerli olduğunu ifade ederek; “ Öğrencilerimizin, Çanakkale Savaşının dünü, bugünü ve yarınına ilişkin duygu ve düşüncelerini sosyal, kültürel ve tarihi önemini,  ulusal ve uluslararası barış, dostluk, kardeşlik duygu ve düşünceleri ile geçmiş kültürel değerlerle yeni kültürel değerler arasında kurduğu bağı,  gözlemlemeleri ile yansıtmaları açısından düzenlenen bu yarışmaları çok önemsiyorum. Bu noktada Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yarışmada öğrencimiz Hacer Bal’ın elde etmiş olduğu başarı bizim için çok değerli. Kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Çeber’in, Hacer Bal’ı kabulünde İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen’de hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim