Trabzonsporlu Hamdi Aslan ile Utku Karadeniz’in listede olması sürpriz değil. Bu arada Tayyip Erdoğan listeyi istedi ve akşam ayar çekti. Ayarın özellikle bayan kontenjanı ve gençlerle ilgili olduğu bilgisi gelirken bazı isimler üzerinde de Rize milletvekili Muhamet Avcı ve Trabzon il Başkanı Sezgin Mumcu ile istişare ettiği gelen bilgiler arasında.

BALTA’NIN MESAJI

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı. Balta, yayımladığı mesajında, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda her türlü imkânsızlıklar içerisinde gücünü bütün dünyaya haykırdığını belirtti. Vakfıkebir'in de vatanına bağlılığını vermiş olduğu onurlu mücadele ile gösterdiğine işaret eden Balta, “İlçemiz 20 Temmuz 1916 tarihinde Rus Çarlığının işgaline uğramış ve 14 Şubat 1918 tarihinde kahraman ordumuz tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. Vakfıkebir’imiz bu topraklar üzerinde dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları onurlu mücadele ile göstermiştir. Bugün de ülkemizin geleceğini tehlikeye düşürmek isteyenlere karşı da stratejimiz açık ve nettir. Kurtuluş Savaşı döneminde hasta adamı ayağa kaldıran ve tarih kitaplarına sığmayan destan yazan aziz milletimiz gerekirse ülkemizin selameti ve huzuru için bir yeni destan daha yazar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.’

CEMİYETİN TARİHİNİ ÇIKARIYOR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel Müdürü Nevzat Yılmaz, cemiyetin 75 yıllık tarihin çıkarıyor. Yılmaz şöyle dedi: ‘Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin 75 yıllık tarihî. Trabzon Basınının dünü ve bugünü bu çalışmada olacak. Bu camiada hizmeti bulunan değerlerimizde eserde mevcut. Derleme çalışmaları devam ediyor. Kitabın ana taslağı ortaya çıktı. Bu eserin çıkmasıyla, TGC'nin her daim saygınlığı daha bir değer bulacak.’

ATAMANLARA KONUK OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sabah kahvaltısını açılışını yaptığı Foleya Mountain Resort Otel’e gitti. Cumhurbaşkanı, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın cenaze törenine katılmak için İstanbul’a gitmeden önce Tonya ilçesindeki Erikbeli Yaylası’nda bulunan Foleya Mountain Resort Otele kahvaltıya gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte helikopter ile havalanarak Erikbeli Yaylası’na indi. Sabah Kahvaltısını Foleya Mountain Resort Otel’de yapan Erdoğan, daha sonra da eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul'da düzenlenecek cenaze törenine katılmak için Otel’den ayrıldı.

CORA’DAN KINAMA

6 yıl önce kaçırılan 13 vatandaşımızın PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmesi üzerine açıklama yaptı: ‘Irak'ın Gara bölgesinde teröristlerin kalleşçe şehit ettiği vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır diliyorum. PKK’nın gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. PKK eli kanlı, kalleş, hain, cani, bölücü bir terör örgütüdür! PKK’ya lanet okuyamayan, onun gerçek yüzünü gizleyenler, onlarla derinden iş birliği yapanlar bu katliamın ortağıdır. Bu alçaklığın bedelini de en ağır şekilde ödeyecektir. Masum vatandaşlarımıza yönelik bu akıl ve vicdan yoksunu saldırıları gerçekleştiren kirli eller kırılacaktır. Bağlantıları çözülecektir. Bu hainlerle mücadelemiz son nefesimiz tükenene kadar devam edecektir. Başımız sağ olsun.’

ŞEHİTLER ÖZER’İ ÇOK ETKİLEDİ

AK Parti Trabzon il eski yönetim kurulu üyesi Abdullah Özer, 2016 yılı Hendek Terör olaylarından itibaren hemen hemen her ay Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ne giderek, orada görev yapan, asker, polis, sağlık personeli, öğretmenlere manevi moral verdi. Hatta bir kez de Tunceli Pülümür’de pkk tarafından kurşun yedi. Özer, Diyarbakır’da pkk tarafından kaçırılan evlatlarının serbest bırakılması için pkknın sözde siyasi uzantısı hdpnin önünde bir buçuk yıldır bekleyen anne ve babalara 7 defa giderek, manevi olarak yanlarında oldu. Hatta önceli günkü saldırıda şehit edilen Müslüm Altuntaş’ın babası Şevket Altuntaş ile hdp binası önünde Türk Bayrağı açarak kalleş aşağılıklara mesaj verdi. Özer, “Şevket  amcanın oğlu 2 Ekim 2015 Tunceli-Pülümür karayolunda Erzincan'daki birliğine katılmak için giderken PKK tarafından kaçırılan Topçu Er Müslüm Altıntaş,6 yıl sonra hain kopekler tarafından şehit edildi” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Özer, ayrıca Malatya Adli Tıp kurumuna da giderek şehitlerimizin ailelerinin yanında oldu. Ne yapılması gerekiyorsa üstüne düşeni de yapmaya gayret gösterdi.

BAŞKANLARIN HAFTA SONU KEYFİ

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ile Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, çok yakın dostturlar. Milliyetçi Hareket Partili her iki belediye başkanı, ilçelerine hizmette sınır tanımıyorlar. Vatandaşın dertleri ile dertlenip, istek ve taleplerini yerine getirmek için çalışıyorlar. Arada da kendilerine zaman ayırmayı da ihmal etmiyorlar. Kurukız ve Nuhoğlu, hafta sonunu ailelerine vakit ayırarak geçirdiler. Ailecek, yaylaya çıktılar, yer sofrasında oturup çay içip, doğal kahvaltı yaptılar. Bir günü ailelerine ayıran başkanların akılları yine de ilçelerindeki çalışmalarda kaldı. Ertesi gün erkenden ilçelerine dönen başkanlar, işlerinin başına geçti ve çalışmalarına başladılar.

Editör: TE Bilisim