CORA’DAN GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla Ankara güven Hastanesi’nde tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’e geçmiş olsun dileklerini iletip ‘En kısa zamanda aramıza döneceğini inanıyorum’ dedi.

KÜLEKÇİ’DEN GEÇMİŞ OLSUN

Küresel Gazeteciler Konseyi Denetleme Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi, ‘Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık kardeşimize  gerçekleştirilen çirkin silahlı saldırıyı şiddetle nefretle kınıyorum..

Başkanımıza ve Yomra’mıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Huzura sıkılan bu kurşunlar  asla cezasız kalmayacaktır.’dedi.

KÖSEOĞLU KUTLADI

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’yu ziyaret eden genel merkez yerel yönetimler başkan yardımcısı Av.Ayşe Sula Köseoğlu yeni görevi için tebrik etti hayırlı olsun dedi.

3 HARFLİLERDEN YOL İŞGALİ

Yerel esnafı bitirmek için, buldukları her köşe başını marketlerle donatan ‘3 Harfliler’ diye tabir edilen zincir marketler, ne kurallara uyuyor, ne de insanlara saygı gösteriyor. 3 Harfli marketlerden birisi Trabzon’un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesinde yayalara ait kaldırımı kapattığı yetmediği gibi araçlara ait yolun da yarısını trafiğe kapatarak, trafikte diğer sürücülerin sinirlerini zıplatmaya neden oldu. Üstelik bunu bir de gündüz vakti ve trafiğin yoğun olduğu saatte yapması sinirleri iyice gerdi. Yolu amacı dışında kapatırken, o esnada hastaneye yetişmeye çalışan bir ambulansın zamanını çalması veya yangına müdahaleye geç kalabilecek bir itfaiye aracını hesaba kapatmadan diktatörce tavır sergileyen 3 Harfli Marketler, uygulamaları ile sınırları zorladıklarının farkına varmadan sadece kendi işlerini görmenin bencilce hesabını yapması vatandaşları da zorda bırakıyor.

RESMİ ARABA BUNU YAPARSA

Trabzon'un Yomra İlçesinde yaşanan siyasi gelişmeleri takip etmek için ilçeye gittik. Halkın nabzını yokladık. İlçede gözümüz bir ara resmi plakalı bir araca takıldı. Araç, yolun kenarına hem de tam yaya geçidinin üstüne park etmiş, şoförü arkadaşı olan esnafta çay içiyordu. Arkadaşın da çay içebilirsin. Ama devletin resmi plakalı aracını yayaların karşıdan karşıya güvenli geçebileceği yaya geçidine park edemezsin. Nezaket kuralları bunu gerektirir. Resmi plaka araç yaya geçidine park ederse, özel araçlar ne yapsın.

KESKİN'DEN HALİLOĞLU'NA ZİYARET

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, yönetimden bir ekip ile Deva Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Av. Oğuzhan Haliloğlu'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Mehmet Keskin ; Başkan Av.Oğuzhan Haliloğlu'na ve Deva Partisi Trabzon Vakfıkebir ilçe yönetimine başarılar diledi. Av.Oğuzhan Haliloğlu ; Bu nazik ziyaretten ötürü başkan Keskin'e ve yöneticilere teşekkür etti çalışmalarında başarılar diledi.

ATAMAN’IN ANKARA TEMASLARI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman Meclis toplantısının ilk gününden sonra izin alarak Ankara'ya gitti. Başkan Vekili Ataman, eşi Suna Kepoğlu Ataman ile birlikte, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu ile bir araya geldi.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yaptığı açıklamada, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman ve eşi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Sayın Suna Kepoğlu Ataman'a nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

SUİÇMEZ KINADI

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, “Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık'a yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, sayın başkana geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz.”

KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Kurban Bayramı’nda kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar için 2021 kurban kesim bedeli belli oldu. Bu yıl 20 Temmuz- 23 Temmuz tarihleri arasına denk gelen Kurban Bayramı için kurban kesim bedellerini Diyanet İşleri Başkan’ı Ali Erbaş açıkladı. Vekâlet ücreti 2020 yılında yurt içi 975 TL olurken, geçen yıl küçükbaş yurt dışı vekâlet ücreti 825 TL idi. Diyanet İşleri Başkan’ı Ali Erbaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ Ülkemizde ve mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize emanetiniz olan kurbanlarla umut oluyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2021 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 1.125 TL yurt dışında ise 925 TL olarak belirledik.” Dedi.

YÖRESEL FESTİVAL

Rize'nin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı GastroRize Festivali, 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, festivale ilişkin düzenlenen basın toplantısının ardından Rize'nin yöresel lezzetlerinden muhlama yaptı. Bu yıl ilki düzenlenecek olan GastroRize Festivali’nin tanıtım toplantısı İstanbul’da gerçekleşti. Festivalle Rize’nin ekonomisine de katkı sunmayı hedeflediklerini belirten Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Bu coğrafyayı ve lezzetlerini tanıtabilmek, bu vesile ile Rize’ye gelecek olan turist sayısının daha da fazla artmasına vesile olabilmek ve Rizeli esnafımızın bugüne kadar ev hanelerinde yapılan lezzetlerin bütün dünyaya tanıtılması ve markalaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim